η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ετοιμάζουν γραφεία στο διοικητήριο


Ξεκίνησε η διαμόρφωση των νέων γραφείων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενόψει της ανάληψης καθηκόντων της νέας περιφερειακής διοίκησης μετά την 31η Αυγούστου….
 Οι καλές σχέσεις μεταξύ της απερχόμενης  και της νεοεκλεγείσας  περιφερειακής αρχής έδωσαν την ευκαιρία στους νεοεκλεγέντες ώστε να φροντίσουν και να μην ψάχνουν να βρουν γραφείο την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους….
 Έτσι λοιπόν η νέα γεωγραφία της διοίκησης διαμορφώνεται όπως αποκαλύπτουμε με τον εξής τρόπο(για να γνωρίζουν και οι πολίτες που θα απευθύνονται όταν ψάχνουν κάποιον από τους Περιφερειακούς «άρχοντες»)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός είχε τα λιγότερα προβλήματα αναζήτησης γραφείου αφού το γραφείο του απερχόμενου αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά είναι και από πλευράς υποδομής έτοιμο ….

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι ξένοι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα αλλά οι έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές ούτε στη θεία τους


Μπορεί οι ξένοι τουρίστες στη χώρα να φτάσουν φέτος τα 20 εκατομύρια, όπως είπε ο πρωθυπουργός, όμως το 60% των Ελλήνων δεν θα κάνει καθόλου διακοπές λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

Έτσι, τα ρεκόρ για το 2014 θα είναι δυο: το θετικό θα είναι η έλευση τόσων πολλών ταξιδιωτών από άλλες χώρες και το αρνητικό η αδυναμία τόσων πολλών Ελλήνων να επισκεφτούν τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας τους.

Και όσοι, τελικά, καταφέρουν να φύγουν θα πάνε σε περιοχές κοντινές ή σε σπίτια συγγενών τους.

Οδηγίες της DIGEA προς τους τηλεθεατές




Από την 1η Αυγούστου η Αττική μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και η DIGEA παρέχει χρηστικές συμβουλές προς τους τηλεθεατές προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στη μετάβαση αυτή.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Την 1η Αυγούστου τα ξημερώματα πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος όπου 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, τα κέντρα εκπομπής

«Υμηττός» και η «Αίγινα», που μεταδίδουν ήδη ψηφιακά τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα εκπέμπουν πλέον σε νέες συχνότητες.

Ποιοι τηλεθεατές θα έχουν σε αυτό το «περιοχικό» switch – off πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα;

Πρόσβαση αποκτούν οι τηλεθεατές του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής:

Υμηττός, Πάρνηθα, Αίγινα, Ανάβυσσος, Οχθωνιά(δήμου Αλιβερίου), Πράσινο, Χαλκίδα, Αυλώνας, Βάρη, Στύρα, Λαύριο, Σούνιο, Νέα Μάκρη.

Πύρινο άρθρο στην Irish Times ενός Ιρλανδού που ζει στην Ελλάδα: Γιατί δεν θέλω πια να είμαι Ευρωπαίος


O Ρίτσαρντ Πάιν είναι κριτικός λογοτεχνίας, ζει στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια και όπως εκείνος τοποθετεί τον εαυτό του... εθνικά, είναι Άγγλος λόγω γέννησης, Ιρλανδός λόγω υιοθεσίας και Έλληνας ως επισκέπτης και κάτοικός της. Δεν δηλώνει, όμως, Ευρωπαίος. Αντιθέτως, γράφει πως δεν θέλει πλέον να είναι Ευρωπαίος.

Με ένα πύρινο άρθρο του στην Irish Times, o Ρίτσαρντ Πάιν γράφει γι' αυτά που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και βγάζει ένα σκληρό συμπέρασμα που συγκεφαλαιώνεται στα εξής χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη έχει μολυνθεί από χυδαία συνθήματα όπως ''ενότητα στην πολυμορφία'' και από την πολιτική διγλωσσία του Μερκελισμού».

