η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Mεγαλείο ελληνικής ψυχής!



Αγρίμι εντός, αγρίμι και εκτός γηπέδου ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!  Δήλωσε ευθαρσώς πως όχι απλά δεν φοβάται Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρέπει να συνδέουν το ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο Έλληνες άσοι.


-Πως αισθάνεσαι για το γεγονός ότι παίζεις στην Σάλκε;


Κ. Παπαδόπουλος: «Σίγουρα είναι ξεχωριστό, θα αγωνιστώ απέναντι σε παίκτες που γνωρίζω. Δεν λέει κάτι αυτό όμως, τους αντιμετωπίζω σαν όλους τους άλλους και θα προσπαθήσω για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


-Πόσο επηρεάζει την απόδοση της ομάδας η παρουσία παικτών που ξέρουν την Μπουντεσλίγκα;
Κ. Παπαδόπουλος: «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Ξέρουν πολλοί συμπαίκτες μου τον τρόπο παιχνιδιού των Γερμανών. Θα μας βοηθήσει αυτό να τους αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε πολλοί από μας αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο γερμανικό πρωτάθλημα».


-Που στοχεύει η Ελλάδα τώρα;


Κ. Παπαδόπουλος: «Η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν ο πρώτος στόχος για εμάς. Τον πετύχαμε και από εδώ και πέρα ότι πετύχουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην διοργάνωση».

-Έχεις διακρίνει ανησυχία στις τάξεις της Γερμανίας και πού την αποδίδεις;

Κ. Παπαδόπουλος: «Πιστεύω πως μας υπολογίζουν σαν δύναμη και ίσως στην άκρη του μυαλού τους μας φοβούνται. Μπορεί και σαν λαός να μας φοβούνται (γέλια)».


-Τι γνώμη έχεις για τον Γκόμεζ;


Κ. Παπαδόπουλος: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αγωνίζεται στην Εθνική. Δεν θέω να σχολιάσω κάτι. Θα δούμε στο γήπεδο».


-Αποτελεί το ματς μια ευκαιρία για να αποδείξει κάτι η Ελλάδα;
Σαμαράς: «Δεν μπορούμε να βάζουμε την πολιτική μέσα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι, εμείς θα μπούμε αν το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε το μάξιμουμ».


-Το ποδόσφαιρο εμπλέκεται στην ζωή. Έχουν ξεκινήσει και πόλεμοι…


Σαμαράς: «Όχι».


-Τι σημαίνει για την χώρα η πρόκριση στα προημιτελικά;


Σαμαράς: «Είμαστε 23 παίκτες. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας. Παίζουμε για όλη την χώρα, για 11 εκατομμύρια κόσμο. Περιμένει να βγει στους δρόμους, κάτι για να χαμογελάσει. Καταφέραμε να δώσουμε μεγάλη χαρά στο ματς με την Ρωσία και θέλουμε να το ξανακάνουμε».


-Μπορεί να συγκριθεί η ομάδα σας με εκείνη του 2004;


Σαμαράς: «Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Φτάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πετύχαμε τον στόχο μας και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλος. Μα ενδιαφέρει να παίξουμε, να το ευχαριστηθούμε. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με εκείνη του 2004».


Παπαδόπουλος: «Δεν έχει καμία σημασία, είτε ήταν Πορτογαλία, είτε Γερμανία. Από εδώ και πέρα, ότι κι αν γίνει θα είναι καλό. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα αγωνιστούμε, θα τα δώσουμε και θα δούμε στο τέλος».
Προπόνηση με δοκιμή Μάκου
Τον Γρηγόρη Μάκο δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Γερμανία. Ο διεθνής χαφ της ΑΕΚ δείχνει να έχει περισσότερες πιαθνότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα έναντι των Φορτούνη, Φωτάκη και Νίνη.


Αναρτήθηκε από: gazeta.gr