η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Έρχεται κάτι πιο γελοίο από την αντιμνημονιακή Ν.Δ 2009-2011: Μια νέα αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία!

Πάρτο αυγό και κούρευτο


Κι εκεί που λέγαμε ότι η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία από το 2009 μέχρι το 2011 ήταν ίσως το πιο γελοίο πολιτικό εγχείρημα της Μεταπολίτευσης, φαίνεται ότι ενδέχεται να ζήσουμε κάτι ακόμα χειρότερο το οποίο θα είναι μια δεύτερη αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία.

Παρατηρώ ότι η κριτική της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μη αποτελεσματικότητα της προσπάθειας σκισίματος του Μνημονίου κι όχι τη μη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κροκόδειλος και η ανθρωπιστική κρίση




Με τον προσήκοντα σεβασμό στο θέμα της ζωής γενικώς, τα δελτία ειδήσεων μάς ενημέρωσαν χθες ότι ο κροκόδειλος Σήφης του Ρεθύμνου «εντοπίστηκε νεκρός».


Δεν εντοπίστηκε ψόφιος, όπως νομίζω ότι θα ήταν το σωστό, αφού ο Σήφης ήταν ερπετό·


ούτε όμως «έφυγε» για την άλλη ζωή, σε μέρος όπου είναι βέβαιο ότι θα περνά καλά, όπως π.χ. στου «παραδείσου τα μπουζούκια» ή στη «γειτονιά των αγγέλων» και άλλα εξίσου εμετικά, διότι μπορεί μεν να τον συμπαθήσαμε, αλλά δεν ήμασταν δα ίσα κι όμοια με τον κροκόδειλο. (Εξάλλου, φαντασθείτε τι φρικτή εντύπωση θα έκανε στους θαμώνες του παραδείσιου μπουζουξίδικου –Παπανδρέου, Μελίνα, Ρίτα Σακελλαρίου κ.ά.– αν ξαφνικά έσκαγε μύτη μέσα ο κροκόδειλος Σήφης…)

Ετσι, προτιμήθηκε η ισορροπία που εξασφαλίζει η παγερή ακρίβεια της γλώσσας του αστυνομικού δελτίου, όταν ο θάνατος αφορά ανθρώπους άσημους, όπως ας πούμε ένας ψαράς στη Χαλκιδική που τον πρόλαβε το μπουρίνι και αγνοείται:



«Εντοπίστηκε νεκρός».

Αιτία του θανάτου, πληροφορούμεθα από τις εκτιμήσεις ειδικών (καθώς δεν νομίζω να διεξαχθεί νεκροψία από ιατροδικαστή…), ήταν το κρύο των τελευταίων εβδομάδων.



Υπό μία έννοια, λοιπόν, ο αείμνηστος Σήφης, αν δεν ήταν κροκόδειλος, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ακόμη θύμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να διορίζει κομματικά στελέχη και μη εκλεγμένους βουλευτέs

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί τις πρακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διορίζοντας κομματικά στελέχη και μη εκλεγμένους βουλευτές σε θέσεις κρατικών λειτουργούν και κυβερνητικών αξιωματούχων.
Την συγκεκριμένη τακτική ακολούθησε και σε ότι αφορά την τοποθέτηση πέντε νέων Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Ο διορισμός τους εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η «τακτοποίηση» ημετέρων δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οι δεσμεύσεις της περί αξιοκρατίας έμειναν τελικά στα χαρτιά.
Ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Καρκατσούλης εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο σε όλο το Δημόσιο.
Στην λίστα που κατέθεσε προκύπτουν και με τα σχετικά ΦΕΚ οι διορισμοί των:

Περασμένα ξεχασμένα….


Βράζει η οδός Καραϊσκάκη στον Καράμπαμπα  εξαιτίας της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Χαλκίδας…

 Την περισσότερη γκρίνια υπομένει ένας έμπορος κάτοικος της περιοχής ο οποίος υποστήριζε την εκλογή του Χρήστου Παγώνη και διαβεβαίωνε τους κατοίκους ότι «εάν εκλεγεί ο Χρήστος δεν πρόκειται να μας φέρει τη λαϊκή εδώ».

