η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το ταξίδι του Περγαντά ….


"Το ταξίδι μου στην αυτοδιοίκηση κάπου εδώ τελειώνει" είπε ο Κλέαρχος Περγαντάς στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ανακοινώνοντας ότι δε θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επερχόμενες εκλογές…. 
Ε καλά κύριε Περγαντά δεν ήταν δα και κανένα υπερπόντιο ταξίδι…. 
Μάλλον με δρομολόγιο Ρίο Αντίρριο έμοιαζε…. 
Κάθε μέρα μπρος πίσω σε ένα ρουτινιάρικο πρόγραμμα χωρίς τους κινδύνους που έχουν οι ανοιχτοί ορίζοντες των θαρραλέων πολιτικών αποφάσεων…. 
Χωρίς τα κύματα της ρηξικέλευθης πορείας των ρήξεων… 
Και έτσι όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καββαδίας το πολιτικό τέλος ήρθε μια μέρα σαν των πολλών ανθρώπων τις ημέρες…. Ιδανικός και ανάξιος εραστής της πολιτικής …. Χωρίς να σχίσει τη θολή γραμμή των οριζόντων!!!!!!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τα ακριβά πολιτικά δωράκια!


Κάποιος «πολιτικός παράγοντας» πρότεινε σε Δημοσιογράφο της Εύβοιας που έγινε πρόσφατα πατέρας  να κάνει τη βάφτιση του παιδιού του κοντά στο Μάιο επειδή ένα  υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της περιφέρειας Στερεάς κάνει πολύ καλά χρηματικά δώρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα όταν αυτές συμπίπτουν με προεκλογικές περιόδους….
Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές σε γάμο δημοσιογράφου από τη Χαλκίδα του έδωσε πέντε χιλιάδες ευρώ ως γαμήλιο δώρο…
 Έτσι γλίτωσε και τα τιμολόγια και τις κουραστικές αναρτήσεις στο διαύγεια και κάθε άλλη περιττή ενέργεια που επέβαλε ο νόμος που κάποιος προβληματικός νομοθέτης αποφάσισε μόνο και μόνο για να κάνει τη ζωή των υποψηφίων δύσκολη…

Αποκλειστικό: Πρόταση στον Μπουροδήμο από το Μπακογιάννη

Την είδηση  ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θέλει να κάνει πρόταση στο δήμαρχο Διρφύων Γιάννη Μπουροδήμο να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με το συνδυασμό του την ανέφεραν αποκλειστικά στην εκπομπή "Έχουμε και λέμε" στον Εύριπο fm 90 ο  γράφων  και ο  Τάκης Δημητρακόπουλος… 
 Ο Δήμαρχος Καρπενησίου επιθυμεί να είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Εύβοια και στη Βοιωτία στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο κέντρο ενώ στην Ευρυτανία , τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα  έχει υποψήφιους από την  Νέα Δημοκρατία…. 
Θέλει έτσι να καταδείξει ότι στο χώρο της αυτοδιοίκησης δεν χωρίζει τίποτα τους πολίτες και τους πολιτικούς και ότι θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Στερεοελλαδιτών…

Ρε πάτε καλά;;;;

Μάλλον πρέπει να έχει πέσει μπαγιόκο μέσω ΕΣΠΑ σε κάποιο ευβοϊκό σάιτ που ανακάλυψε ότι Κλέαρχος Περγαντάς έχει έτοιμο το συνδυασμό ενώ οι άλλοι ψάχνονται!!!!!!! 
Κοινώς έχει δοθεί λιλί, μπικικίνι, μπερντές, παραδάκι -με την καλή την έννοια μιλάμε πάντα….
 Εκτός και αν κάποιοι κοιμούνται και ονειρεύονται τον Περγαντά υποψήφιο Περιφερειάρχη… 
Λένε πως εκτός του Κώστα Κουλουρίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε όλοι οι άλλοι είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν…
 Και ο Αλεξίου;;;;
 Και ο Βεργέτης;;;;
 Και η Ρόζυ;;;;;
 Και ο Αγδινιώτης;;;;; (Για να μην αναφέρουμε και άλλους).
Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε αν θα τον ακολουθήσει ο Καπελέρης…. 
Θέλουν και τα γράφουν ή τους υποχρεώνουν;;;;….

