η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δριμεία Σύγκρουση στην πλειοψηφία της Περιφέρειας μεταξύ Περγαντά- Μπουραντά



Ο Περγαντάς «τελείωσε» τον εαυτό του από την Εύβοια…  ¨όλα δείχνουν  ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος Περιφερειάρχης- Ζήτησε από τον Μπουραντά δύο φορές να παραιτηθεί από αντιπερειφερειάρχης και εισέπραξε άρνηση!

Ο Κύβος ερρίφθη…. Περγαντάς και Μπουραντάς ήρθαν σε οριστική ρήξη αφού σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της προσύσκεψης του συνδυασμού ο Περιφερειάρχης είπε ότι βγάζει τον αντιπεριφερειάρχη από την Οικονομική επιτροπή και του αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες καθώς και ότι τον διαγράφει από τον συνδυασμό…. 
Η διαφορά είναι ότι δεν μπορούσε να τον παύσει από αντιπεριφερειάρχη και του έδωσε έτοιμο κείμενο παραίτησης το οποίο ο Θανάσης Μπουραντάς έσκισε μπροστά του…. Η παράσταση Περγαντά συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση όπου έφερε αντίγραφο της επιστολής παραίτησης και το κουνούσε επιδεικτικά ζητώντας από τον πρώην νομάρχη να παραιτηθεί….. Ο κύριος Περγαντάς εξευτελίσθη δημοσίως και βέβαια διεφάνη πως έχει καταλήξει στην πολιτική απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος…. 
Δυστυχώς είχαμε διαβλέψει τη διαμόρφωση αυτού σκηνικού με τον κύριο Περγαντά να δίνει κακής απόδοσης πολιτικές παραστάσεις προκειμένου να δικαιολογήσει την τετράχρονη απραξία του και την απουσία του από τις προσπάθειες επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων της Εύβοιας…. 
Τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν ήδη εξαχθεί με βεβαιότητα….

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θωμάς προσπαθεί με όλα τα μέσα (ενημέρωσης) να παραμείνει στην καρέκλα….

Έχει επιστρατεύσει μια αθλητική εφημερίδα, ένα τοπικό μπλοκ και ένα τοπικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δ. Θωμάς προκειμένου να επανεκλεγεί και να συνεχίσει το  έργο του στην περιοχή που με δύο λέξεις περιγράφεται ως το «Τεράστιο Τίποτα»…. 
Οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που εκδίδει πολυβοληδόν με τις δημόσιες εμφανίσεις του σε αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερθέν έργο….. Ο λαός της περιοχής έχει αντιληφθεί επακριβώς περί τίνος πρόκειται όμως φοβούμαστε πως αν δεν βρεθεί εγκαίρως σημαντική προσωπικότητα, κοινώς αποδεκτή, να ηγηθεί μιας κοινής προσπάθειας ανασύστασης του δήμου, η Κύμη , το Αλιβέρι, και οι Κονίστρες θα συνεχίσουν να υφίστανται την πλήρη δημοτική απραξία που θα παρουσιάζεται από φίλια μέσα ενημέρωσης ως κοσμογονία έργων!!!!!

Τα βαθυστόχαστα σχόλια που ξεπερνούν το βάθος ακόμα και της Λιανής άμμου

«Έρχεται ο Οκτώβριος , η κατάληψη στο διοικητήριο συνεχίζεται και προκύπτει το θέμα που θα στεγαστεί το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ αναφέρει ειρωνικά το eviatop. Blogspot.com»….
 Φυσικά και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι σοβαρότερα και δεν είναι κυρίαρχο το θέμα του φεστιβάλ….
 Εξάλλου το eviatop ασχολείται μόνο με σοβαρά θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του νομού, όπως το ότι η Σοφία Βότση πήγε στο Μουσείο της ακρόπολης και μετά σε ταβερνάκι της πλάκας…..

