η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Καλό Ταξίδι Πρόεδρε

Έφυγε από τη ζωή στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου ο επί σειρά ετών κοινοτάρχης Αγίου Νικολάου και πρώτος αιρετός δήμαρχος του Καποδιστριακού δήμου Ληλαντίων Σταμάτης Λυμπέρης…. 
Ένας Άνθρωπος που είχε συνδέσει τη ζωή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, ένας ακούραστος εργάτης του τόπου του ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του αλλά και σε ολόκληρο το Ληλάντιο πεδίο που τον τίμησε με την στήριξή του αναγνωρίζοντας το ήθος και την εργατικότητα του….. 
Χαρακτηριστικό  της αποδοχής που έχαιρε από τους συγχωριανούς του ήταν ότι προήδρευε της κοινότητας για πάνω από 18 χρόνια. Με την αγαπημένη του σύζυγο και συνοδοιπόρο στις εύκολες αλλά και στις περισσότερες δύσκολες στιγμές και πίκρες που χαρίζει η ενασχόληση με την πολιτική είχαν μια υπέροχη οικογένεια με τέσσερις κόρες εξαίρετες επιστήμονες και ανθρώπους….
 Ο Σταμάτης Λυμπέρης ήταν ένας Κύριος της πολιτικής ζωής του τόπου που άφησε στα εγκόσμια το στίγμα του ανθρώπου που προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο…. Αφήνει μεγάλο κενό στον τόπο, στους συγχωριανούς του  και στην οικογένειά του!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα στη ΔΕΥΑΧ από την καταβολή χιλιάδων ευρώ αναδρομικών σε μερίδα εργαζομένων- έξω φρενών είναι όσοι δεν ενημερώθηκαν


Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προχώρησε χθες το πρωί η εκπομπή έχουμε και λέμε στον Εύριπο Fm 90(Αγγελής –Δημητρακόπουλος)-…. 
Στην εταιρία Ύδρευσης αποχέτευσης Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ) επικρατεί αναταραχή στους εργαζόμενους από την είδηση ότι 43 περίπου εξασφάλισαν περί τις 20 χιλιάδες ευρώ έκαστος , ως αναδρομικά που διεκδικήθηκαν μέσω δικαστικού αγώνα….
 Το θέμα δεν είναι ότι θα κληθεί η επιχείρηση να διαθέσει καμιά εφτακοσαριά χιλιάρικα σε κάποιους που προσέφυγαν αλλά το ότι από το δικαστικό  αγώνα αποκλείστηκαν –εφόσον δεν ενημερώθηκαν περί τουs 70 περίπου εργαζόμενους….
 Όταν μάλιστα σε αυτούς που είναι μέσα στους σαράντα τρείς προνομιούχους βρίσκεται  και ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κούκουρας, τότε εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο ο αρμόδιος να ενημερώσει τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΧ για τη δυνατότητα διεκδίκησης των χρημάτων αυτών μέσω δικαστικής οδού έπραξε αυτό που έπρεπε ως συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος…. 

Δεν μαζεύονται τα απαιτούμενα χρήματα για τη σωτηρία της Evia bank


Μοιράσανε μερικές διαφημισούλες από τη συνεταιριστική τράπεζα Εύβοιας και βάζουν το eviatop να δημοσιεύει συνεντεύξεις του προέδρου των συνεταιριστικών τραπεζών Νίκου Μυρτάκη και τον Παπαμακάριο να βγάζει στο ραδιόφωνο το Μαζαράκο για να μας πείσουν ότι το συνεταιριστικό κίνημα των τραπεζών θα επιβιώσει γιατί θα το στηρίξουν οι τοπικές κοινωνίες…
Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και …πολύ πικρή. 
Η Ευβοϊκή συνεταιριστική τράπεζα χρειάζεται το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να επιβιώσει το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να δοθεί σε μια από τις συστημικές τράπεζες μέσω του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για την εξαγορά ληξιπρόθεσμου χαρτοφυλακίου όπως σχεδίαζαν οι διοικούντες της….
Το ποσό δε των δέκα εκατομμυρίων ευρώ που τέθηκε ως στόχος με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι επίσης ακατόρθωτο την ώρα που η αγορά στενάζει και η ρευστότητα είναι μηδενική….
Ακόμα και τα δυο έως τρία εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν αφού στην προηγούμενη απόπειρα και με μεγαλύτερης έκτασης καμπάνια συγκεντρώθηκαν πριν τις εκλογές μόλις 150 με διακόσιες χιλιάδες ευρώ…
Τι έφταιξε και οι συνεταιριστικές τράπεζες της Ελλάδας δεν είχαν την αντίστοιχη εξέλιξη των ευρωπαϊκών συνεταιριστικών τραπεζών;;;;
Εξυπηρετούσαν λίγους με πολλά(χρήματα) .....και όχι πολλούς με λίγα!!!!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Αυθόρμητη» φωτογραφία!!!


Καμαρώστε δυο συνδικαλιστικά στελέχη από τη Χαλκίδα που συμμετείχαν στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ….
 Με τα κινητά τηλέφωνα στο χέρι (και οι δύο) τους «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός τον οποίο κοιτούν (και οι δύο) σε μια «αυθόρμητη» φωτογραφία του τύπου απαθανατίστε με την ώρα που ως πολυάσχολος ομιλώ στο κινητό!!!!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Βρε σύ;;;;…. Πάλι περιαυτολογείς;;;;;;;


Μαζεύετε τους  αποτυχημένους Πασόκους είπε προς το ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος…. Τι να πει και η Νέα Δημοκρατία κύριε Μαρκόπουλε που μαζεύει όλους τους αποτυχημένους πρώην ανεξάρτητους και πρώην αποχωρήσαντες βουλευτές της;;;;;

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ε…Ε….Ε-Ρ-Χ-Ε-Τ-Α-Ι ….(πως ο Κλέαρχος «πούλησε» την Εύβοια)