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μαλλιά κουβάρια στη ΝΟΔΕ Εύβοιας. Φρουδαράκης-Σφυράκης Πιάστηκαν στα χέρια!!!!

Εκτός εαυτού και ελέγχου βρέθηκαν προ ημερών σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας όταν δυο από τους συμμετέχοντες στη ΝΟΔΕ ο Γιάννης Φρουδαράκης και ο Βαγγέλης Σφυράκης πιάστηκαν στα χέρια και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων…. 
Για τον εριστικό χαρακτήρα του Γιάννη Φρουδαράκη έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν καθώς   στην θητεία στο επιμελητήριο έχει δείξει ότι δεν γνωρίζει από διαδικασίες αφού πολλές φορές διακόπτει τον ομιλητή που βρίσκεται στο βήμα όταν αυτός είναι από την αντιπολίτευση…
 Ο Βαγγέλης Σφυράκης δάσκαλος στο επάγγελμα δεν είχε δείξει στο παρελθόν τέτοια σημάδια έντασης και επιθετικότητας… Πάντως και οι δύο φέρονται ως υποστηρικτές του Σίμου Κεδίκογλου άρα η κόντρα δεν ήταν εσωκομματικών ισορροπιών… 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θλιβερή απάντηση από τον Περγαντά….


Μέχρι στιγμής, από τον τρόπο που χειριζόταν τα πολιτικά ζητήματα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς είχαμε σχηματίσει την εικόνα ότι στερείται πολιτικής παιδείας….
 Μετά την απάντηση και το ύφος που χρησιμοποίησε στον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας σε μια καθαρά πολιτικού περιεχομένου επιστολή που του έστειλε για το ότι δεν προσκαλείται παρανόμως στην εκτελεστική επιτροπή, συμπεραίνουμε ότι ο κύριος Περγαντάς δεν έχει τους απαιτούμενους τρόπους  την παιδεία και την κουλτούρα για να απαντήσει όπως αρμόζει σε ένα άνθρωπο που έχει πολύ μεγαλύτερη ηλικία και πολύ μεγαλύτερη πολιτική ιστορία από εκείνον… 
Είναι πραγματικά κρίμα για τον -μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο- Περιφερειάρχη να ρίχνει τόσο πολύ το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου…
 Προφανώς η τροφός που τον ανέθρεψε δεν του δίδαξε πως πρέπει να δείχνει σεβασμό στους συνομιλητές του, πόσο μάλλον όταν είναι μεγαλύτεροι και  δεν χρησιμοποιούν επιχειρήματα του πολιτικού πεζοδρομίου!!!!

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποιοί ευθύνονται για το κλείσιμο της Evia Bank;;;;


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε πως στις συνεταιριστικές τράπεζες επικρατούσε ένα κλίμα κομματικής αντιπαράθεσης και ένα πελατειακό σύστημα παροχής δανείων.
 Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Τους λέγαμε να βάλουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη και δεν μας άκουσαν ποτέ. Τους είχαμε ενημερώσει επανειλημμένως αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα.» 
Αυτά είπε ο κ Προβόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής….
Εμείς έχουμε να τονίσουμε  τα εξής…..

Καταρχάς οι ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδας είναι μεγάλες γιατί γνώριζε τι συνέβαινε στη συνεταιριστική τράπεζα Εύβοιας και ήταν ενημερωμένη και προφορικώς και γραπτώς άρα εγείρονται ερωτήματα και  δικών  της λαθών και παραλείψεων….

Όσον αφορά το Διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας όμως υπάρχουν και εκεί ευθύνες όπως και απορίες για τους λόγους που δεν τηρήθηκε το καταστατικό και δεν ακολουθήθηκε η λογική….
Προβλεπόταν ξεκάθαρα και από το ίδιο το Καταστατικό της συνεταιριστικής τράπεζας Εύβοιας αυτό που είπε ο κ Προβόπουλος ότι δηλαδή στο διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να μετέχουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη…

Πλανώνται πλάνην οικτράν

Εάν κάποιοι υποψήφιοι που κατήλθαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ- το οποίο είχαν φιλήσει «κατουρημένες ποδιές»  για να το εξασφαλίσουν -βαυκαλίζονται ότι θα κατέλθουν στις επερχόμενες εκλογές φορώντας το μανδύα του ανεξάρτητου και εκμεταλλευόμενοι την κάθοδο δύο υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας (ή του δεξιού χώρου) {π.χ Ουρανία Παπανδρέου- Ζάχος Χριστοφής} και θεωρούν ότι θα εκλεγούν εκείνοι δήμαρχοι (π.χ. Ηλίας Πετσής),  θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν…. 

Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ο Θ. Μπουραντάς εάν ο Περγαντάς ξαναδημιουργήσει πρόβλημα στον συντονισμό των υπηρεσιών της Εύβοιας


Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας από την προσφυγή στη δικαιοσύνη του πρώην Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντάς  ο οποίος παρανόμως δεν προσκαλείται στην εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας ενώ αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νόμο Ο Περιφερειάρχης της έχει εκχωρήσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους….. Είχαμε επισημάνει επανειλημμένως ότι ο Κλέαρχος Περγαντάς συμπεριφέρθηκε με επιπολαιότητα στο ζήτημα του Θανάση Μπουραντά, τυφλωμένος από μικροπολιτική εμπάθεια και προσωπικές ανασφάλειες ποντάροντας ίσως στο γεγονός ότι ο πρώην νομάρχης ως γνήσιο πολιτικό όν δεν θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να δικαιωθεί….
 Το θέμα όμως είναι αμιγώς πολιτικό και όπως επίσης έχουμε ξαναγράψει ο θιγόμενος είχε χρέος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αποδοθούν πολιτικές και διοικητικές ευθύνες σε όσους γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους της πολιτείας ή τους εφαρμόζουν με τρόπο δικολαβίστικο και κατά πως τους συμφέρει προσωπικά…. 

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης στον Εύριπο fm 90



Την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη σε ευβοϊκό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε την Τετάρτη το πρωί στην εκπομπή “έχουμε και λέμε” στον Εύριπο  fm 90 o Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  εφόσον γίνει κατορθωτό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Περιφέρεια να έρθει πρώτη σε παραγωγή έργου προς όφελος των πολιτών……. 
Υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα του Περιφερειάρχη αλλά να τεθούν στόχοι υψηλοί και να επιτευχθούν  όπως έγινε και στην περίπτωση του δήμου Καρπενησίου…
 Οι αποφάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου ενώ η Εύβοια θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους τόπους επίσκεψής του αφού είναι ο μεγαλύτερος νομός της περιφέρειας με πολλά προβλήματα όπως η αποβιομηχάνιση, η υψηλή ανεργία και η υστέρηση σε σημαντικές υποδομές….

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τι γίνεται με τον Αντιδήμαρχο Χαλκίδας και 1.800.000 ευρώ;;;;;;;;


Από εχθές είχε παρουσιαστεί η  είδηση για τον αδικαιολόγητο αριθμό δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της χώρας που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος και στοιχεία του ΣΔΟΕ…..
 Ωστόσο δεν αναφέρθηκε η περίπτωση αντιδημάρχου της Χαλκίδας που φέρεται να κατέχει χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς του και συγγενικών του προσώπων…..
 Αυτό έγινε για να διερευνηθεί το ζήτημα και να μην ακουστούν ανεξακρίβωτες ή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες…. 
Σήμερα το πρωί που έγινε αναφορά από ραδιοφωνικό σταθμό για τον αντιδήμαρχο με το 1.800.000 ευρώ το δημοσίευμα του έθνους είχε αποσυρθεί…..
 Ο Ραδιοφωνικός σταθμός "Εύριπος fm90" επικοινώνησε και με τη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας η οποία δεν είχε καμιά πληροφορία για το γεγονός…. Τι συμβαίνει;;;; Ποιά είναι η αλήθεια;;;;; Πρόκειται για συκοφαντία ή για πέτσινη είδηση σαν αυτή που ‘ήθελε άλλο πολιτικό πρόσωπο της Εύβοιας να βρίσκεται στη Λίστα Λαγκαρντ;;;
Οι πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και το ΣΔΟΕ οφείλει να ενημερώσει επίσημα εάν πρόκειται για αληθινό γεγονός ή για ράδιο Αρβύλα…. 