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΥΠΗΡΞΕ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗ- ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Ολόκληρο το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, αναλύθηκε στην εκπομπή έχουμε και λέμε στον Εύριπο fm 90 την Παρασκευή το πρωί ενώ αποκαλύφθηκαν σημαντικές πτυχές όπως το ότι το δελτίο τύπου που έφθασε στα μέσα ενημέρωσης υπέστη ορισμένες διορθώσεις επί το ηπιότερον πριν αποσταλεί (ήταν πολύ σκληρότερος απέναντι στον Περγαντά ο Αντιπεριφερειάρχης) ενώ σχεδιαζόταν να γίνει σύσκεψη των περιφερειακών συμβούλων της Εύβοιας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, η οποία ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από τηλεφωνήματα του Περιφερειάρχη σε κάθε έναν προσωπικά όπου τους ζητούσε να μην πάνε στη συνάντηση

Το ποτήρι στις σχέσεις Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη ξεχείλισε την Περασμένη εβδομάδα όταν ο Θανάσης Μπουραντάς πήγε στη Λαμία σε προγραμματισμένη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής και ο Περιφερειάρχης εκμεταλλευόμενος την απουσία του από την Εύβοια, διοργάνωσε επίσκεψη στην Χαλκίδα για να συζητήσει με τους καταληψίες του διοικητηρίου….

Κατήγγειλε το Μίχο ότι την απείλησε η Φωτεινή Πιπιλή

Το βουλευτή Εύβοιας Νίκο Μίχο κατήγγειλε πριν λίγο μιλώντας στο Μέγκα Τσάνελ και στην εκπομπή των Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή ότι την απείλησε μέσα στη βουλή…
 Η Κυρία Πιπιλή είπε ότι σε ένα φραστικό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη ο βουλευτής που καθόταν πίσω του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. «την έδειξε με το δάχτυλο του δεξιού του χεριού το οποίο στη συνέχεια έφερε στο λαιμό του υπονοώντας ότι θα την σφάξει»

Επίθεση στην Χρυσή Αυγή από την πολιτεία και τους θεσμούς (παρακαλείται η πολιτεία να περιορίσει τις εμφανίσεις Κεδίκογλου σε έκτακτες καταστάσεις)

Και εκεί που βλέπαμε τη μαζική σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και νοιώσαμε την έκπληξη ότι η ελληνική πολιτεία υπάρχει και η δημοκρατία αντεπιτίθεται απέναντι σε εγκληματικές οργανώσεις, βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα για να κάνει δηλώσεις ο Σίμος Κεδίκογλου και καταρρέει ολόκληρη η εικόνα που μας είχε δημιουργηθεί….

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ράγισε το γυαλί ανάμεσα σε Μπουραντά Περγαντά

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά ή για να το περιγράψουμε καλύτερα μάλλον έχουν διαρραγεί οριστικά…
 Ύστερα από τις πρωτοφανείς δημοσιογραφικές ανοησίες περί "τελειώματος" Μπουραντά από τον Περγαντά,στη συνάντηση με τους καταληψίες της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας και τη μη διάψευση από την πλευρά του Περιφερειάρχη , ο Θανάσης Μπουραντάς  εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα αυτονόητα ότι δηλαδή τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν μόνο οι πολίτες…. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα γίνει το φεστιβάλ ντοκιμαντερ;;;


 Τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένο να γίνει το φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντερ που διενεργείται κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου....
 Φέτος όμως υπάρχει κατάληψη στο χώρο και από ότι λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα κάτσουν εκεί για πολύ καιρό...
Δεν πιστεύουμε ότι θα διανοηθούν οι καταληψίες να επιτρέψουν να γίνει το φεστιβάλ ενώ θα είναι σε κατάληψη ο χώρος γιατί θα πέσει το κράξιμο "της αρκούδας"
Δεν μπορεί κάποιοι να εμποδίζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και στον ίδιο χώρο να επιτρέπουν  τα συριζαίικα χάπενιγκ.....  Εκτός αν θέλουν να γελάσει περισσότερο η κοινή γνώμη μαζί τους!!!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κατάληψη και οι πολικές αρκούδες

Κατάληψη στην Ανταρκτική έχουν κάνει οι πολικές αρκούδες με αίτημα να σταματήσουν να λιώνουν οι πάγοι …. 
Πληροφορίες που αναφέρουν ότι εκλήθη να λύσει το θέμα ο Κλέαρχος Περγαντάς και ότι οι πολικές αρκούδες δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους εξετάζονται ως ανακριβείς….
Πάντως στην κατάληψη έχουν μαζευτεί κάθε είδους αρκούδες όπως…..

Κι’ ο Μαρκόπουλος το βιολί του!!!!