Χαρούμενος και υπερήφανος

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την υπερηφάνεια του ο αντιδήμαρχος Αρτάκης Νίκος Γεωργαλάς στην επέτειο της 25ης Μαρτίου και  δεν ήταν οι εκδηλώσεις για την ημέρα της επετείου που πραγματοποιήθηκαν στην Αρτάκη αλλά οι αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αθήνα αυτές που του δημιούργησαν αυτά τα συναισθήματα…


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας θα βρει απέναντι τον ροβεσπιερισμό της Ζωής



Γράφει: η Άτροπος
– «Αντιλαμβάνεται τη Βουλή ως προσωπικό τιμάριο, δεν έπρεπε να της δώσουμε θετική ψήφο», λέει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

— «Έχει ξεφύγει από τα όρια, κάναμε λάθος που την ψηφίσαμε», συμπεραίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

— «Εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, κακώς την ψηφίσαμε», σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

— «Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στη Βουλή», φωνάζει η Λιάνα Κανέλλη.

— «Δεν είναι σπίτι της εδώ να κάνει ό,τι γουστάρει», τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

— «Εκφράζει προσωπική άποψη όταν υποστηρίζει ότι ήταν αναγκαίες οι ψήφοι των προφυλακισμένων Χρυσαυγιτών για τα νομοσχέδια», υπογραμμίζει ο Νίκος Φίλης,κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα.

— «Υποκρύπτει ναρκισισσμό και αντιδημοκρατικότητα η στάση της», σχολιάζει έξαλλος ο Γιάννης Μπαλάφας, Β” αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Σύριζα.

— «Ντροπή σου», φωνάζει όρθιος στην αίθουσα της ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λοβέρδος: Κάγκελα γιατί; Είναι στην κυβέρνηση όσοι έκαναν επεισόδια




Με ειρωνεία που φτάνει τα όρια της καταγγελίας σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταθέτοντας ταυτόχρονα ερώτηση με την οποία ζητεί να μάθει πόσο κόστισε.


Στο στόχαστρό του βρέθηκε η «χωρίς κιγκλιδώματα» εκδήλωση και τα θετικά σχόλια των πολιτών που τη συνόδευσε. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, λοιπόν, ότι τα κάγκελα δε χρειάζονται πλέον, διότι οι δυνάμεις που προκαλούσαν επεισόδια είναι στην κυβέρνηση…

Ως εδώ τα παιδιαρίσματα! Η χώρα χρειάζεται ενιαία κυβέρνηση...

 Γράφει: Θάνος Οικονομόπουλος

Πρέπει κάποια στιγμή κάποια “παιδιά” στον κυβερνώντα, πια, ΣΥΡΙΖΑ ν' αποφασίσουν αν θα κάτσουν κάτω να μάθουν πως γίνεται η δουλειά, ή θα συνεχίσουν χαζοχαρούμενα να συμπεριφέρονται σαν να απολαμβάνουν... σχολική εκδρομή! Γιατί, η έλλειψη εμπειρίας σε καθήκοντα διακυβέρνησης, μέχρις ενός ορίου μπορεί να θεωρείται δικαιολογία -που, πάντως, δεν είναι δυνατόν ν' ανατρέπει και την κοινή, απλούστατη, στοιχειώδη λογική.

Ο «Ισπανός» Βαρουφάκης -Κάνει θραύση σε κωμική εκπομπή [βίντεο]

Ο «Ισπανός» Βαρουφάκης -Κάνει θραύση σε κωμική εκπομπή [βίντεο]
Οι παρουσιαστές έχουν απογοητευθεί με το οικονομικό πρόγραμμα των Podemos. Και, τότε, την λύση δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εισβάλλει στο στούντιο με μηχανή πολλών κυβικών.

Πρόκειται για την κωμική εκπομπή The tic tac theory. Ο ένας από τους παρουσιαστές μοιάζει τρομερά με τον ηγέτη των Podemos. Παίζουν χαρτιά που είναι κόκκινα και «χτυπημένα» με το σφυροδρέπανο. Διαβάζουν το οικονομικό πρόγραμμα των Podemos αλλά δεν δείχνουν ικανοποιημένοι.

Τι να σκέφτεται ο ΓΑΠ βλέποντας τον Αλέξη με τη Μέρκελ

  γράφει: Αγγελος Μοσχόβας


Παρακολουθώντας από την τηλεόραση την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, ο νους μου γύρισε πίσω. Ηταν τέτοιες μέρες πριν από πέντε χρόνια.

Στις 5 Μαρτίου 2010, ένας άλλος Ελληνας Πρωθυπουργός γινόταν δεκτός από την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Παράτες και μπάντες είχαν παραταχθεί και τότε στο αεροδρόμιο, η Καγκελάριος υποδέχθηκε με τις τυπικές τιμές τον Γιώργο Παπανδρέου, οι αστραφτερές Mercedes τους μετέφεραν στο κτίριο της Καγκελαρίας και οι συνομιλίες ξεκίνησαν.