Ξαφνικός θάνατος για 21 φορείς του Δημοσίου -Ποιοι είναι και ποια η τύχη των υπαλλήλων τους


Την κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, απ' τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση.

Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατάργηση δώδεκα φορέων των οποίων η αποστολή και ο ρόλος μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή, τεσσάρων νομικών προσώπων, χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά, και τριών κλαδικών ερευνητικών κέντρων που λειτουργούν ως δημόσιες υπηρεσίες, συγχωνευόμενων σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο. Τέλος, δύο νομικά πρόσωπα και μία αυτοτελής δημόσια υπηρεσία καταργούνται και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο.

Περί κρίσης...

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Είναι οι Θεσμοί ανόητε….

Του Πάσχου Μανδραβέλη, Καθημερινή, 12.01.14

Αν κάποιος έβαζε στοίχημα τον 15ο αιώνα για το ποιος πολιτισμός θα κυριαρχήσει στον κόσμο, θα πόνταρε όλα τα λεφτά του στην Κίνα. Σίγουρα κανείς δεν θα σκεφτόταν την Ευρώπη. Το 1500 η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο ήταν το Πεκίνο με 600.000-700.000 κατοίκους. Ηταν μια καθαρή πόλη που είχε εκτεταμένο αποχετευτικό δίκτυο, ενώ το Λονδίνο των 20.000 κατοίκων ήταν ένα βρωμερό άθροισμα κατοικιών, με τα περιττώματα να παρασέρνονται από τα νερά στους δρόμους. Η αυτοκρατορική Κίνα είχε από νωρίς πυξίδα, τυπογραφία, χαρτί, πυρίτιδα, ρολόγια, πορσελάνη, χυτοσίδηρο· ακόμη και σεισμογράφο! Η Δυτική Ευρώπη τότε συνερχόταν από τη μεγάλη επιδημία της πανώλης, που είχε αποδεκατίσει τον μισό πληθυσμό. Την ώρα που τα τεράστια πλοία-θησαυροφυλάκια των Κινέζων αυτοκρατόρων όργωναν τους ωκεανούς «για να συλλέξουν φόρους από τους βαρβάρους» (και, σύμφωνα με κάποιους μελετητές, ανακάλυπταν την Αμερική) η Ευρώπη μαστιζόταν από θρησκοληψίες ότι κάπου στον Ατλαντικό βρισκόταν το τέλος του επίπεδου κόσμου.

Ο Νέος είναι ωραίος ….και αλλιώς!


Μεγάλη αποδοχή παρουσιάζει στην Εύβοια η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος…
 ΟΙ πληροφορίες  αναφέρουν ότι περισσότερο ρεύμα έχει εκτός κόμματος παρά μέσα στη Νέα Δημοκρατία όπου επικρατούν οι γνωστές αγκυλώσεις των εσωκομματικών αντιπαλοτήτων και των οικογενειακών ταμπελών… 
Μάλιστα πρώην δήμαρχος  της Εύβοιας εκλεγμένος επί σειρά ετών με το ΠΑΣΟΚ και με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση έλεγε στο περιβάλλον του ότι εάν είναι υποψήφιος ο Μπακογιάννης θα έβαζε υποψηφιότητα μαζί του ….
Βλέποντας τον Κλέαρχο Περγαντά να μην μπορεί πείσει ούτε τους δικούς του μεγάλο μέρος των πρώην υποστηρικτών του θεωρούν την περίπτωση του Ευρυτάνα  δημάρχου ως την πιο αξιόπιστη λύση για την περιφέρεια….

Δεν έπεισαν ούτε τα δικά τους στελέχη που έλαμψαν δια της απουσίας τους!!!