Είναι ακατανόητη η εμμονή του κυρίου Μαρκόπουλου εναντίον του κυνοκομείου του Βασιλικού το οποίο εδώ και πολλά χρόνια και κάτω από  αντίξοες συνθήκες προσφέρει κοινωνικό έργο στην Εύβοια….
Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος φίλος του κυρίου Μαρκόπουλου έχει την εξοχική του κατοικία εκεί κοντά!!!!!
Το ζήτημα δεν είναι αν ο χώρος έχει ή δεν έχει άδεια αλλά τι πρέπει να γίνει από τις αρχές και από τον κύριο Μαρκόπουλο για να αποκτήσει….
 Το κυνοκομείο του δήμου δεν επαρκεί για τις ανάγκες της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσουν οι εγκαταστάσεις του Βασιλικού αλλά να δημιουργηθεί και ένας ακόμη (τρίτος) χώρος που θα φιλοξενεί, θα περιθάλπει και  θα στειρώνει τα αδέσποτα….

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν δικαιούται να λειτουργεί έτσι….

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είναι σε θέση , ούτε έχει αρμοδιότητα να κρίνει την επαγγελματική επάρκεια των ανθρώπων του τύπου…. 
Θα έπρεπε να διευκολύνει τους ανθρώπους των ραδιοφωνικών σταθμών που πληρώνουν από την τσέπη τους για να καλύψουν μια αθλητική μετάδοση και να ενημερώσουν τους Ευβοείς…. 
Θα έπρεπε να επιτρέπει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν νόμιμη  άδεια από την πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να έχουν θέση στα δημοσιογραφικά θεωρεία,  ενώ τα Μ.Μ.Ε  με τη σειρά τους θα κριθούν από τους πολίτες και άλλες αρμόδιες αρχές για το ποιους στέλνουν  στις αθλητικές μεταδόσεις….
 Δεν δικαιούται ο κάθε κύριος Παπακωνσταντίνου να στέλνει στην εξέδρα των γηπέδων τους ανταποκριτές των Μ.Μ.Ε. γιατί θα αναλάβει και το βάρος της ευθύνης , εάν σε κάποιους φιλάθλους δεν αρέσουν τα όσα μεταδίδονται και  τους επιτεθούν …..

Άλλος για καμιά επιστολή;;;;;;

Μετά τον Παναγιώτη Σίμωση που έστειλε επιστολή στο Σαμαρά, πήρε τη σκυτάλη ο Ηλίας Θαλάσσης και έγραψε γράμμα στον Στουρνάρα θέτοντας προτάσσεις για τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχνών….  Άντε σειρά τώρα έχει και ο Φρουδαράκης με την Αγιοστρατίτη…

Συγχαρητήρια στο «φωστήρα» που πήρε αυτή την απόφαση!!!!


Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχουν θύλακες συμπάθειας μέσα στην ελληνική αστυνομία προς την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά το να κατηγορείται ο Αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας Βαγγέλης Φλεβάρης γι’ αυτό και μάλιστα να τίθεται σε διαθεσιμότητα είναι το ολιγότερο αστείο…… 
Λίγους τόσο καλούς αξιωματικούς διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.....
 Aν απομακρύνουν και αυτούς από το σώμα θα ψάχνουν να βρουν τις αιτίες της διάλυσης και θα έχουν βγάλει τα μάτια τους μόνοι τους…
 Ίσως κάποιοι άλλοι που επιβουλεύονταν τη θέση του αστυνομικού διευθυντή έχουν συμπάθειες προς  το κόμμα του Μιχαλολιάκου και όχι  ο  Φλεβάρης

Δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας!!!!