Αποκάλυψη: Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχίες με Ελλάδα & Κύπρο -Γιατί αποκλείει την Τουρκία


Η Κύπρος και η Ελλάδα περιλαμβάνονται στις χώρες με τις οποίες το Ισραήλ θα πρέπει να προωθήσει συμμαχίες. Η θέση αυτή καταγράφεται στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ, το οποίο διαφοροποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και ευρύτερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το οδοιπορικό μιας Ισπανίδας στην Ελλάδα της κρίσης: Η φτώχεια, η άνοδος της Χρυσής Αυγής και το μαύρο στην ΕΡΤ



Η κατάρρευση της Ελλάδας υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης Ευρώπης, αναφέρει η El Pais. Αυτή η χώρα από την ανάδειξή της σε σύμβολο της οικονομικής άνθησης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετατράπηκε σε ένα πεδίο το οποίο ισοπέδωσε ένας βιβλικός κατακλυσμός, όταν ξεκίνησε η κρίση και αποδείχθηκαν εσφαλμένα και πλαστά όλα τα οικονομικά στοιχεία με πρώτο το μέγεθος του ελλείμματος, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Ευρωβουλευτές που διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου -Ολο το παρασκήνιο




Eυρωβουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΔΕΥΑ Χαλκίδας και δημοτική επιχείρηση Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στη λίστα με τους Ο.Τ.Α που αρνούνται να απογραφούν- αποκρύπτουν στοιχεία προσωπικού και μισθοδοσίας



Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α) από τη Στερεά Ελλάδα και δύο δημοτικές επιχειρήσεις της Εύβοιας, η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας και η Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης αποχέτευσης Χαλκίδας (η γνωστή ΔΕΥΑΧ) –περιλαμβάνονται στη λίστα με τις 133 δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας που έχουν αρνηθεί να απογραφούν από το Υπουργείο Εσωτερικών

Tις 133 δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί κοινοποίησε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που αναμένεται να απογραφούν τις ερχόμενες ημέρες, 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις και 66 λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, διότι οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές. Αυτό θα έχει ενδεχομένως συνέπειες στις αμοιβές των απασχολουμένων, καθώς η ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης είθισται να ακολουθείται από ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Πληρώνουμε ακόμα φόρο της... Φρειδερίκης


Όλοι οι εξωφρενικοί φόροι που πληρώνουμε

Γιατί ένα στεγαστικό δάνειο πρέπει να επιβαρύνεται με εισφορά υπέρ των εξαγωγέων; Τι σχέση έχει ένας μηχανικός με τον ΟΓΑ, για να πληρώσει στην αναγνώριση του μεταπτυχιακού του χαρτόσημο υπέρ του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων;


Τι είδους πνευματικά δικαιώματα έχει μια κόλλα λευκό χαρτί Α4 για να πληρώνουμε φόρο 4%; Πώς το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, αν και έχει καταργηθεί, συνεχίζει να εισπράττει το 1% από το συνολικό ποσό κάθε ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου;


Αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά αναδεικνύει η έρευνα για το ποιοι είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που εδώ και χρόνια ή και δεκαετίες συνεχίζουν να υφίστανται και να φορτώνονται στις τσέπες προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο και ίσως εντυπωσιακότερο εύρημα της έρευνας είναι ότι ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει σαφή εικόνα ούτε για το πόσοι, άλλα ούτε για το ποιοι είναι οι φόροι υπέρ τρίτων και, βέβαια, ούτε για το ποιος τους καρπώνεται.


Κι όμως, σε ένα κράτος που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε στον αυτόματο, όλα μοιάζουν πιθανά. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας την τελευταία στιγμή πριν εκπνεύσει η προθεσμία ανακάλυψε ότι... δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί.

«Δώστε ό,τι έχετε για να γλιτώσετε τις κατασχέσεις» -Το σχέδιο της κυβέρνησης για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές


Λύση - ανάσα για όσους έχουν οφειλές από εισφορές, η οποία παράλληλα θα βελτιώνει την ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων αναζητά το υπουργείο Εργασίας.