 Απογοητευτική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου…. 
Είναι φανερό ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στα κόμματα και τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση οργής απέναντι στoυς δυο μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς που κυβέρνησαν από τη  μεταπολίτευση μέχρι σήμερα…. 
Επίσης ο τοπικός Σύριζα δεν έχει πείσει την κοινωνία της Εύβοιας ότι έχει πρόταση διακυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση ή ότι διαθέτει στελέχη που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…
 Όταν δεν είσαι ικανός να γεμίσεις ούτε ένα θέατρο τριακοσίων θέσεων πως μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη;;;;….
Μέχρι σήμερα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύκολη αφού δεν ήταν τίποτε άλλο από μια διαρκή άρνηση σε όλα…
 ¨Όχι στο Διοικητήριο, όχι στην παράκαμψη Χαλκίδας, όχι στην μεταφορά του λιμανιού κλπ, κλπ….

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δει δη χρημάτων ω άνδρες….(και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων)


Από δύο χωριά χωριάτες έχουν γίνει στην πλειοψηφία του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές και το μόνο που ενώνει πλέον τους συμβούλους είναι η εξουσία…. 
Ο Φρουδαράκης με το Λαλανίτη είναι φιλαράκια του Κεδίκογλου, ο οποίος «πούλησε» τον επιμελητηριακό σύμβουλο Κώστα Μάλιαρη έναν πετυχημένο πρόεδρο της ΝΟΔΕ για να εκλεγεί ο κολλητός του ο Βαρδακώστας…. 
Ο Κούκουζας έχει αυτομολήσει στο στρατόπεδο του Κώστα Μαρκόπουλου και τίποτα δεν τον ενώνει με τους κεδικογλικούς…. Οι σχέσεις του επίσης με το μπλοκ Σταθόπουλου , Αγιοστρατίτη (Θαλάσση) δεν είναι οι καλύτερες δυνατές ενώ από την ομάδα φαίνεται να αποστασιοποιείται και η Σοφία Βότση την οποία δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε στις εκλογές της Τράπεζας…. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εξέλιξη ότι τα μομπίλιτυ θα περνάνε πλέον από αυστηρό έλεγχο και δεν θα προπληρώνονται όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά θα ακολουθούν τη διαδικασία του δημοσίου έργου δηλαδή θα προσκομίζονται τα τιμολόγια δαπανών και μετά θα γίνονται οι πληρωμές… ¨όπερ σημαίνει ότι δεν θα επικρατεί το μπάτε χίλιοι αλέστε και δεν θα πηγαίνουν στο εξωτερικό οι κουμπάροι, οι φίλοι, οι κολλητοί και κάθε είδους άσχετος με το εκπαιδευτικό ταξίδι…….

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πετάει -πετάει ο Φρουδαράκης;;;


Τέτοια καΐλα έχει ο Γιάννης Φρουδαράκης να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας που βάζει κάθε μέρα σχόλια στο ίντερνετ για το πόσο καλός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας είναι και πόσο καλή παρουσία έχει επιδείξει στο επιμελητήριο;;; 
Καλά δεν είναι και το κελεπούρι της δημόσιας ζωής ούτε δα και κάνα στέλεχος με ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από τη διοίκηση..
Αλλά με τόση ένδεια στελεχών που υπάρχει για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων σίγουρα θα αποτελέσει αυτό που ο θυμόσοφος λαός λέει… στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος…

O καθηγητής Γραμματικάκης φωνάζει: Συλλάβετέ με, είμαι υποψήφιος τρομοκράτης...


«Είμαι ένας υποψήφιος τρομοκράτης. Δεν ξέρω από όπλα. Η ανάγκη μόνον με οδηγεί: Να δω πάλι λίγα χαμόγελα στους δρόμους, να αισθανθώ την ελπίδα να κυκλοφορεί», γράφει ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, στο protagon.gr και επιτίθεται σε νυν και πρώην πρωθυπουργούς για την οικονομική κρίση.

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις γα τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Στο στόχαστρο 20 άτομα



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για επιχειρηματίες και στελέχη του ΤΤ.

Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για δέκα εντάλματα σύλληψης, με τον αριθμό πιθανότατα να φθάσει στα δεκαπέντε ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ζυμώσεις με φόντο το διοικητήριο

Σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Μπάμπης Μανιάτης που συγκαταλέγεται στο στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και έχει διατελέσει γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής είχε πει: Εάν είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ο Κώστας Μπακογιάννης και δεν θέλει να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Θανάσης Ζεμπίλης.. αυτή τη  Θέση (σ.σ. του αντιπεριφερειάρχη) δεν την χαρίζω σε κανένα!!!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θεοφάνεια στη Χαλκίδα: η χαρά των πολιτευτών και των «δημοσιογράφων»


Αν δεν κάνουμε λάθος ο Βαγγέλης Αποστόλου δεν πρέπει να έχει πάει ποτέ ξανά ως βουλευτής στον καθαγιασμό των υδάτων της Χαλκίδας…  
Εφόσον ισχύει αυτό εμάς το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι πετάει τη σκούφια του για να γίνει δήμαρχος Χαλκιδέων τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύναμη στη Χαλκίδα και ας τον πιέζουν κάποιοι να πάει κατά «περιφέρεια» μεριά….
 Βεβαίως φανταστείτε τελικά να θέσει υποψηφιότητα για την αντιπεριφέρεια και να πηγαίνει στο κτήριο που επί δυο χρόνια δεν προχωρούσε ενώ κινδύνεψε και να μη γίνει επειδή ο Βαγγέλης έκανε επαναστατική γυμναστική συνεπικουρούμενος από εμπαθείς και άσχετους παράγοντες κάποιων  «μέσων ενημέρωσης»

Ζημίωσε το δημόσιο με 200 εκ ευρώ και "βγήκε λάδι" με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ για να συνεχίσει τη "μεγάλη ζωή"



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πάνω από 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο υπέρλαμπρο πάρτι που έκανε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη την παραμονή της ….
Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο της Hellas Power και τον οποίο βαρύνουν βαρύτατες κατηγορίες.

Το παρόν στη δεξίωση, σύμφωνα με το «Εθνος» που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες έδωσαν εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ και γόνοι γνωστών οικογενειών. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος, όπως και ο οικοδεσπότης πέρασε κάποιους μήνες του 2013 στον Κορυδαλλό.


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

«Έχουμε και λέμε» ξεκινούν οι εκπομπές του νέου έτους


Στον αέρα από σήμερα Τρίτη και στους 90 μεγακύκλους η εκπομπή έχουμε και λέμε στο Ραδιόφωνο του Ευρίπου…. 
Τάκης Δημητρακόπουλος, Νίκος Αγγελής μετά από ολιγοήμερες διακοπές ξανά στα μικρόφωνα σε μια εκπομπή λόγου και αντίλογου… 
Με σχόλια, απόψεις και ρεπορτάζ από την κεντρική πολιτική σκηνή και την τοπική επικαιρότητα… Κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στον Εύριπο fm 90 από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δώδεκα…

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο δημόσιος τομέας γίνεται φτωχότερος σε εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα….

Γιώργος Δημόπουλος και Γιάννης Σκεμπές
Συνταξιοδοτούνται όλο και περισσότερα από τα παλιά στελέχη του δημοσίου τομέα στην Εύβοια και μάλιστα από εκείνα που έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες….
 Από τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας αποχωρεί ο Γιάννης Σκεμπές που οι πληροφορίες λένε ότι θα ασχοληθεί ενεργότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο καταγωγής του (περιοχή Κύμης Αλιβερίου)…. 
Από την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας όμως αποχωρούν δυο ακόμα διευθυντές, ο Γιώργος Δημόπουλος της Διοίκησης και ο Γιάννης Τσομώκος από τη Διεύθυνση Οικονομικών… 

Όταν οι εφημερίδες γίνονται κωλόχαρτα


Όταν μια εφημερίδα δεν σέβεται την πολυετή προσφορά ενός ανθρώπου, την ιστορία του, αμφισβητεί ευθέως το οφθαλμοφανέστατο έργο του (έχει χρέος ως μέσο ενημέρωσης να ψάξει  και να το πληροφορηθεί-όχι να περιμένει να την ενημερώσουν)…..
Όταν συμπεριφέρεται με εμπάθεια και ισοπεδωτικό τρόπο…
 Όταν έχει εμμονές και θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι κάνουν λάθη εκτός από εκείνη …
 Όταν χρησιμοποιεί τη δυνατότητα πρόσβασης που της παρέχει ο νόμος στους πολίτες για να τους παραπληροφορήσει αναλόγως με τα συμφέροντά της  και τις δικές της γνωριμίες…
 Όταν εξευτελίζει σοβαρούς και εργατικούς ανθρώπους αναδεικνύοντας πολιτικά νούμερα μόνο και μόνο επειδή έχουν βάλει διαφήμιση σε αυτήν …
 Τότε δεν είναι μέσο ενημέρωσης….
 Είναι κωλοφυλάδα….
 Κωλόχαρτο κατάλληλο μόνο για το αποχωρητήριο, για να τυλίγουν πακέτα ή αναλώσιμα, για να καθαρίζουν  τα τζάμια, ή προσάναμμα για το τζάκι….