Ένα σωρό « νούμερα»  έχουν αρχίσει να παρελλάζουν στο διοικητήριο ερχόμενα ακόμα και από την Αθήνα και βγάζουν φωτογραφίες στήριξης  της κατάληψης ,στο αμφιθέατρο, στην είσοδο, πάνω στην πεζογέφυρα κ.οκ.
 Ο Κούκουρας και η παρέα του μετέτρεψαν τις μόνες σύγχρονες και (σχετικώς) αποδοτικές υπηρεσίες σε καραγκιόζ μπερντέ με πανό και μαύρες σημαίες…. 
Ο Βαγγέλης Σταματούκος βγαίνει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και στηρίζει την κατάληψη αφού τον βολεύει να μην δουλεύει και να πληρώνεται….
 Θα μου πείτε και χωρίς κατάληψη ορισμένοι άφαντοι ήταν από τις υπηρεσίες τους…
 Επιπλέον ο Σταματούκος λέει ότι δικαίωμα των εργαζομένων είναι η κατάληψη και ευθύνη των διοικούντων η λειτουργία των υπηρεσιών…. 
Τι λες ρε Βαγγέλη… 
Δεν σου τάχουν μάθει καλά τα πράγματα στο Κ.Κ.Ε. Οι καταληψίες φέρουν την ευθύνη της μη λειτουργίας των υπηρεσιών , της ταλαιπωρίας των πολιτών και θα φέρουν και την ευθύνη για όποια ζημιά γίνει στην περιουσία του ευβοϊκού λαού….

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοφανής απόφαση της ΕΠΣΕ… απαγόρευσαν τις αθλητικές μεταδόσεις στα τοπικά ραδιόφωνα!!!!

 
Aπαγορεύτηκε στους τοπικούς αθλητικούς συντάκτες να μπαίνουν στα γήπεδα και να κάνουν αθλητικές μεταδόσεις επειδή παραπονέθηκαν στην ΕΠΣΕ οι κύριοι Ευριπίδης Κορώνης και Απόστολος Αβερκιάδης !!!!
Έτσι σήμερα το μεσημέρι ούτε ο Εύριπος , ούτε ο 9,65 είχαν συνδέσεις με τα γήπεδα του νομού με αποτέλεσμα χιλιάδες φίλαθλοι να μείνουν ανενημέρωτοι και να μην γμωρίζουν τι έχει συμβεί….
Έχουμε να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις επί του θέματος…..
Α) καταρχάς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο Αϊνστάιν που είχε πει « Δύο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία…. και για το πρώτο δεν είμαι εντελώς σίγουρος…»

Στρατόπεδο εκπαίδευσης χρυσαυγιτών στην Κεντρική Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας


Ενα από τα παλιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, το οποίο φέρεται να παρακολουθεί την πορεία τα τελευταία χρόνια και να γνωρίζει όλες τις παρασκηνιακές επιλογές της μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής». 

«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα! Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσεις - κομάντος για οργανωμένα στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Και προσθέτει: «Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό». 

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση που λαμβάνουν σημειώνει: «Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος, με τις κατασκηνώσεις κ.λπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμη και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας».

Μήπως ξαναμπερδευτεί;;;;;


Άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα- ως είθισται μετά από κάποιο τραγικό περιστατικό- περί της κήρυξης ως παράνομης της Χρυσής  Αυγής ή της εφαρμογής του άρθρου 187 του συντάγματος για την καταδίκη κάποιων στελεχών της ακόμα και βουλευτών αφού βεβαίως πρώτα αρθεί η ασυλία τους….
Το ερώτημα που ανακύπτει  είναι  εάν τεθεί θέμα άρσης ασυλίας θα κληθεί να ψηφίσει και ο Συμεών Κεδίκογλου;;;; 
Διότι ο Ευβοιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μπερδευτεί και εκ παραδρομής να ψηφίσει πάλι όχι στην άρση…..

Άλλαξε ο Μανωλιός…..

Ο ωφελημένος από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος σε διάφορα συνέδρια του κόμματος, δικηγόρος  διαφόρων ΟΤΑ (δημάρχων ΠΑΣΟΚ) και σωματείων της ΠΑΣΚΕ που έχει γίνει γλάστρα σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ,Αλέξης Μητρόπουλος και εσχάτως αποτάσσεται το ΠΑΣΟΚ εναγκαλιζόμενος το ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε στο διοικητήριο για να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και ανέργους…
 Αν από εκείνον περιμένουν λύση  στο πρόβλημά τους οι άνεργοι και έξοδο από την κρίση οι Έλληνες πολίτες τότε έχουν δέσει το γάιδαρο στο μαρούλι…

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν τρία άτομα έξω από την τοπική οργάνωση Χαλκίδας της Χρυσής Αυγής - Μεταμεσονύκτια έρευνα στα γραφεία


Tρία άτομα τα οποία κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο αναμένεται εισαγγελέας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα στα γραφεία.