Ο Παπανδρέου ζητούσε από την Μέρκελ να δημιουργήσει έναν μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα.

Είχε εκλεγεί πέντε μήνες πριν με συντριπτική πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό, ως Πρωθυπουργός, με υποσχέσεις, πολλές υποσχέσεις.

Τατσόπουλος: Λυπάται η ψυχή μου τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ...

Τατσόπουλος: Λυπάται η ψυχή μου τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ...
















«Πρέπει να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους στρατόκαυλους Ψεκασμένους», έγραψε ο συγγραφέας.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

«Tον Οκτώβριο του 2012, έξω από το Θέατρο "Χυτήριο", λυπόταν η ψυχή μου τους σφίχτερμαν σατανιστές της Χρυσής Αυγής που έπρεπε να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους σαλταρισμένους παλαιοημερολογίτες», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Ετοιμαζόταν να θέσει το θέμα της χρήσης του αυτοκινήτου της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας από τον εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο Νίκος Στουπής στο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Χαλκίδα αλλά κάτι στο μεταξύ τον έκανε να αλλάξει γνώμη…

 Ίσως ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον οποίο μιλούσαν λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση…

 Επίσης είχαμε την πληροφορία ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με το θέμα της χρήσης του αυτοκινήτου…

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αφού πατάξετε τη διαφθορά μήπως πρέπει στην Περιφέρεια να ασχοληθείτε και με τη σπατάλη;;;;;;


Φυσικά και καταδικάζουμε απερίφραστα περιπτώσεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος ακόμα και αν εμπλέκεται σε αυτές ο ίδιος ο αδελφός μας… 

Επειδή όμως πληροφορηθήκαμε ότι στην υπόθεση της διεύθυνσης συγκοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας ο εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε αποφασισμένος να πατάξει τέτοια φαινόμενα και έτρεχε στους διαδρόμους με τα λουκέτα ανά χείρας έχουμε να εκφράσουμε ορισμένες απορίες… 

Εκτός από τα φαινόμενα διαφθοράς  υπάρχουν και τα φαινόμενα της σπατάλης…

 Θα περιμέναμε λοιπόν από τον Εκτελεστικό Γραμματέα να απαντήσει με μια ανακοίνωση σε αυτά που λένε οι κακές γλώσσες στους διαδρόμους του διοικητηρίου….

Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που κακώς κατά τη γνώμη μας έχει δεσμεύσει από την Εύβοια και το οποίο ανήκει στην αναπτυξιακή εταιρία του νομού κάνει κατά μέσο όρο 7 με 8 χιλιάδες χιλιόμετρα το μήνα;;;
Είναι αλήθεια ότι το κοντέρ από τα 70 χιλιάδες χιλιόμετρα που έγραφε όταν το παρέλαβε έχει φτάσει κοντά στις 140 χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε ένα εξάμηνο;;;;; 

Αν αυτά είναι αλήθεια τότε μέσα σε ένα χρόνο οι μετακινήσεις του εκτελεστικού Γραμματέα θα μας κοστίσουν όσο περίπου το σκάνδαλο με τα παράβολα!!!!

 Εμείς ερωτήματα θέτουμε και εκφράζουμε απορίες όπως:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Διεύθυνση Μεταφορών Ευβοίας




Επιχείρηση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος φαίνεται ότι είχαν στήσει τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με συνεργούς ιδιώτες.

Οπως αποκάλυψε χθες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά καταγγελίες υπαλλήλων της εν λόγω διεύθυνσης.

Περί σκανδάλων και ευθυνών…


Ακούσαμε για την υπόθεση του σκανδάλου στη διεύθυνση συγκοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας και για τον υπάλληλο που κατηγορείται για υπεξαίρεση και έχουμε να παρατηρήσουμε ορισμένα ζητήματα….