Να τι γινόταν στις αναπτυξιακές κύριε Καραϊσκο (αλλά στις δικές σας)

Είχε το θράσος ο περιφερειακός σύμβουλος Καραϊσκος (του συνδυασμού Χειμάρα) να κάνει κριτική για την αναπτυξιακή της Εύβοιας στο περιφερειακό συμβούλιο….
 Κύριε Καραϊσκο κοιτάξτε πρώτα τι γίνεται στην αναπτυξιακή Φθιώτιδας που έχετε διατελέσει και μέλος και αφήστε τους άλλους … Μάθατε και τα χαΐρια της αναπτυξιακής Ευρυτανίας;;;;;…
 Τα δικά σας παιδιά και οι δικές σας αναπτυξιακές μπάζουν νερά…
 Μην προσπαθείτε λοιπόν να ανακαλύψετε λάθη στους άλλους για να καλύψετε τα δικά σας…. 
Μας θυμίζετε την κολοβή αλεπού του Αισώπου….

Μία ωραία φράση...

Όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ακούω από πολλούς να βροντοφωνάζουν την φράση <<πάμε όλοι μαζί>>, μια τόσο σημαντική κουβέντα η οποία δυστυχώς περιορίζεται μόνο στα λόγια δίχως πράξεις και ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση να σπάσουν τον γόρδιο δεσμό με το χτες. 
Επομένως το <<πάμε όλοι μαζί>> όταν είναι απλώς μια ευχή, εξυπηρετεί εκείνους που τους είναι ανθρώπινα δύσκολο να σπάσουν αυγά σε κοινωνικές σχέσεις δεκαετιών. Τέτοιους λοιπόν ανθρώπους δεν τους έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τα λουκέτα στην Ελλάδα το 2013 -Εταιρείες, εργοστάσια, αλυσίδες και εμβληματικά καταστήματα που έμειναν στην ιστορία



Το 2013 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την ελληνική βιομηχανία και το εμπόριο καθώς ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών δεν άντεξε υπό την πίεση της ύφεσης και της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις εταιρειών που πληρώνουν τις λάθος επιλογές της διοίκησης τους.

Όπως και να έχει η χρονιά που φεύγει αφήνει φτωχότερη την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ηχηρά ονόματα που στο παρελθόν έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ή έγραψαν την δική τους ιστορία στους τομείς που δραστηριοποιούνταν έφυγαν οριστικά ή ελαχιστοποίησαν το ενδεχόμενο επανόδου.

Eμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργου σε σκάνδαλο με δάνειο «μαμούθ» -Αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου



Είκοσι πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι στην Ευρυτανία κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και για ζημία προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να επιβάλουν σε 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου (δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα αποφάσισαν σε ένα μέλος να αντικαταστήσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και τέλος στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, την καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ.

Να γελάσουμε ή να καγχάσουμε;;;;

Διαβάσαμε την εξής πολιτική ανάλυση και μείναμε πάλι άναυδοι από το μέγεθος της αφέλειας που διακρίνει τους ευφάνταστους «πολιτικούς» αναλυτές του τύπου «χαμογελάει πονηρά η Άννα άρα προετοιμάζεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές»!!!!! 
Ο Κλέαρχος Περγαντάς –λέει- θα παίξει ρόλο ρυθμιστή  στις περιφερειακές εκλογές γιατί υπάρχει και ο δεύτερος γύρος εφόσον θα κατέβει Ο Μπακογιάννης και ο Γιαννόπουλος

Παρατήρηση πρώτη… Ποιος τους είπε ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα εφαρμοστεί η σχετική πλειοψηφία και θα απαιτηθεί δεύτερος γύρος ;;;