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Βαριές κουβέντες και βρισίδια στη βουλή

Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαν στους διαδρόμους της Βουλής τα δύο πρώην συντρόφια στο κόμμα, Βασίλης Καπερνάρος και Κώστας Μαρκόπουλος οι οποίοι κατάγονται από την Εύβοια και ήταν κάτω από την ίδια στέγη παλαιότερα στην Νέα Δημοκρατία αλλά και στους ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι που ο Μαρκόπουλος επέστρεψε στη Ν.Δ.

«Τι έγινε, ρε Βασίλη, πόλεμο θέλετε;» ρώτησε ο Κώστας Μαρκόπουλος της Νέας Δημοκρατίας τον Βασίλη Καπερνάρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. Ευβοίας, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται να έκαναν αφισοκόλληση στους δρόμους της Χαλκίδας, αποκαλώντας «πολιτικό απατεώνα» τον Κώστα Μαρκόπουλο.

Κ.Μαρκόπουλος: Καμιά δικαιολογία για ψήφο στη Χρυσή Αυγή


Καμιά δικαιολογία για ψήφο στην Χρυσή Αυγή δεν χωράει μετά την χθεσινή δολοφονία από στελέχη – υπαλλήλους του ναζιστικού μορφώματος.

 Η ανοχή, σαν αποτέλεσμα της δημοκρατίας τελειώνει εδώ, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαρκόπουλο.

 Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικοί απόγονοι των μαυραγοριτών της κατοχής, των προδοτών που προκάλεσαν τον διχασμό της Κύπρου, φροντίζοντας να ακυρώσουν την αεροπορική κάλυψη από την Ελλάδα και είναι οι θιασώτες ενός νέου ολοκαυτώματος, δηλαδή της μεγαλύτερης θηριωδίας στην σύγχρονη ιστορία.

Λυντσάρανε τον Καμένο


Να εφαρμόσουν το νόμο του Λιντς κατά του δημάρχου Χρήστου Πάχτα προέτρεψε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, τους διαφωνούντες για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική….
 Ωστόσο ο ίδιος έπεσε θύμα λυντσαρίσματος από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη….

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Συμεών μπέρδεψε το όχι με το ναι …….

Μπορεί σε εύκολες αποφάσεις να ¨μπερδεύεται" ο Συμεών
αλλά παίρνει ωραίες πόζες στις φωτογραφίες

Αυτό το ζήτημα με την υπογραφή του Συμεών Κεδίκογλου ώστε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χ.Α.  Γιώργου Γερμενή( ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Αθηναίων), ενώ στη συνέχεια έβγαλε ανακοίνωση (μετά τη δημοσιοποίηση της υπογραφής του από το πρώτο θέμα) και είπε ότι αποτάσσεται τη χρυσή αυγή και εκ παραδρομής υπέγραψε για τη μη άρση της ασυλίας, μας έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως….
 Όχι τόσο για την απόφασή του αυτή καθαυτή να στηρίξει τον συνάδελφό του (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει- όπως και βουλευτής μάτι βουλευτού) αλλά για τη νοημοσύνη του Ευβοιώτη υπουργού….
 Τρέμουμε στην ιδέα να του πάει καμιά εισήγηση κάποιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου με το ερώτημα « να καταργηθεί το μάθημα της φυσικής στο γυμνάσιο Ναι ή όχι»;;;;;;
  ο Υφυπουργός Παιδείας έχει πενήντα τοις εκατό πιθανότητες να υπογράψει ναι στην κατάργηση του μαθήματος  προφανώς εκ παραδρομής αφού δεν προσέχει που βάζει την υπογραφή του και μπορεί εύκολα να μπερδευτεί όταν του τίθενται πάνω από ένα ερωτήματα…..

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ «Νεοναζί μαχαίρωσαν αριστερό ράπερ»

Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που σημειώνουν ότι το τραγικό συμβάν έρχεται εν μέσω αναταραχής και διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

«Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν νεοναζί μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου ενός αριστερού σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη συνέχεια το Πρακτορείο σημειώνει ότι ο 45χρονος ύποπτος ανήκει στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ προσθέτει ότι εν μέσω και των απεργιακών κινητοποιήσεων στο δημόσιο, το γεγονός αυτό ίσως οδηγήσει σε περισσότερες διαμαρτυρίες.
Παράλληλα, το AFP υπενθυμίζει όταν τραυματίστηκαν οκτώ μέλη του ΚΚΕ, μία επίθεση που αποδόθηκε σε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η δολοφονία του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ και αντιφασιστικού ακτιβιστή που μαχαιρώθηκε χθες τη νύχτα, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα κατά της διαθεσιμότητας, γράφει ο Guardian.