Έρχεται(ξανά) σήμερα  Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο Διοικητήριο της Εύβοιας ο Κλέαρχος Περγαντάς, καθώς το τελευταίο διάστημα προσπαθεί εναγωνίως να πείσει τους  Ευβοείς ότι νοιάζεται για τον τόπο ενώ τρία χρόνια τώρα το γραφείο του είχε πιάσει αράχνες από την παντελή απουσία του…. 
Αίφνης –και καθώς  την Πέμπτη ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο ξενοδοχείο Σαμαράς στη Λαμία- ο Περιφερειάρχης μας αγάπησε μέχρι σημείου να γίνει της προσκολλήσεως……
Το πόσο νοιάζεται και έχει νοιαστεί μέχρι σήμερα ο Κλέαρχος Περγαντάς για την Εύβοια θα αναλύσουμε πιο κάτω….
η Εύβοια ήταν εκτός χρηματοδοτήσεων, με τους κατά καιρούς Γενικούς Γραμματείς, κάτι που βεβαίως συνεχίστηκε και με τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη…

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διάσπαση της ΔΑΚΕ στους δασκάλους της Εύβοιας


Κάποιοι ψάχνουν να βρουν διαφορές και ομοιότητες στις εκλογές του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών Εύβοιας σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2011…. 
Η διαφορά είναι μια και μοναδική διότι σε επίπεδο εξασφάλισης ψήφων οι δέκα με είκοσι ψήφους ανά παράταξη είναι αμελητέα….
 Αυτό που φέτος επηρέασε τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ήταν η διάσπαση της ΔΑΚΕ και η κάθοδος ενός μέρους της ως ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα  να μοιραστούν οι ψήφοι των δασκάλων  που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να παραμείνουν οι ψήφοι και οι έδρες της ΠΑΣΚΕ και να καταφέρει να μπει στο Δ.Σ. η παράταξη του Κ.Κ.Ε. με μια έδρα….
 Άρα οι προσωπικές εσωκομματικές κόντρες των δασκάλων της ΔΑΚΕ που ξεκίνησαν  πριν από τρία χρόνια εξυπηρετώντας τις προσωπικές αγωνίες, το προεκλογικό άγχος και την αγωνιώδη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης των τοπικών κοινοβουλευτικών  τσοπάνων της Νέας Δημοκρατίας (Μαρκόπουλου-Κεδίκογλου)οδήγησαν στην διάλυση μιας συνδικαλιστικής παράταξης  του νομού που είχε σαφή πολιτική τοποθέτηση και παρουσία την τελευταία εικοσαετία

Άραγε ο  Αρχιμάστορας των διασπαστικών κινήσεων της Εύβοιας είναι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα;;;

Χοροδιδάσκαλος της κωλοτούμπας ο Κώστας Μαρκόπουλος


Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας είπε αξιοθρήνητο τον Σαμαρά «άστραψε και βρόντηξε» ο Κώστας Μαρκόπουλος στο twiter λέγοντας πως «αξιοθρήνητος είναι αυτός που εύχεται (σ.σ. Ο Τσίπρας) να αποτύχει η χώρα για να γίνει Καπετάνιος σε ναυάγιο. Εθισμένος στην άρνηση και μεθυσμένος για εξουσία» Για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής δείχνει αξιοθαύμαστες ικανότητες αυτοκριτικής και αυτογνωσίας…..
 Μάλλον θα θεωρεί και τον εαυτό του αξιοθρήνητο που ευχόταν να αποτύχει η χώρα για να γίνει καπετάνιος σε ναυάγιο μεθυσμένος για εξουσία και εθισμένος στην άρνηση όταν πριν δυο χρόνια αρνήθηκε την πολιτική του κόμματός του, δημιούργησε τους ανεξάρτητους Έλληνες και ευχόταν να αποτύχει η χώρα για να γίνει καπετάνιος σε ναυάγιο…. 
Μόνο που τότε δεν έλεγε αξιοθρήνητο ούτε τον Τσίπρα ούτε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας….. 
Χαρακτήριζε τον Αντώνη Σαμαρά Αρχιερέα του Ψεύδους και χοροδιδάσκαλο της κωλοτούμπας….

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δεν κάνατε διαφήμιση στο μαγαζί σας κ. Χατζηλάμπρου.... αλλά στην Τράπεζα των Ευβοέων

Αληθεύει ότι δόθηκε η δυνατότητα στον κύριο Κώστα Χατζηλάμπρου να διαχειριστεί το πακέτο διαφήμισης της Ευβοϊκής τράπεζας και εκείνος έδωσε τρεις χιλιάδες ευρώ  στον Μάνο Παπαμακάριο και από διακόσια πενήντα ευρώ σε άλλα μέσα ενημέρωσης ενώ υπήρξαν και Μ.Μ.Ε που αποκλείστηκαν από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις αν και είναι μέλη του ευβοϊκού τραπεζικού συνεταιρισμού;;;;;;

Εάν είναι αλήθεια αυτό που συζητείται εντόνως σε δημοσιογραφικούς κύκλους τότε ο κ Χατζηλάμπρου είναι ακατάλληλος να διοικήσει ακόμη και ένα πολιτιστικό σύλλογο όχι μια συνεταιριστική τράπεζα που ιδιαιτέρως σήμερα έχει ανάγκη τη στήριξη όλων για να ορθοποδήσει….. 

Δεν μοιράζει χρήματα της προσωπικής του επιχείρησης ο κ Χατζηλάμπρου αλλά των Ευβοέων καταθετών!!!!!!