Παρατήρηση δεύτερη:  ακόμα και αν για κάποιο άγνωστο λόγο ερχόταν η νεράιδα του παραμυθιού και επέβαλε τον εκλογικό νόμο που εφαρμοζόταν πριν από δυο εκλογικές αναμετρήσεις ο Περγαντάς με το 5% που θα πάρει δεν πρόκειται να γίνει ρυθμιστής ούτε στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου…

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

«Πράσινο φως» Μαξίμου για περιφερειάρχη Μπακογιάννη


Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Καρπενησίου εγκρίθηκε και από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια συσκέψεων που είχε τα προηγούμενα 24ώρα με το Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Άλλωστε, σε αυτή την επιλογή κατέτειναν και όλες οι δημοσκοπήσεις που είχε στα χέρια της η Λεωφ. Συγγρού και έδειχναν τον γιο του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη να «κερδίζει» όλα τα εναλλακτικά δίδυμα υποψηφίων που ετέθησαν υπόψιν των πολιτών της περιφέρειας.

Αντώνης Καντάς, η χοντρή που τραγούδησε το τέλος της Μεταπολίτευσης

(Αντώνης Κάντας: «Εχω πάρει τόσες μίζες που δεν τις θυμάμαι«)

Το αμερικάνικο ρητό «It ain’t over till the fat lady sings» έχει αποδοθεί και στα ελληνικά περίπου ως «τίποτα δεν έχει τελειώσει πριν τραγουδήσει η χοντρή» και νομίζω ότι αυτές τις μέρες εντοπίσαμε τη χοντρή που τραγούδησε το τέλος αυτού που, ίσως λίγο επιπόλαια, περιγράφεται ως «Μεταπολίτευση».


Κάποιος Αντώνης Καντάς εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά, κυνικότερος των κυνικών, και μας αφηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια το τι ακριβώς συνέβαινε για δεκαετίες στο χώρο των εξοπλισμών και μάλιστα με διακομματική ανοχή. Το πάρτι δεν ήταν για λίγους, ήταν για σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους.

Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η…Μέρκελ


Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη  σύλληψη του.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ντύθηκε παππάς και «κήδεψε» την κρίση


ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ


Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ντύθηκε παππάς και ανέβηκε σε άρμα για να πάρει ….

Η Ραχήλ Μακρή «ζωγραφίζει» στο twitter



Τελικά, μήπως δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση οι 60 σφαίρες που ρίχτηκαν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη;
Μήπως ήταν όλα…συνωμοσία;

Ακούγεται τρελό, αλλά αυτό υποστηρίζει η Ραχήλ Μακρή!
«Και θέλετε να πιστέψουμε εμείς ο λαουτζίκος ότι σε σπίτι πρέσβη περιφρουρούμενο, έριξαν σφαίρες; Και τώρα γράψε σβήσε στα υπόγεια», έγραψε στο twitter.

Για να επανέλθει λίγο αργότερα, με τη φράση » Και επειδή δεν κατάλαβες λαέ, σε συνέχεια της επίθεσης στο σπίτι του πρέσβη ετοιμάζουν να ανασύρουν σωτήρες, όπως πριν από δεκαετίες από Παρί»…

Washington Post: Αυτά είναι τα τέσσερα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας


Με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία αμφισβητεί ανοικτά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά πως «η Ελλάδα το 2014 θα επιστρέψει στην ανάκαμψη και θα αποφύγει τα χειρότερα» και επισημαίνει πως η χώρα δεν τα έχει αποφύγει ακόμη, σημειώνοντας πως «τα νούμερα καλυτερεύουν, αλλά τα προβλήματα αυξάνονται για την Ελλάδα» και παραθέτει τις τέσσερις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post τονίζει πως «οι Ελληνες πέρασαν την Πρωτοχρονιά μετά από πολλές ώρες στις ουρές της Εφορίας για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της λιτότητας στην ώρα τους. Και την ίδια στιγμή, βαθιά ομίχλη επέστρεψε στην Αθήνα μετά από δεκαετίας αυτόν τον χειμώνα, καθώς τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση και βάζουν στα τζάκια ακατάλληλα ξύλα και σκουπίδια για να ζεσταθούν».