Χρυσαυγίτης ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Κερατσίνι
Παύλος Φύσσας γνωστός Ράπερ 

Ομολόγησε ο 45χρονος την δολοφονία σε βάρος 34χρονου, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως επίσης και το ότι είναι χρυσαυγίτης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία ο δράστης ονομάζεται
 Γεώργιος Ρουπακιάς είναι ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Νίκαιας. Από την έως τώρα έρευνα φαίνεται πως ο 45χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και δεν προκύπτει να γνώριζε το θύμα από παλιά. Ωστόσο έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του για να εξακριβωθεί ποιος έδωσε την «εντολή» να στηθεί το μπλόκο και να εκτελεστεί ο άτυχος νέος.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Προειδοποιητική πινακίδα μπήκε στο διοικητήριο

Σχετικώς με τον ξυλοδαρμό εκπροσώπου μέσου ενημέρωσης στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας από ομάδα καταληψιών την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι….

 Έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική πινακίδα λίγο πριν το διοικητήριο για την ποιότητα αυτών που προέβησαν σε αυτή την πράξη!!!!! 
(κάντε κλικ στη συνέχεια για να δείτε την πινακίδα)

Οι γνωρίζοντες «αρλουμπολόγοι»


Το καινούργιο επιχείρημα που «διατίθεται» αφειδώς στο διαδίκτυο και αλλαχού, είναι ότι αν θέλουν οι τοπικοί άρχοντες (Δήμαρχοι- Περιφερειάρχες κλπ) μπορούν να επιβάλουν στις επιχειρήσεις να μην κάνουν απολύσεις γιατί θα τους αφαιρέσουν τις άδειες λειτουργίας ….
Της μπουρδολογίας το ανάγνωσμα θα γράψουμε εμείς, γιατί δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα αφαίρεσης άδειας ούτε καν κωλυσιεργίας κάποιας μελλοντικής επένδυσης αφού υπάρχουν και υπερκείμενες αρχές όπως τα υπουργεία αλλά και δικαστήρια τοπικά και ευρωπαϊκά στα οποία θα προσφύγουν οι επιχειρηματίες και θα δικαιωθούν….
 Δεν είμαστε στο Τζιμπουτί όπου ένας τοπικός φύλαρχος μπορεί να κλείσει μια επιχείρηση… 
Υπάρχουν νόμοι και ελληνικοί και ευρωπαϊκοί ….

Τώρα αυτοί που τα λένε μάλλον προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες αλλού και να καλύψουν την παντελή άγνοιά τους στον τρόπο λειτουργίας μιας συντεταγμένης πολιτείας….

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ των Γραφείων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην ΕΥΒΟΙΑ και την αδυναμία εξυπηρέτησης των Πολιτών


Ανακοίνωση εκδόθηκε από την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας με την οποία εκφράζεται η συμπαράσταση στους ανέργους  στους εργαζόμενους αλλά και τους απολυμένους πολλών εργασιακών χώρων στους οποίους ουσιαστικά δεν επιδόθηκε απόλυση, τους είπαν να φύγουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ… Τονίζεται ωστόσο πως η κατάληψη των υπηρεσιών του νομού δεν επηρεάζει ούτε τους κυβερνώντες ούτε τους ανάλγητους επιχειρηματίες αλλά τους πολίτες του νομού οι οποίοι εδώ και πολλές μέρες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν!!!!