ΚΑΙ «ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ» ΚΑΙ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ»



Σάλος ξέσπασε στον ΣΕΓΑΣ από την εισβολή της αστυνομίας που συνέλαβε Ανθυποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, πολύ γνωστό Ολυμπιονίκη του άλματος εις τριπλούν, ύστερα από...
μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, η εν διαστάσει σύζυγός του, για μη καταβολή διατροφής στα δυο ανήλικα τέκνα του.
Ο ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, που παραπέμπεται να δικαστεί στο Ναυτοδικείο, εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις ΣΕΓΑΣ όπου , ως «διπλοθεσίτης» εργάζεται στον Υψηλό Αθλητισμό και μάλιστα ως συντονιστής Αθλητικών Κέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση σε βάρος του κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κηφισίας στις 7 Νοεμβρίου, αλλά με καθυστέρηση 12 ημερών ενήργησε η Αστυνομία.

ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ: πάντα επίκαιρος



Βολταίρος:Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει,σκέψου ποιον δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις
Όταν μιλούμε για το κίνημα του Διαφωτισμού, δεν παραλείπουμε τον Βολταίρο που σαν σήμερα – το 1694 – γεννήθηκε


Τον θυμόμαστε ως ποιητή, φιλόσοφο, πεζογράφο και παραγωγό θεατρικών έργων μα κυρίως υπήρξε μάλλον ο πιο επιθετικός προς το καθεστώς και τους “νόμους” της Εκκλησίας. Άλλωστε ένα βασικό χαρακτηριστικό του κινήματος του Διαφωτισμού ήταν η ανεξιθρησκεία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία


Τη στιγμή που οι τοπικοί βουλευτές εξαντλούνται στον προσωπικό τους αγώνα για την επανεκλογή τους και ο Περιφερειάρχης αναλώνεται στην προσπάθεια της πολιτικής του επιβίωσης προσπαθώντας να φτιάξει στρατό από υποστηρικτές δημάρχους για να κρατηθεί στην καρέκλα με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο αντιπεριφερειάρχης αγωνίζεται σχεδόν μόνος του για το οδικό δίκτυο υπενθυμίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός του διαμήκη άξονα ως διευρωπαϊκού δικτύου αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για το νομό, η οποία με κατάλληλη αξιοποίηση και πιέσεις μπορεί να αποφέρει καρπούς για το οδικό δίκτυο…. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας γίνεται αναφορά στην απόφαση που ελήφθη στις 18 Νοεμβρίου και για την ανάγκη αξιοποίησης της από τους φορείς του νομού ώστε να μην εξελιχθεί σε δώρο άδωρον….

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ζητούν στήριξη αλλά δεν στηρίζουν ούτε τα μέλη τους!!!!


Τη στήριξη των ντόπιων κεφαλαιούχων ζητά η συνεταιριστική τράπεζα Εύβοιας στην προσπάθεια της να διασωθεί και να επιτύχει τη σωτηρία της μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου…. 
Μα εδώ αγαπητοί μου κύριοι εσείς δεν στηρίζετε ούτε καν τα μέλη του συνεταιρισμού σας που είναι επιχειρήσεις ενημέρωσης όπως ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες….. 
Από τη στήριξη των συγγενικών προσώπων του Δημήτρη Παπαγρηγορίου πήγατε στη στήριξη των «κολλητών» του Χατζηλάμπρου… 
Πως περιμένετε να σας στηρίξει ο κόσμος;;;;…. 
Οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα του νομού δεν σας ζήτησαν ούτε δάνεια αγύριστα ούτε υπέρογκα ποσά….

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

"παλιός" ο συντάκτης της προκήρυξης, νέος ο εκτελεστής του Ηρακλείου


Ώρα με την ώρα
οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποκρυπτογραφούν το κείμενο της 18σέλιδης προκήρυξης με την οποία η νέα οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Οργανώθηκε από το εργατικό κέντρο Εύβοιας το νέο αγωνιστικό (parody)πρόγραμμα για το έτος 2014….


Σύμφωνα με ασφαλείς διασταυρωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες του eviain (σαν αυτές που έχουν οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ) και κύκλους του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ενδεχομένως και τετραγώνων και τριγώνων), το διοικητικό συμβούλιο του φορέα ήδη σχεδίασε το αγωνιστικό του πρόγραμμα για το νέο έτος το οποίο και σας αποκαλύπτουμε!!!!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Βρε μπας και θέλει ο Βαγγέλης;;;

 Ανακοινώνει ο Θανάσης Χειμάρας στο περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και ο Βαγγέλης Αποστόλου του λέει ότι δεν μπορεί να του ευχηθεί καλή αποστρατεία γιατί έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην αυτοδιοίκηση…. 
Βρε μπας και ο Βαγγέλης ενδιαφέρεται όντως να θέσει υποψηφιότητα ως Περιφερειάρχης με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ;;;;; Δεν εξηγείται διαφορέτικά τόση πολιτική αβρότητα για ένα στέλεχος που δεν θα θέσει υποψηφιότητα, ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα σκίσει και τα ρούχα του να υποστηρίξει το Θανάση το Γιαννόπουλο εφόσον αυτός τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου των περιφερειακών εκλογών….

Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν

Ο Στουπής ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την τουριστική εξωστρέφεια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και την ανάδειξη συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και ο Βουρδάνος του απαντά ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για άνοιγμα της Στερεάς Ελλάδας στην αγορά της Πολωνίας… Μιλάμε για τόσο καλή στρατηγική και τέτοιο όραμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ….. 

Τι είναι η ανακοίνωση… αυτόφωρο;;;;;

Κριτική δέχθηκε η νεολαία  ΠΑΣΟΚ Εύβοιας επειδή εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία τριών νέων παιδιών με καθυστέρηση δώδεκα ημερών….. 
Και τι είναι οι ανακοινώσεις μιας νεολαίας;;;; 
Αυτόφωρα να υποχρεούνται σε εκτέλεση εντός σαρανταοκταώρου;;;;
 Τρεις νέοι δολοφονήθηκαν… 
Θα πρέπει να ξεχάσουν το γεγονός όπως κάνουν τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται τις δυο πρώτες μέρες και μετά αντιμετωπίζουν τα θέματα ως ντεμοντέ;;;;

Το εργατικό κέντρο Εύβοιας έχει υποβαθμιστεί ως θεσμός με ευθύνη των διοικούντων του

Ποιος δεν θυμάται ότι την δεκαετία του 1990 την εποχή που άρχισε η αποβιομηχάνιση της Εύβοιας υπήρχε η δευτεροβάθμια εκπροσώπηση των συνδικαλιστών της Εύβοιας που αποτελούσε τον πιο μάχιμο και σοβαρό κοινωνικό εταίρο του νομού;;;;… Το εργατικό κέντρο της Εύβοιας είχε   έντονη παρουσία στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, με δραστηριότητες που ξεπερνούσαν ακόμη και τα όρια ενός συνδικαλιστικού οργάνου όπως η δημιουργία ενός από τους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς με πληθώρα δημοσιογράφων , εκπομπών και παρεμβάσεων στα τοπικά δρώμενα…..

 Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για να φθάσουμε σήμερα σε αυτό το κακέκτυπο του Θεσμού που κάποτε έπαιξε κυρίαρχο ρόλο και αποτέλεσε πόλο παραγωγής πολιτικής για την Εύβοια….. 

Ποια είναι άραγε σήμερα η εικόνα του πάλαι ποτέ κραταιού θεσμού που κάλυπτε το κενό του Επιμελητηρίου Εύβοιας (ήταν ανύπαρκτο ως θεσμός), της αιρετής αυτοδιοίκησης (οι νομάρχες ήταν διορισμένοι), έκανε πολιτικές παρεμβάσεις και αγωνιζόταν όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την παραγωγή έργου στο νομό, στο οδικό δίκτυο, στην εκπαίδευση , την υγεία κλπ… 

Δυστυχώς το εργατικό κέντρο Εύβοιας σήμερα που οι συνθήκες το απαιτούν περισσότερο από ποτέ είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων…..

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Χατζηλάμπρου ο νέος "τραπεζίτης" της Εύβοιας

Στα βήματα του Δημητρίου Παπαγρηγορίου βαδίζει και ο κύριος Κώστας Χατζηλάμπρου όψιμος τραπεζίτης και διαχειριστής του διαφημιστικού προγράμματος της Τράπεζας Εύβοιας….
Πάντως ο φίλος του ο μεγαλοδημοσιογράφος που βγήκε στην συνέλευση της τράπεζας και μίλησε για σκάνδαλα προειδοποιώντας ότι θα τα πει με ονόματα μάλλον το ξέχασε το θέμα αφού ο Χατζηλάμπρου του έδωσε διαφήμιση και μάλιστα καλή….
 Δυστυχώς όμως για κάποιους το ζήτημα δεν έχει ξεχάσει ο εισαγγελέας και σύντομα θα αρχίσει να αναμοχλεύει την υπόθεση της Τράπεζας Εύβοιας στην οποία εμπλέκονται μέλη του Δ.Σ…
Όλα αυτά σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με δύο παραιτήσεις νέων μελών  (Σταθοπούλου,Γεωργαλάς) πριν καλά -καλά στεγνώσει το μελάνι της σύστασης του νέου Διοικητικού συμβουλίου!!!!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Έσβησε η Εύβοια από τον εργασιακό χάρτη


Την κατάσταση των κλειστών εργοστασίων περιέγραφε με δελτίο τύπου που μοίραζε αντιπροσωπεία του Εργατικού κέντρου Εύβοιας έξω από την αντιφασιστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας… το κείμενο αναφέρει τα εξής:
Η ΕΥΒΟΙΑ   ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον...
εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν  όλες οι επιχειρήσεις.
   Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών, που προχωρούν σε παύση ή αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ΟΜΗΡΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.
   Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε απολυμένοι και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πλημμύρισε από πιστούς το επισκοπείο της Χαλκίδας

Αμέτρητοι και φέτος οι πιστοί που έσπευσαν να ευχηθούν στον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και βορείων Σποράδων Χρυσόστομο ο οποίος γιόρταζε την ονομαστική του εορτή…..
 Ο Ποιμενάρχης της Χαλκίδας κατάφερε από την πρώτη ημέρα της εκλογής του να εμπνεύσει τους  πιστούς της Μητροπόλεως του, με το παράδειγμα και το ήθος του με  αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνονται αυτοί που πηγαίνουν για να του ευχηθούν και για να πάρουν την εγκάρδια και ειλικρινή  ευχή του…. 

Με φασιστικό τρόπο λειτούργησε η Σμυρναίου


Με απαράδεκτο τρόπο συμπεριφέρθηκε η κυρία Μαρία Σμυρναίου Γραμματέας του εργατικού κέντρου Εύβοιας στον γράφοντα όταν πήγε να παρακολουθήσει την αντιφασιστική εκδήλωση που γινόταν στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας…. 
Παρουσία μερικών δεκάδων απολυμένων από τα εργοστάσια της Εύβοιας που πήγαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν στους παρευρισκόμενους βουλευτές, πήγε να μας κολλήσει στο στήθος με τρόπο επιδεικτικό την ανακοίνωση του εργατικού κέντρου για τα κλειστά εργοστάσια….. 
 Το ότι την είπαμε ξεφτίλα  εκνεύρισε το Δεμερούτη και τον Κούκουρα αλλά για λόγους που δεν θα αναλύσουμε τώρα δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια στο περιστατικό…. 
Στην κυρία Σμυρναίου που έπαιξε το ρόλο της διαμαρτυρόμενης φασίστριας έξω από την αντιφασιστική συγκέντρωση δεν έχουμε δώσει ποτέ το δικαίωμα να μας συμπεριφερθεί ειρωνικά ή προσβλητικά…. 
Ούτε την έχουμε θίξει ποτέ προσωπικά, ούτε και την έχουμε προσβάλει …. Δεν της δίνουμε λοιπόν το δικαίωμα να μας συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο και της τονίζουμε πως χέρι μπορεί να απλώνει μόνο στα παιδιά της και σε όσους συναναστρέφεται όχι σε εμάς…. 
Απλούστατα είναι πολύ λυπηρό να σε διαψεύδουν κατά αυτό τον  τρόπο άνθρωποι που κάποτε εκτιμούσες και είχες πολύ ψηλά…. Δυστυχώς τραβάς μια γραμμή, τους διαγράφεις και είναι σαν να μην υπάρχουν για εσένα αφού δεν αξίζουν να τους δίνεις την παραμικρή σημασία….

η υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής ενότητας είναι υποχρέωση όλων μας.



Άλλη μια στυγερή δολοφονία μετά από αυτή του Π. Φύσσα έρχεται να μας ξεκαθαρίσει πλέον ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Δύο νέα παιδία, αυτή τη φόρα, χάνονται και πάλι άδικα. Καμία διαφορά,ο πόνος και η οργή ίδια και μεγαλύτερη βλέποντας την κατάσταση αυτή να γιγαντώνεται.

Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας να καταδείξουμε και να καταδικάσουμε τους ενόχους. Αυτούς που χρόνια τώρα εκ του ασφαλούς ωθούν με τις πρακτικές τους στην ΒΙΑ και τη τρομοκρατία. Πρέπει όλοι ενωμένοι πέρα από πολιτικές πέρα από ιδεολογικές διαφορές να βάλουμε ένα STOP σε αυτήν την κτηνωδία, και να προστατέψουμε το μέγιστο κοινωνικό αγαθό την δημοκρατία.

Μίμισης Πράξεως

Του
του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Η σπουδαία πράξη είναι η πολιτική, η διαχείριση της Δημοκρατίας. Η μίμησις αυτής της πράξεως είναι ό,τι παρακολουθήσαμε το τελευταίο τριήμερο στη Βουλή. 
Οσοι αντέξαμε, εννοείται. 
Οσοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμη τρόπος να σωθεί η πολιτική απ’ τους πολιτικούς. 
Οσοι εξακολουθούμε να κρατάμε τον πήχυ των απαιτήσεων σε ανεκτά επίπεδα, όσοι, οι παλαιότεροι εξ ημών, γνώρισαν μια Βουλή που την κατοικούσαν προσωπικότητες. 
Και δεν ανέχονται τις σχολικές παραστάσεις και τα μαθήματα πατριδογνωσίας.

Εκανα ένα πείραμα. 
Οταν άρχισε η μονομαχία εξυπνάδας ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Βενιζέλο, έσβησα τον ήχο για να παρακολουθήσω τη μιμητική, τις εκφράσεις των προσώπων, τις χειρονομίες.
 Είναι υπέροχο μέχρις αηδίας συναίσθημα το να βλέπεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου που αλλοιώνονται ενώ ετοιμάζονται να απολαύσουν το ευφυολόγημα που θα κατατροπώσει τον αντίπαλο.
 Κι αν τύχει και αναρωτηθείς ο αφελής για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο ευχαριστημένοι από τον εαυτό τους και ποια επιτυχία τους γιορτάζουν, η απάντηση σου έρχεται αποστομωτική. 
Τα πρόσωπα των βουλευτών που τους περιβάλλουν τους παρακολουθούν με το χαμόγελο έτοιμο, πριν καν πουν το αστείο. Οι «άνθρωποί» τους τούς θαυμάζουν, τους αγαπούν, τους λατρεύουν, κρέμονται από τα χείλη τους, και μόλις ακουστεί το ευφυολόγημα σκάνε στα γέλια, χειροκροτούν, δεν κρύβουν πια τον ενθουσιασμό τους για τη σωτηρία της πατρίδας. 
Ο Μητρόπουλος, ο Βούτσης, ο Παπαδημούλης, ο Ρήγας, μια χαρά πήγε η σχολική γιορτή και φέτος.
 Η διαφορά είναι ότι ο Λουί ντε Φινές είχε ταλέντο και δεν υποσχόταν σε κανέναν ότι θα τον σώσει.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το δράμα του Ελληνα -Μισθωτός 1.500 ευρώ δίνει στο κράτος τα 880


Ένας Ελληνας πολίτης θεωρείται τυχερός όταν έχει δουλειά και πληρώνεται. Μάλιστα, κάποιος που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές του φτάνουν τα 1.500 ευρώ, τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και προνομιούχος. Ωστόσο από τη στιγμή που ο εργοδότης θα καταβάλει το μισθό στον υπάλληλο τα χρήματα θα ξεκινήσουν να «χάνονται» με αποτέλεσμα στην τσέπη του το πραγματικό ποσό που φτάνει είναι 620 ευρώ. Οπως αναφέρει και η Καθημερινή, το 60% του μισθού καταλήγει στα ταμεία του κράτους.

Οι λόγοι είναι απλοί: φόρος εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος κατοχής ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και ΦΠΑ.

Financial Times: Η μεσαία τάξη τέλος! -Ποια επαγγέλματα θα επιβιώσουν και με ποιο μισθό



Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.


Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς. Ειδικά οι άνδρες, πάντα καθορίζονταν εν μέρει μέσα από την δουλειά τους.

Διακαείς πόθοι


Την υποψηφιότητά του για το δήμο Ιστιαίας ανακοίνωσε ο Πολιτικός μηχανικός Γιάννης Αναγνώστου δια δελτίου τύπου το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το δήμο και κατέληγε «Όλοι μαζί μπορούμε»
Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Πόσο ηθικά ασυμβίβαστο είναι ένας εργολάβος δημοσίων έργων να διεκδικεί ένα μεγάλο δήμο της βορείου Ευβοίας στον οποίο έχει υλοποιήσει έργα (δεν έχει σημασία αν είναι του δήμου ή της περιφέρειας κλπ)….
Ποιοι είναι οι συνεργάτες του και γιατί δεν μας τους αναφέρει ονομαστικώς;;;;; 
Δεν είναι ανάγκη όλους αλλά μερικούς…….
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι ο κ Αναγνώστου θα διεκδικήσει το δήμο Ιστιαίας απλώς αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και εξέδωσε δελτίο τύπου…
 Μέχρι να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο όμως και να καταθέσει υποψηφιότητα στο πρωτοδικείο έχει ακόμα πολύ δρόμο…. Μπορεί δηλαδή να μιλάμε απλώς για διακαείς πόθους που θα παραμείνουν πόθοι …..και διακαείς