Η Τρόικα αντιδρά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για 100 δόσεις και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες,, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μελετά να δώσει ατύπως «οδηγία» για είσπραξη οποιουδήποτε ποσού μπορούν οι οφειλέτες να καταβάλλουν κάθε μήνα.

«Όμηροι» της εφορίας χιλιάδες φορολογούμενοι -Εκδίδονται 4.000 κατασχετήρια την ημέρα



Αδυναμία όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα να ενταχθούν και σε ρυθμίσεις έχουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» , όμηροι της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει «επιδρομή» σε τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο από τις εφορίες με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια την ημέρα.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εμφανίστηκαν λύκοι στα Λουκίσια;;;; (εδώ γέμισε η Χαλκίδα με μαϊμούδες δημοσιογράφους)

Στην Κρήτη εμφανίστηκε Κροκόδειλος, στα Λουκίσια
Λύκοι και
στη Χαλκίδα δημοσιογράφοι Μαϊμούδες
Πληροφορηθήκαμε από ιστοσελίδα του διαδικτύου που ο διαχειριστής της ισχυρίζεται ότι είναι δημοσιογράφος ότι αγέλη λύκων επιτέθηκε σε μαντρί και κατασπάραξε πρόβατα στα Λουκίσια…. 
Προφανώς μετά την εμφάνιση κροκοδείλου στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τους λύκους στα Λουκίσια της Βοιωτίας θα πληροφορηθούμε ότι υπάρχουν και λιοντάρια στη Στενή Ευβοίας, ιπποπόταμοι στην Κύμη και Καμηλοπαρδάλεις στο άλσος του Καράμπαμπα…. 

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Έξι μήνες φυλάκιση για ρύπανση του Ασωπού, ένα χρόνο φυλάκιση αν δεν πληρώνεις ΑΕΠΙ(Ελλάς: η χώρα της βλακείας και της υπερβολής)


Λοιπόν κάποιες βιομηχανίες από την περιοχή του Ασωπού κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος και πηγαίνουν στο δικαστήριο όπου η δικαιοσύνη τους επιβάλει τις εξής ποινές… ¨έξι μήνες φυλάκιση στη μια και χίλια ευρώ πρόστιμο και έξι μήνες φυλάκιση στην άλλη και δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο…. 

Κάποιοι μικροεπαγγελματίες που έχουν κάτι καφενεία στην πέρα παναγιά κατηγορούνται από την ΑΕΠΙ ότι παίζουν μουσική στο μαγαζάκι τους και τα δικαστήρια χωρίς δεύτερη σκέψη κόβουν κοστούμι την ποινή…. 
Ένα χρόνο φυλάκιση και τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο….

 Για να καταλάβουμε δηλαδή σε αυτή την αφρικανική χώρα με τους λευκούς κατοίκους που λέγεται Ελλάδα (ή Μπανανία, ή Τσιμπουτί ή χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας) είναι πιο σοβαρό αδίκημα να παίζεις ραδιόφωνο σε ένα καφενεδάκι από το να θέτεις σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των παιδιών μιας ολόκληρης περιοχής……..

 Βεβαίως υπάρχουν και περιπτώσεις σαν την ΕΑΒ που επέβαλαν είκοσι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και τώρα αναρωτιόμαστε που θα βρουν τόσα πολλά λεφτά στην εν λόγω εταιρία να πληρώσουν το τίμημα….

Ελλάς το μεγαλείο σου…. 

Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ… όσο για εμάς -τους πολίτες δηλαδή -αρκούμαστε στην αυτοϊκανοποίηση του ότι κάθε φορά που έχουμε εκλογές , επιλέγουμε τους χειρότερους που υπάρχουν στον τόπο μας για να μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο…. 