Καταρχάς ο εν λόγω υπάλληλος είναι φίλος μας και θα συνεχίσει να είναι…. 
Αυτό δεν ακυρώνει την όποια ενέργειά του ούτε την κρίση μας σε θέματα ηθικής…

Ο  άνθρωπος αυτός ήταν εθισμένος στον τζόγο… 

Αυτό το ήξερε εκείνος που τον μετακίνησε από την προγενέστερη θέση και τον τοποθέτησε στη διεύθυνση συγκοινωνιών…

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Εκδηλώσεις χρειάζονται αλλά όχι για μασκαράδες


Έγινε πολύς λόγος μεταξύ των Χαλκιδέων για το αν στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ήταν απαραίτητη η διοργάνωση του Θαλασσινού καρναβαλιού το οποίο κόστισε στους Χαλκιδέους αρκετά χρήματα..
 Έχουμε την εξής άποψη…
 Ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της Χαλκίδας στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί παρά να είναι τουριστικός…. 
Υπ’αυτή την έννοια θεωρούμε απαραίτητη τη διοργάνωση εκδηλώσεων υπό τη αιγίδα του δήμου οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης τουριστών και μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας….
 Στο σημείο που έχουμε ένσταση είναι ....

Φέτος δεν θα έχει τζερτζελέ;;;;;


Δηλαδή φέτος που έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μαζευτούν στην παρέλαση της Χαλκίδας την 25η Μαρτίου αγανακτισμένοι πολίτες με κατσαρόλες και πανό που θα διαμαρτύρονται για τα μνημόνια, την τρόικα και την φτωχοποίηση των Eλλήνων;;;
 Όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί;;;; 
Δεν θα μπουν κάγκελα στις παρελάσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και άλλες μεγαλουπόλεις;;;; 
Δεν θα μουντζώνουν οι μαθητές τους επισήμους;;;; 

Έπεα πτερόεντα


“Δεν επιθυμώ να ξαναείμαι υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας” δήλωσε ο Παναγιώτης Σίμωσης… 
Το θέμα κύριε πρόεδρε είναι ότι το ίδιο ακριβώς λέγατε και στις προηγούμενες εκλογές τότε που σας πίεσαν-όπως είχατε πει να ξαναθέσετε υποψηφιότητα- και αναγκαστήκατε για το κοινό καλό να επανεκλεγείτε παίρνοντας μέχρι που χάσατε και την πλειοψηφία έξοδα παράστασης από το φορέα… 

Μπράβο στη ΧΑΛΚΟΡ



Συγχαίρουμε ολόθερμα τους υπευθύνους δημοσίων σχέσεων της εταιρίας ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα διότι ανταποκρίνονται άμεσα και ουσιαστικά στα αιτήματα σχολικών μονάδων της Χαλκίδας για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών, αλλά και σε κάθε είδους ανθρωπιστικής φύσεως αίτημα από φορείς για τη στήριξη κοινωνικών παντοπωλείων και δράσεων υποστήριξης συνανθρώπων μας…  

Οι προθέσεις δεν φτάνουν…


Το ζήτημα δεν είναι ότι εκ των προτέρων υποθέταμε ότι οι έδρες που θα πάρει η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου Εύβοιας θα είναι δέκα… (επειδή ξέρουμε πως γίνονται οι εκλογές)…

Το δυσάρεστο είναι πως κανείς πλέον δεν ασχολείται με το εργατικό κέντρο της Εύβοιας ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που έχει υποκαταστήσει τη Νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό… 

Επιλογή κατάλληλη και σωστή


Εκπρόσωπος των εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας (πρώην νομαρχίας) εξελέγει μετά τις πρόσφατες εκλογές η Μαρία Τσάγκα…. 
Μια υπάλληλος που εργαζόταν χρόνια δίπλα στο Θανάση Μπουραντά χωρίς να εκμεταλλευτεί ούτε μια φορά τη θέση της ,χωρίς να κακολογεί συναδέλφους της και προσπαθώντας πάντοτε να ακούει το συνάδελφο σε ότι είχε να μεταφέρει ως αίτημα ή παράπονο προς τα πάνω!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η Ζωή δεν πάει πουθενά χωρίς κάμερες -Ο Αλέξης, όμως, το βλέπει…



Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την έχει «ψωνίσει», όπως λέει ο λαός για κάποιον-α που «αυτοαποθεώνεται» διαρκώς;
Ή χτίζει -χωρίς να το κρύβει- το πολιτικό της μέλλον μετά τον Αλέξη Τσίπρα;

Και οι δυο απαντήσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, με βάση τη συμπεριφορά της από την επομένη των εκλογών. Δεν περνά μέρα που να μην απασχολήσει τα ΜΜΕ… Με κάποια δήλωση, με κάποια αντίδραση σε δήλωση άλλου, με κάποια δημόσια εκδήλωση…

Προσέξτε: Ό,τι και αν κάνει πάντα με τηλεοπτική κάμερα το κάνει. Τίποτα στα κρυφά, τίποτα χωρίς δημόσια θέαση.