«Επαναστάτης» αλά κάρτ

Γιατί ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο κ Γεωργακόπουλος δεν μπήκε μπροστάρης στις κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργατών καθαριότητας ώστε να γίνει κατάληψη του Δημαρχείου;;;;;; Για το μέγαρο του Κότσικα ή για το κτήριο της οδού Ληλαντίων δεν πετάει τη σκούφια του για καταλήψεις όπως έκανε με το Διοικητήριο;;;;;….
Και αυτό που ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δηλαδή για τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων ευθύνονται οι μνημονιακές κυβερνήσεις τι ήταν πάλι;;;; 
Δηλαδή για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο φταίει ο Μπουραντάς και για τους δημοτικούς υπαλλήλους της Χαλκίδας ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;;;;;

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γιατί δεν υπέγραψε Βουρδάνος ή Κλέαρχος την απόφαση για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές;;;;


Απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στους κατά τόπους δήμους εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς για τον κάθε ένα δήμο του νομού ξεχωριστά…. 
Εμείς αναρωτιόμαστε αφού ο Περιφερειάρχης ήρθε στη Χαλκίδα και ισχυρίζεται ότι θα έχει την ευθύνη της διοίκησης ενώ έχει μεταφέρει τις αρμοδιότητες στο Βουρδάνο γιατί δεν υπέγραφε την απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων ο ίδιος ή ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης;;;; 
Μήπως γιατί αν την υπέγραφε ο Βουρδάνος θα ήταν άκυρη;;;; Πόσο άκυρος και άστοχος μπορεί να είναι ο Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος ισχυρίστηκε δημόσια ότι αποπέμπει τον αντιπεριφερειάρχη τη στιγμή που ο νόμος που χαρακτήρισε Φρανκενστάϊν (επειδή δεν τον βόλευε) δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο;;;; 
Μήπως όλη αυτή η σκηνοθεσία της συνάντησης με τους διευθυντές ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι;;;;Ο πλέον ακατάλληλος Περιφερειάρχης που έχει περάσει από την Περιφέρεια στερεάς Ελλάδος δυστυχώς λειτουργεί έτσι  από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του….. 

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μαρκόπουλος: "Δεν είναι λάθος η επέμβαση των ΜΑΤ" ( είπε για την ΕΡΤ ενώ για το διοικητήριο της Εύβοιας έκανε γαργάρες)


Σε άλλη μια κωλοτούμπα προχώρησε ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος με δηλώσεις του στο Real fm χαρακτήρισε σωστή την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ λέγοντας μάλιστα πως κάποιοι είχαν μετατρέψει το Ραδιομέγαρο σε τσαντίρ μαχαλά με πανό και μαύρες σημαίες…. Βεβαίως ανάλογη ευαισθησία δεν έδειξε ο κύριος Μαρκόπουλος για την πολυήμερη κατάληψη των υπηρεσιών του νομού, για την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, ούτε προχώρησε σε κάποια δημόσια δήλωση όταν έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στο διοικητήριο…. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής τοποθετείται ανάλογα με το πώς τον συμφέρει και από ποιο κομματικό σχηματισμό βρίσκεται την δεδομένη στιγμή που συμβαίνει ένα γεγονός……

Έφτασε κρυφά στο διοικητήριο ο Κλέαρχος Περγαντάς…


Έφθασε τελικά στο διοικητήριο της Εύβοιας ο Κλέαρχος Περγαντάς κάτω από πλήρη μυστικότητα και μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα ενδεδυμένος με μια μπεζ καμπαρντίνα σαν τον αστυνόμο Σαΐνη….. 
Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό του Περιφερειάρχη με την διαγραφή Μπουραντά στο περιφερειακό συμβούλιο, και ο Περιφερειάρχης σήμερα εδέησε να βρει το δρόμο για να έρθει στις υπηρεσίες του νομού…. Υποθέτουμε ότι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν στον αυτόματο πιλότο;;;;; 
Αφού λοιπόν ματαίωσε –προφανώς επειδή το eviain αποκάλυψε την προηγούμενη συνάντηση- την σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους, σήμερα επανέλαβε την προσπάθεια προσπαθώντας και αυτή τη φορά να το κρατήσει μυστικό από τους δημοσιογράφους…. 
Στην σημερινή συνάντηση με τους διευθυντές παρατηρήθηκε και πάλι απροθυμία από την πλειοψηφία των συμβούλων να προσέλθουν στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας…. 
Δεν πήγε ο Γιώργος Αλεξίου, ο Κώστας Κουλουρίδης, η Ρόζυ Καραβά ούτε ο Γιώργος Μπαντούνας … Προσήλθαν οι μισοί περίπου από τους συμβούλους της Εύβοιας και μάλιστα οι περισσότεροι εξ’αυτών έχοντας κάποιο αξίωμα, άρα δεσμευμένοι να παρευρεθούν…. Ήταν λοιπόν ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανέστης Πίσχινας, ο Νίκος Μπαράκος, προσήλθαν καθυστερημένα ο Γιώργος Κακάτσος και ο Βασίλης Βεργέτης και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο Πρώην θεματικός Σταμάτης Καπελέρης που συμμετέχει στην αναπτυξιακή εταιρία της Εύβοιας και υποθέτουμε ότι θα φροντίσει και για την καθιερωμένη ουζοποσία μετά τις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες….
 Οι πληροφορίες λένε ότι δεν ειδοποιήθηκε ο πρώην αντινομάρχης Τάσος Αγδινιώτης, τον οποίο ο Περιφερειάρχης δεν τόλμησε να διαγράψει μετά την επιστολή αμφισβήτησης της αποπομπής  Μπουραντά….