Από ημιμαθείς, κομπλεξικούς μέχρι μαχαιροβγάλτες και μπράβους


Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο Μαρκόπουλος ως Μπάτμαν της δημόσιας διοίκησης

Ο Μπάτμαν της δημόσιας διοίκησης

Σαφώς και ορισμένα ζητήματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας χρήζουν  ιδιαίτερης διερεύνησης και όλα δεν είναι καλώς καμωμένα όπως μας πληροφορούν και κάποιοι φίλοι μας εργαζόμενοι σε αυτό αλλά και όπως έχουμε δημοσιεύσει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας… 
Το γεγονός όμως ότι τη νομιμότητα έχει αναλάβει εργολαβικώς να αποκαταστήσει ο Κώστας Μαρκόπουλος, αν μη τι άλλο προσβάλει τη νοημοσύνη μας….
 Αφενός διότι πολλά εκ των στραβών και κακώς κειμένων είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν τα αναδείκνυε ο βουλευτής (δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο και τι περίμενε), αφετέρου επειδή ούτε από τον πρόεδρο που ήταν φίλα προσκείμενος στο κύριο Μαρκόπουλο αλλά και από τους κολλητούς που είχε «φυτέψει» στο διοικητικό συμβούλιο κατά την υπουργική του παντοδυναμία έβαιναν όλα καλώς στο νοσοκομείο….
 Τότε όμως ο κύριος Μαρκόπουλος δεν φαινόταν να ενοχλείται…. Απεναντίας φρόντιζε σαν τη γάτα να κουκουλώνει κάποιες ακαθαρσίες……

Χωρίς αντιπολίτευση τα δημοτικά συμβούλια άμα τη απουσία του μεγαλοπρεπούς, ανυπέρβλητου και ατερμόνου, εμβληματικού Γεωργίου Βλαχογεώργου!!!!!!


Και τώρα που δεν θα είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Βλαχογιώργος δεν θα μπορεί κανείς άλλος να κάνει αντιπολίτευση…..
 Η άποψη εκφράστηκε όχι από κάποιο φανατικό θαυμαστή του ή οπαδό ψηφοφόρο του αλλά από τον ίδιο το γιατρό στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας με την παρούσα της μορφή… 
Το άκρον άωτον της έπαρσης και της αλαζονείας μιας κατ’ευφημισμόν αριστερής φιλοσοφίας του κομπλεξαρισμένου 3% που εκτινάσσεται ξαφνικά στο 20 % και δεν μπορεί να διαχειριστεί το μέγεθος του αυτοθαυμασμού της….
 Είναι φανερό ότι ο πιο φανατικός θαυμαστής του κυρίου Βλαχογιώργου είναι ο εαυτός του….
Άβε  Γιώργο Βλαχογιώργο…. 
Τα δημοτικά συμβούλια της  Χαλκίδας είναι καταδικασμένα να οδηγηθούν στην παρακμή και την διάλυση όπως η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μετά την απώλεια  εκείνου του ασήμαντου που σε μιμούνταν…. (του Ιουλίου Καίσαρα)

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Βάζει τον πήχη εκεί που δεν μπορεί να τον φτάσει ο Παγώνης


Το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας έχει βάλει ως προτεραιότητα ο νέος δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντός του… Δεν νομίζουμε ότι οι Χαλκιδέοι καίγονται για το τι θα γίνει με τη δημοτική αγορά… 
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης και σχεδιασμού από τη δημοτική αρχή…
 Για παράδειγμα το ζήτημα της καθαριότητας των παραλιών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ένα θέμα που δεν αποτελεί μεγαλεπήβολο στόχο αλλά απασχολεί έντονα πολύ κόσμο…
 Η εγκατάλειψη του γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης, η εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι επίσης θέματα που πρέπει να δει η δημοτική αρχή… 
Δεν επιτρέπεται να μην λειτουργούν φέτος οι νεροτσουλήθρες στο πάρκο του λαού, να έχουν δοθεί ένα σωρό χρήματα, να έχει καταστραφεί ένα περιουσιακό στοιχείο των Χαλκιδέων και κάποιοι να λένε ότι δεν μπόρεσαν να γκρεμίσουν την αγορά…. 
Ας κοιτάξει λοιπόν τα μικρά και απλά η νέα δημοτική αρχή και ας αφήσει τα σύνθετα και τα μεγάλα…. ¨όταν ξεκινάς μια προσπάθεια δεν βάζεις τον πήχη στο παγκόσμιο ρεκόρ…. 
Εκεί φτάνεις μετά από πολλές προσπάθειες…

Μας πρήξατε με τον τουρισμό….