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή την καραμέλα την πιπιλάει χρόνια ο Αποστόλου


Γράφει ο Βαγγέλης Αποστόλου σε μια επιστολή στην Ελευθεροτυπία ,σχολιάζοντας κείμενο του Βότση - ο οποίος δεν παραλείπει να λιβανίσει για άλλη μια φορά το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- για την Εύβοια της απομόνωσης και λέει ότι για την έλλειψη των μεγάλων οδικών έργων ευθύνεται ο Μπουραντάς που ήταν τόσα χρόνια νομάρχης και οι αγώνες του εξαντλούνται στην παροιμιώδη επιμονή  του να γράφει επιστολές προς κάθε αρμόδιο υπουργό και πρωθυπουργό…..
 Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής…

Α) Για μια ακόμη φορά ο κύριος Αποστόλου φαίνεται ότι εξαντλείται σε κριτική χωρίς να κάνει αυτοκριτική…. Καθρέπτη άραγε δεν έχει σπίτι του;;;;;;

Β) Ότι έχει γίνει στη Εύβοια σε επίπεδο έργων, δηλ Λιμάνια σε κάθε μέρος της Εύβοιας, Σχολεία σε όλο το νομό και δρόμοι , γήπεδα και αναστηλώσεις, αρδευτικά  έργα κλπ έχουν γίνει από τον Μπουραντά, ενώ ένα μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου δεν έγινε γιατί ήταν αρμοδιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης και των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ….

Γ) ακόμα και ο δρόμος Προκόπι Πήλι για να πηγαίνει στο εξοχικό του ο φίλος του ο Βότσης και να γράφει περισπούδαστα άρθρα επειδή οι φιλοξενούμενοί του δεν μπορούν να πάνε ακτοπλοϊκώς στη Σκιάθο, από τον Μπουραντά έγινε….
 Σε λίγο ο Βότσης θα καταγγέλλει και το γεγονός ότι οι φίλοι του δεν μπορούν να ταξιδέψουν από το Πήλι αεροπορικώς για την Ικαρία
Δ) Έφεση σε επιστολές στις εφημερίδες και στην κατάθεση επερωτήσεων έχει ο ίδιος ο κ Αποστόλου ο οποίος τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι το μόνο που έχει προσφέρει στο νομό… 

Εκτός βέβαια από την επίπονη επιστολογραφία του έχει να επιδείξει και άλλη δράση όπως το να καθυστερεί με δικαστικές προσφυγές επί δυο χρόνια το «ανύπαρκτο» έργο του Μπουραντά  δηλαδή την ανέγερση κτηρίου για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών του νομού (Διοικητήριο)

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έστειλε τρία απορριμματοφόρα λες και είναι ιδιοκτησία του!!!!

Από την κατάληψη του Διοικητηρίου δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός συνδικαλιστής Δημήτρης Γεωργακόπουλος που πετάει τη σκούφια του για κάτι τέτοια πανηγύρια….
" Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" που λέει και η λαϊκή παροιμία και όπου κατάληψη και ντzερτζελές ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοκαθεδρία…. 
Μάλιστα στη σύσκεψη των σωματείων με τον Περιφερειάρχη  έστειλε τρία απορριμματοφόρα του δήμου να κάνουν κύκλους και να κορνάρουν γύρω από το κτήριο….
 Έτυχε να ακούσουμε ένα οδηγό που τον ρώτησε ένας συνάδελφός του πως πήγαν στο διοικητήριο και εκείνος με αφέλεια του απάντησε…. 
"Μας  πήρε τηλέφωνο ο Γεωργακόπουλος και μας είπε να έρθουμε για να κάνουμε ντόρο"….
 Όπως  ένας διοικητής αστυνομικής διεύθυνσης παίρνει τηλέφωνο και στέλνει τρία περιπολικά σε ένα συμβάν….
 Έτσι και ο Γεωργακόπουλος στέλνει τρία απορριμματοφόρα….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άγριο ξύλο στη Νομαρχία…Καταληψίες έδειραν το Μάνο Παπαμακάριο

Με μπουνιές και κλοτσιές επιτέθηκαν στον  ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ράδιο ένα Μάνο Παπαμακάριο  5-6 καταληψίες του διοικητηρίου στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι όταν αυτός πήγε να ενημερωθεί σε σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς…
 Μια ομάδα καταληψιών οι οποίοι φορούσαν φόρμες των τσιμέντων Χαλκίδας όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Παπαμακάριου τον πέταξαν έξω από το κτήριο και στην πλαϊνή είσοδο ανάμεσα στην παλιά Νομαρχία και στο διοικητήριο άρχισαν να τον χτυπούν άγρια…
 Μάταια ο πρώην συνάδελφός και νυν εργαζόμενος στον 9,65 Δημήτρης Μπατσακούτσας προσπαθούσε να τους ηρεμήσει…Προφανώς ο ίδιος δεν δέχθηκε επίθεση λόγω ασυλίας του στο σταθμό των εργαζομένων αλλά ο Παπαμακάριος δέχθηκε τέτοια χτυπήματα που έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο και να τον παραλάβει….
Δυστυχώς ανεξαρτήτως εάν αισθάνονταν θιγμένοι οι συγκεκριμένοι ψευτοπαλληκαράδες – ακόμα και αν είχαν δίκιο να διαμαρτύρονται- η πράξη τους αυτή δηλώνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια …. 
Πρόκειται καθαρά για άνανδρη επίθεση αφού ήταν πολλοί εναντίον ενός, ενώ το γεγονός ΄ ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάσχει και από ζάχαρο θα μπορούσε να έχει εγκληματικές επιπτώσεις για τη ζωή του….