Βασιλεύει η πολιτική βολέµατος ηµετέρων



Λαβράκι θα έβγαζε η ΕΥΠ από τις τηλεφωνικές συνοµιλίες

Αλήθεια, ο Κώστας Καραµανλής πόσες φορές ενηµερώνεται την εβδοµάδα από τον γ.γ. του Υπουργικού Συµβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, για τα σχέδια του Μαξίµου;

∆ιαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι οι παρέες φιλοδοξούν να γράφουν ιστορία όταν έρχονται στην εξουσία.
 Στην Ελλάδα η προβολή της αξιοκρατίας αποτελεί το παραπλανητικό επιχείρηµα της ηθικοπλαστικής φλυαρίας των εκάστοτε κυβερνώντων, για να βολεύονται από την πίσω πόρτα φίλοι, γνωστοί, κουµπάροι, συγγενείς, εραστές και ερωµένες, συναγωνιστές και σύντροφοι, παλιοί συµφοιτητές και ανερχόµενοι κοµµατάρχες, εν όψει εκλογικών αναµετρήσεων.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στη ρητορική είναι όλοι παλικάρια αλλά στην πράξη κότες (λυράτες)

Πριν από εννέα χρόνια ο Κώστας Καραμανλής μεταξύ κοκορετσιού και προβατίνας στα κάρβουνα είχε στείλει μήνυμα στους νταβατζήδες και στις πέντε- έξι οικογένειες που κάνουν κουμάντο σε αυτή τη χώρα ξεκινώντας τον ανένδοτο πόλεμο κατά των νταβατζήδων από την ψησταριά του Μπαϊρακτάρη στην Πλάκα….
Παρά το όνομα της τοποθεσίας που βρίσκεται η εν λόγω σουβλακερί, ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε πλάκα….
Το γεγονός επιβεβαιώνουν φίλια μέσα ενημέρωσης –κυρίως διαδικτυακά- που αναφέρουν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε με την απουσία του στη βουλή κατά την ψηφοφορία για την σκανδαλώδη δωρεάν διάθεση των ψηφιακών συχνοτήτων στους  μεγαλοκαναλάρχες….
Οι πληροφορίες ότι οι καναλάρχες  δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το χαστούκι αυτό εξετάζονται ως ανακριβείς….
Για την ιστορία μόνο αυτός που από την πλειοψηφία των λαϊκιστών αυτής της χώρας  αποκαλείται υποτιμητικά "Γιωργάκης" (πρώην πρωθυπουργός) είχε το σθένος να φωνάξει όχι στη βουλή μαζί με τον Απόστολο Κακλαμάνη…
Κάτι άλλα κουρασμένα παλικάρια της επαναστατικής γυμναστικής προτίμησαν να μην πάνε στη βουλή μη τυχόν και τους δει κανένας καναλάρχης να ψηφίζουν κατά….

Πατέρας Φουντούλη: «Ντροπή και αίσχος-Μας φαρμακώνουν με το βίντεο»



Με ένα οργισμένο μήνυμα στο Facebook, ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος, σχολίασε την προβολή του βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού του στο Νέο Ηράκλειο.

«Πού είναι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο; Ντροπή σε όλα τα κανάλια που δείχνουν ξανά και ξανά το βίντεο της άνανδρης δολοφονία του Γιώργου μας. Ντροπή και στον αλήτη που σας το έδωσε. Σε τι εξυπηρετούσε αυτή η πράξη; Για να μας φαρμακώνουν ακόμα περισσότερο εμάς τους γονείς του; Ντροπή και αίσχος.

Εξουσία ή γελοιότητα;;;;

«Κατάληψη εξουσίας» επιθυμεί  λέει ο κ Ζουράρις με την ίδρυση του κόμματός του «πυρίκαυστος Ελλάδα»  και συμπληρώνει ότι «οτιδήποτε άλλο θα  ήταν γελοίο», άρα ο κ Ζουράρις προσδιορίζει το κόμμα του αφού κατάληψη της εξουσίας μάλλον δεν πρόκειται να δει….

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Διαλέξεις από την εταιρία αστρονομίας Χαλκίδας



Το ετήσιο πρόγραμμα διαλέξεων της εταιρίας αστρονομίας Χαλκίδας για το έτος 2013-2014 απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης το Δ.Σ της εταιρίας…. Πρόκειται για μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται απογεύματα Κυριακών στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου

Πολίτης πέταξε νομίσματα στον Τόμσεν


Αντιμέτωπος με έναν αγανακτισμένο πολίτη ήρθε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόλ Τόμσεν.

Μόλις ο κ. Τόμσεν έφτασε με το αυτοκίνητο έξω από το υπουργείο Οικονομικών τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ανθρώπους ασφαλείας και πέταξε κέρματα στον Πολ Τόμσεν που έψαχνε να βρει από που του ήρθε.

Συμμετοχή αθλητών Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στο 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ 10 Νοεμβρίου 2013.



Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα λάβουν μέρος στον
31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ [Κ.Μ.Α]
την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 .

ο Αγώνας Δρόμου των Special Olympics θα είναι 1.000 μ [1 χλμ.]
και η Συνάντηση αθλητών / τριών θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος 

Ώρα εκκίνησης : 09: 20 το πρωί μπροστά από τη Λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ύψος της Βουλής

Θα ακολουθηθεί η διαδρομή από τη Λεωφ. Βας. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού με τερματισμό στο πέταλο του Παναθηναϊκού Σταδίου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει ξανά το φάκελο Σέχτα – Πυρήνες για τη δολοφονία στο Ηράκλειο


Στις οργανώσεις που άνοιξαν προ μερικών ετών έναν νέο κύκλο αίματος και τρομοκρατικών επιθέσεων στρέφει το βλέμμα της η αντιτρομοκρατική για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.