Μας έχετε πρήξει γενικώς με τα κυβερνητικά σας διαφημιστικά σποτάκια για τον τουρισμό στην Ελλάδα και για το πόσο καλά πάει… Μόνο με τον τουρισμό θα ασχοληθούν από εδώ και πέρα οι Έλληνες;;;;
 Και τι θα τους αποφέρει αυτό ως εισόδημα;;;;; 
Πως φαίνεται στην οικονομική κατάσταση των πολιτών το κέρδος από τον τουρισμό;;;;
 Και η Ταϊλάνδη έχει πολύ τουρισμό αλλά οι κάτοικοί της πένονται…. 
Αν εξαιρέσεις κάποιους μεγαλοκαναλάρχες που εξακολουθούν να απομυζούν τα κονδύλια του υπουργείου τουρισμού και κατ’επέκταση το μόχθο του ελληνικού λαού και κάποιους επιχειρηματίες που μαζεύουν το χρήμα το καλοκαίρι και το βγάζουν το χειμώνα στο εξωτερικό, η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει κανένα κέρδος από τον τουρισμό….

Ολοκληρώνει το έργο του!!!!!


Συνεχίζει ακάθεκτος ο Δημήτρης Θωμάς ως απερχόμενος δήμαρχος Αλιβερίου Κύμης τις απευθείας αναθέσεις έργων για αναλώσιμα, για συντήρηση των υπολογιστικών συστημάτων για διευθέτηση χειμάρρων (καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες ευρώ) και όλα αυτά αρχές Ιουλίου…. ¨έχει ακόμα δυο μήνες μπροστά του να βάλει φουλ τις μηχανές για να ολοκληρώσει ότι μπορεί από το έργο του….
Κατά τα λοιπά κάποιοι άλλοι στο δήμο Κύμης συνεχίζουν το δικό τους θεάρεστο έργο παραπληροφόρησης των πολιτών και διασποράς ψευδών ειδήσεων…

Πάει για νομιμοποίηση το αυθαίρετο του ΚΤΕΛ;;;;


Ένα πουλάκι μας είπε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχής εν μέσω προεκλογικής περιόδου συζήτησε  την αλλαγή του σχεδίου πόλης για τη νομιμοποίηση του εκτρώματος του κτηρίου των ΚΤΕΛ στην είσοδο στην περιοχή του αγίου Στεφάνου…. 
Αν κάτι τέτοιο είναι αληθές θα πρέπει να αναζητήσουμε και τις ευθύνες των γνωστών «οικολόγων» αριστερών Συριζαίων κηνσόρων και τιμητών της οικιστικής ισορροπίας της Χαλκίδας  που φωνάζουν για κάθε νέο έργο (π.χ Διοικητήριο) μαζεύουν υπογραφές, προσφεύγουν στο συμβούλιο της επικρατείας αλλά κάνουν γαργάρα άλλα οφθαλμοφανέστατα εγκλήματα κατά της Πόλης…