Ακόμη και όταν πίνει καφέ με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών;
Αλλίνονο, κυρίως με αυτές. Παίρνει παραμάσχαλα (που λέει ο λόγος) το κανάλι της Βουλής και…όλα εντάξει!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κοινωνική πολιτική χωρίς δημοσιονομικό κόστος (!!!!!!!!!)


Μιλούσα με ένα αγαπημένο φίλο που διαθέτει πολιτικό κριτήριο και μου έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την οικονομική- πολιτική ζωή του τόπου με ορίζοντα τουλάχιστον ενός έτους…. 
Παραδόξως έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά όταν τον ρώτησα εάν  άκουσε τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι η νέα κυβέρνηση «θα κάνει  κοινωνική πολιτική χωρίς δημοσιονομικό κόστος» εκείνος μου απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο…

 "Ξέρεις ποιος είναι ο μοναδικός στον κόσμο που κατάφερε στην ιστορία να δώσει παροχές στους πολίτες χωρίς δημοσιονομικό κόστος;;; "
...
"Ο Χριστός"!!!!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επιστροφή στο σχολιασμό (όλα τριγύρω αλλάζουνε κιόλα τα ίδια μένουν- με πρόεδρο τον Πάκη και υπουργάρα τον Καμένο)


Ύστερα από πολυήμερη αποχή από τις αναρτήσεις λόγω έκτακτων υποχρεώσεών μας το evia in επανέρχεται δριμύτερο στο σχολιασμό της τοπικής επικαιρότητας ενίοτε και της κεντρικής πολιτικής σκηνής…. 

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας αλλά  σε αυτό τον ιστότοπο όλα όσα γράφονται και αναρτώνται , εξαρτώνται αποκλειστικώς από ένα άνθρωπο –τον γράφοντα…. 

Εκτός βεβαίως από τις έκτακτες υποχρεώσεις θελήσαμε συνειδητά να απέχουμε για κάποιο  μικρό διάστημα παρακολουθώντας με αγωνία και προβληματισμό τις εξελίξεις στη χώρα μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές…

Με απορία βλέπαμε ένα γενικευμένο ενθουσιασμό στην κοινή γνώμη σε σχέση με τη νέα κυβέρνηση για  τον οποίο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι βλέπουν οι περισσότεροι Έλληνες που  δεν μπορούμε να  δούμε εμείς προσωπικά…

 Ο Ερασιτεχνισμός και η άγνοια των νέων κυβερνώντων που στηρίζονται σε δομές της στρεβλής δημόσιας διοίκησης και του πλήρους αποδιοργανωμένου κράτους σε όλους τους τομείς (δικαιοσύνη-υγεία-παιδεία κλπ) σε συνδυασμό με την δημιουργική ασάφεια της διαπραγμάτευσης του χρέους και τη μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς και του μνημονίου σε συμφωνία επέτειναν τη αγωνία μας και τη μετέτρεψαν σε φόβο για το αύριο αυτής της χώρας…. 

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στα υπουργεία της αριστερής κυβέρνησης ζουν και βασιλεύουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πλαισιωμένοι από κάτι ψευτοαριστερούς συμβούλους χωμένους μέχρι τα μπούνια στα προγράμματα και τα πακέτα στήριξης (με την κακή έννοια)και όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε πρόσω  ολοταχώς προς μια μεγαλοπρεπή διάψευση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (την οποία εμείς βεβαίως την βλέπαμε και πριν τις εκλογές)…

Σε τοπικό επίπεδο ακόμα δεν έχουν καταλαγιάσει οι πανηγυρισμοί διότι επιτέλους έχουμε  αριστερή κυβέρνηση….
 Φυσικά η τοπική νομαρχιακή επιτροπή έχει κάνει γαργάρα την εκλογή προέδρου δημοκρατίας…

 Προφανώς είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή Παυλόπουλου…. Έχει κάνει γαργάρα τα περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ που έλεγε το 2010 ο Γιάνης… (με ένα ν παρακαλώ)…

 Εδώ έκαναν υπουργό αγροτικής ανάπτυξης τον άνθρωπο που παραλίγο να ακυρώσει την ανέγερση του διοικητηρίου Εύβοιας το Βαγγέλη Αποστόλου….

 Ο έτερος βουλευτής Γιώργος Ακριώτης μοιάζει να μην έχει ξυπνήσει ακόμα από το όνειρο που έβλεπε ότι γινόταν βουλευτής….