Η απίστευτη σκληρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, η ψυχραιμία του εκτελεστή και το καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ξανά τέτοιο χτύπημα.

Πατέρας Γιώργου Φουντούλη: Δεν θέλουμε Χρυσαυγίτες στην κηδεία - Δεν θέλουμε αίμα και τιμή για το γιο μας



Συγκλονίζει για ακόμη μια φορά ο πατέρας του άτυχου Γιώργου Φουντούλη ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Λάμπρος Φουντούλης με μια ανάρτηση στο Facebook για την αναγγελία της κηδείας του γιου του ξεσπάει κατά πάντων και τονίζει ότι η οικογένεια δεν επιθυμεί την παρουσία Χρυσαυγιτών στο τελευταίο αντίο.

Ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια του Γιώργου δεν επιθυμεί την παρουσία κανενός πολιτικού ή κόμματος ούτε και στεφάνια.

«Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας» γράφει ο τραγικός πατέρας.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δολοφονήθηκαν δυο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο… Χαροπαλεύει ένας ακόμη νέος…. Χτύπημα αποσταθεροποίησης που θυμίζει σέχτα και Επαναστατικό αγώνα



Δύο άτομα πάνω σε μηχανή εκτέλεσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές κλίνουν πλέον στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, και όχι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κάνοντας λόγο για επαγγελματικό - οργανωμένο χτύπημα. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες, με τους δράστες να είχαν αποκλειστικό σκοπό να σκοτώσουν. Βασικό ρόλο στις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η αντιτρομοκρατική.

Βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Η δολοφονία, με δυο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία που δίνει μάχη για τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, σημειώθηκε στις 7.20 το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαύρου χρώματος μεγάλου κυβισμού πυροβόλησαν από πολύ κοντινή απόσταση   τους τρεις νέους έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Ηρακλείου 426.

Μια μοτοσικλέτα ίδιας μάρκας με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση βρέθηκε τρία στενά από το σημείο του χτυπήματος, ενώ μια δεύτερη στο Μαρκόπουλο.

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο προσομοιάζει σε ορισμένα στοιχεία με τον τρόπο που χτυπούσε η Σέχτα Επαναστατών και σε άλλα σημεία με τον τρόπο όπου κινούνταν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κρίμα κύριε Μπλέτσα και σας είχαμε για σοβαρό


«Είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση και λυπάμαι  για αυτούς που ακόμα το υπερασπίζονται ως κόμμα» είπε ο κύριος Μπλέτσας δάσκαλος και συνδικαλιστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας….
 Κρίμα κύριε Μπλέτσα και σας είχαμε για σοβαρό….
 Εσείς όμως ξεπερνάτε ακόμα και το θεοδουλίδη με τους καπερναροραχηλομακρηδοκαμένους!!!! 
Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση επειδή ο Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι εγκληματική οργάνωση με τον Παπαγεωργόπουλο πρώην βουλευτή και πρώην δήμαρχο στη Μπουζού;;;;;
 Κρίμα γιατί είσαστε και εκπαιδευτικός και έχετε πιθανότητα να διδάξετε κάποια από τα παιδιά μας…. 
Δεν υπερασπιζόμαστε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το σαθρό πολιτικό σύστημα αλλά η γενίκευση και ο μονόφθαλμος αφορισμός δεν συνάδουν με σωστό εκπαιδευτικό…. 

Στην πρώτη γραμμή ο Αδάμ

φωτό: Ηλίας Θαλάσσης
Παραστάτης της παρέλασης του σωματείου των τσιμέντων Χαλκίδας ήταν ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Αδάμ προφανώς έχοντας το ηθικό παράστημα να τεθεί επικεφαλής του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, ως γνήσιος εκφραστής του αντιεξουσιαστικού κινήματος αφού εδώ και τρία χρόνια δεν είναι πλέον αντινομάρχης και δεν απολαμβάνει τα οφίτσια της εξουσίας….
 Μπράβο στον πρόεδρο του Ε.Κ.Ε. που επέλεξε το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο να τον πλαισιώσει ως γνήσιο σύμβολο του χώρου εργασίας των τσιμέντων Χαλκίδας…..

Ζήτω η βλακεία

φωτό: Ηλίας Θαλάσσης

Κάπου διαβάσαμε ότι κανέναν δεν ενόχλησαν οι εργαζόμενοι που έκαναν παρέλαση στη Χαλκίδα και κάπου αλλού ότι έδωσαν χρώμα στην επέτειο…. 
Φυσικά και δεν ενόχλησαν κανένα αφού ως γνωστόν το μόνο πράγμα που ενοχλεί ορισμένους είναι τα φασόλια και αυτά μόνο αν έχουν φάει πάνω από τρία πιάτα… 
Επίσης θα μπορούσε να δοθεί ακόμα περισσότερο χρώμα στην παρέλαση εάν επιτρεπόταν και στους εμπόρους που δοκιμάζονται από την  οικονομική κρίση να παρελάσουν, και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και στους ιδιοκτήτες περιπτέρων και στους οπωροπώλη δες  και στους Χασάπηδες, στους αγρότες που δεν πληρώνουν αφορολόγητα καύσιμα, στους σχολικούς τροχονόμους και τους δημοτικούς αστυνομικούς , στους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα αλλά και σε κάθε πληγείσα επαγγελματική τάξη… 
Υπ’αυτή την έννοια θα έπρεπε ολόκληρη η Ελλάδα να παρελαύνει μπροστά από μια χούφτα επισήμους και ταυτόχρονα να τους μουντζώνει….. 
Μιλάμε για τόσο απύθμενη βλακεία από όλους όσοι δεν έχουν καταλάβει το νόημα της Επετείου και της παρέλασης…. 
Διψάνε για σόου και για τζερτζελεδομπάχαλο….. 
Ελλάς το μεγαλείο σου…. 
Ζήτω η ανοησία , ζήτω η απροσμέτρητη βλακεία!!!!!!