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ντροπή και αίσχος



Το ΤΕΙ Ψαχνών σε πλήρη εγκατάλειψη μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία θυμίζει στάβλο βοοειδών και όχι εκπαιδευτικό ίδρυμα…. Εδώ και αρκετές εβδομάδες η κατάσταση στο ΤΕΙ φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο υγιεινής… 
Αφενός η έλλειψη προσωπικού καθώς από τις δεκαπέντε καθαρίστριες έχουν απομείνει δυο τρεις, αφετέρου η αδιαφορία των πάντων από το προσωπικό και τους σπουδαστές μέχρι τους ιθύνοντες του υπουργείου παιδείας έχουν μετατρέψει το ίδρυμα σε δημόσιο αποχωρητήριο….
 Για να διασχίσεις ένα διάδρομο πρέπει να φοράς χειρουργική μάσκα και κανενός το αυτί δεν φαίνεται να ιδρώνει… η παιδεία όπως και κάθε νευραλγικός τομέας αυτής της χώρας (υγεία, ενέργεια, δημόσια περιουσία, ανεργία, φτωχοποίηση της κοινωνίας κλπ.κλπ.)  έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και στις πρωτοβουλίες του αυτόματου πιλότου σωτηρίας της πατρίδας….

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη του Σίμου στον Τανισκίδη…

Το κατώφλι της εταιρίας του κυρίου  Τανισκίδη στη Λάμψακο πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 20 :30) ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου…
 Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που περνά το συγκεκριμένο κατώφλι αφού κάθε φορά που τον χρειάζεται ο Χαλκιδαίος επιχειρηματίας ο Σίμος σπεύδει να τον συναντήσει…. 
Από τη μια μεριά δεν είναι πρέπον ένας επιχειρηματίας και ένας πολιτικός να συναντιούνται σε δημόσιους χώρους κάτω από τα αδιάκριτα βλέμματα των πολιτών και από την άλλη είθισται από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, ο πολιτικός να πηγαίνει στον ισχυρό οικονομικό παράγοντα και όχι το αντίστροφο… 

Επισκέφθηκε την Εύβοια ο Νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Χαρδαλιάς…. Το γραφείο του θα εγκαταστήσει στη Χαλκίδα

Ο Ν. Χαρδαλιάς πρώην δήμαρχος Βύρωνα θα είναι το "αφεντικό"
 της διοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με έδρα τη Χαλκίδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρώην δήμαρχος Βύρωνα θα είναι ο νέος γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο πλευρό του Αιρετού Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και οι αποκλειστικές πληροφορίες του Eviain αναφέρουν ότι το γραφείο του (δηλαδή την έδρα της Γενικής Γραμματείας) θα την εγκαταστήσει στην Εύβοια αφού η Χαλκίδα τον εξυπηρετεί για τις αυθημερόν μετακινήσεις του στο σπίτι του στην Αθήνα…. 
Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αν και σαρανταέξι μόνο ετών διαθέτει τεράστια εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει και δήμαρχος σε πολύ νεαρή ηλικία…. 
Εχθές ο νέος γενικός γραμματέας επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και είχε συναντήσεις με τους διευθυντές και με υπηρεσιακούς παράγοντες….
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεναγήθηκε από τον συνεργάτη του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θ. Μπουραντά, κύριο Γιάννη Γκοσιμήδα στις υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας…
 Μαζί βρίσκονταν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι του Κώστα Μπακογιάννη που λόγω της ηλικίας τους αλλά και ελλείψει εμπειρίας έμοιαζαν σαν ψάρια έξω από το νερό, ή σαν ανήλικα που είχαν βγει βόλτα με το μεγάλο τους αδελφό (το Νίκο Χαρδαλιά)… 
Το γεγονός ότι ο νέος γενικός Γραμματέας έχει γνώση του αντικειμένου έχει θετικές και αρνητικές παραμέτρους… Το θετικό είναι ότι στο πρόσωπό του ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει ένα έμπειρο στέλεχος με άποψη και αποτελεσματικότητα για τη διοίκηση… 
Το αρνητικό είναι ότι ο υπηρεσιακός παράγοντας (που είναι ο Γενικός Γραμματέας) θα έχει στην ουσία ρόλο πολιτικό και πάνω από τους αιρετούς που φαίνονται ανίσχυροι να επιβάλουν την άποψή τους….
 Σε ρόλο Μπαλτάκου λοιπόν ο κ Χαρδαλιάς ως ΥΠΕΡ-Γενικός γραμματέας της περιφερειακής κυβέρνησης……