η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πώς ο Τσικελώτος ανακάλυψε το κόλπο με τις τσέπες!




Θα βάλουν το χέρι μας στην τσέπη για να βγάλουν 100 ευρώ, θα μας τα δώσουν στο άλλο χέρι κι εμείς θα τα βάλουμε μετά στην άλλη τσέπη. Εν συνεχεία θα βάλουν το χέρι σε αυτή την άλλη τσέπη, για να πάρουν εκ νέου τα 100 ευρώ, για να μας τα δώσουν και να τα βάλουμε στην αρχική τους θέση.


Δεν ξέρουμε εσείς αν πιστεύετε τον Σόιμπλε, εκείνον τον αντιπαθητικό τον Ολλανδό ή τον Γάλλο τον Μοσκοβισί. Εμείς πιστεύουμε την εθνοσωτήρια κυβέρνησή μας και τον Νίκο Παππά.

Κι είναι εμφανές, φίλοι και φίλες, ότι οι δανειστές ηττήθηκαν κατά πλάτος και μήκος.

Πότε αλήθεια; Πότε θα απαλλαγούμε από την πολιτική αφασία, τη δυσαρμονία, την καχεξία και την αγλωσσία;

Το Eurogroup τελείωσε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έμειναν κατάπληκτοι και αποσβολωμένοι από τη σκληρή «διαπραγματευτική» ικανότητα της κυβέρνησης…

Αν και το «κλείσιμο» της αξιολόγησης δεν είναι βέβαιο, το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο περιφερόμενος στους διαδρόμους των Βρυξελλών με ύφος ενδεούς, μίζερου επαίτη και ως επιτομή του κιτς υπουργός των Οικονομικών, όχι απλώς παραβίασαν για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές, αλλά δέχθηκαν τη προ-νομοθέτηση μέτρων, που οδηγούν σε δραματική μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των απολύσεων…

Καλό ταξίδι Δάσκαλε...

Σχετική εικόνα



Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο σκορπιός και ο βάτραχος




Η​​ δεύτερη αξιολόγηση ήταν να κλείσει τον Φεβρουάριο 2016. Ο Φεβρουάριος 2017 παρέρχεται χωρίς να έχει κλείσει.

Ακόμα και αυτή η κυβέρνηση της ραθυμίας και των καφενειακών ρυθμών παραδέχεται ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία, ότι η καθυστέρηση δημιουργεί τεράστιους κινδύνους. Ο αρχικός στόχος του Νοεμβρίου έγινε Δεκέμβριος, μετά Ιανουάριος, έπειτα Φεβρουάριος. Τώρα οι προβλέψεις πάνε για Απρίλιο. Στο μεταξύ προσαρμόζεται και η ρητορική. «Υπάρχει ζωή και μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαλαρός ο υπουργός Επικρατείας. Γιατί να βιάζεται άλλωστε;

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Υπομονή... τη μισή θητεία τη φάγαμε...

Αποτέλεσμα εικόνας για Karnab;ali Xalk;idaw


Πρέπει δυστυχώς να το αποδεχθούμε....
 Μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στον επόμενο (γιατί ο ίδιος δήμαρχος δεν πρόκειται να ξαναβγεί όσες φασολάδες και να μοιράσει η Λίλιαν) θα πρέπει να ζούμε με κακής ποιότητας εκδηλώσεις που τις βαφτίζουν μάλιστα πρωτοποριακά καρναβάλια και θεσμοθετημένες γιορτές....


Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε





Η κυρία με τα γεμιστά, που κάθεται σε καρέκλα υπουργού και ρώτησε τις προάλλες, ενοχλημένη κι όλας, «απατεώνες είμαστε;» δικαιούται να έχει μια απάντηση στο ερώτημα.

Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε.

Γιατί συμφέρει να είναι κανείς αριστερός επιχειρηματίας




Τι είναι η διαπλοκή; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα χταπόδια, επειδή έχουν πολλά πλοκάμια. Ότι πολιτικοί και επιχειρηματίες, δηλαδή, μπλέκουν τα πλοκάμια τους και γίνεται της Κολάσεως.

Είναι μία λάθος εντύπωση!



Διαπλοκή είναι ένα αμάρτημα που διαπράττει κάποιος όταν δεν είναι μαζί μας. Όταν βρίσκεται από αυτή την πλευρά, τότε είναι Καλογρίτσας. Δηλαδή, ένας αγνός εργολάβος.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σε μεγάλη φουρτούνα με καπετάνιο μεθυσμένο μούτσο... Μη σου τύχει!!!





Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ζημιά που προκάλεσε στη χώρα υπολογίζεται περί τα 80-100 δισ. ευρώ.

Επιβλήθηκαν capital controls, οι τράπεζες έκλεισαν και όταν άνοιξαν χρειάστηκε να ανακεφαλαιοποιηθούν για τρίτη φορά με εξευτελιστικούς όρους και κυρίως ζημιά για το δημόσιο άνω των 25 δισ. ευρώ.

Το χρηματιστήριο για ένα μήνα έμεινε κλειστό, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε στον πόλεμο. Οι περισσότερες «κινδυνολογικές» προβλέψεις επαληθεύτηκαν.

Η στρατηγική της κυβέρνησης Τσίπρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνίστατο στον εκβιασμό των ευρωπαίων με ρήξη και Grexit, προκειμένου να τους αποσπάσουμε διαγραφή του χρέους και ευνοϊκούς όρους δανεισμού για τη συνέχεια.