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι κατανοητή η στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας του νομού


Δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι του νομού –ή τουλάχιστον όσοι έχουν απομείνει από αυτούς- έκαναν κατάληψη στο κτήριο της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας για το κλείσιμο των εργοστασίων και την έξαρση της ανεργίας στο νομό….
 Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Εύβοια, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Θανάσης ο Μπουραντάς φταίει γι’αυτή την εξέλιξη ή ότι δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για να την εμποδίσει ….
Λένε ότι από αυτόν περνάνε οι άδειες  για τα λιμάνια, ότι μπορεί να πιέσει τη Lafarge κλπ, κλπ. Θυμόμαστε τις απειλές σε ραδιοφωνικές εκπομπές του πρώην αντινομάρχη Γιάννη Αδάμ και τις απαράδεκτες ανακοινώσεις του Ηλία Κούκουρα….

  Tόσο από τον Αδάμ όσο και από τον Κούκουρα, το εργατικό κίνημα και η κοινή γνώμη δεν θα περίμεναν κάτι διαφορετικό….

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Πολιτικό πρόσωπο της Εύβοιας έκανε «μαύρη στο ξύλο» τη γυναίκα του


Στη γυναίκα του ξέσπασε πολιτικό πρόσωπο της Εύβοιας χτυπώντας την με βάναυσο τρόπο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας ύστερα από την υποβολή μήνυσης από την παθούσα….
 Πρόκειται για άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής…
Προφανώς η άσκηση βίας απέναντι στη γυναίκα του με την οποία έχουν μικρά παιδιά δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τη σχέση τους αλλά η μανία με την οποία βιαιοπράγησε αυτή τη φορά έφερε τη γυναίκα στην πόρτα της αστυνομίας…..
Ο ίδιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του υποστήριξε ότι είναι έτσι επειδή την ίδια συμπεριφορά στο σπίτι είχε και ο πατέρας του ο οποίος είναι επίσης πολύ γνωστός στην ευβοϊκή κοινωνία και ασχολείται με τα κοινά εμφανίζοντας ένα πρόσωπο μειλίχιο και πολιτισμένο  όπως και ο γιός του…
Οι σκηνές που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια  της υποβολής της μήνυσης ήταν εξαιρετικά δυσάρεστες….
Η γυναίκα κατηγόρησε τον πολιτευτή ότι είναι ανεπάγγελτος και ότι τον συντηρούσε η ίδια με τα 700 ευρώ του μισθού της ενώ είπε ότι συχνά δεχόταν τη βίαιη συμπεριφορά του για χάρη των παιδιών και της οικογενείας της….

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά η νέα σεζόν για τον Εύριπο fm 90

Ξεκίνησε χθες το δημοσιογραφικό πρόγραμμα Του Ραδιοφωνικού σταθμού Εύριπος Fm 90 που πέρυσι απετέλεσε την πιό
 ολοκληρωμένη δημοσιογραφική προσπάθεια σε επίπεδο Εύβοιας με πολιτικές και αθλητικές εκπομπές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας...
Την πρωινή ζώνη ανοίγει και φέτος ο Δημήτρης Μπίρμπας από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις δέκα με το προσωπικό του ύφος και πολύ καλή ελληνική και ξένη μουσική...

Από τις Δέκα μέχρι τις δώδεκα (10 :00 -12:00)τη σκυτάλη παίρνουν οι Νίκος Αγγελής και Τάκης Δημητρακόπουλος με την εκπομπή "έχουμε και λέμε" που φέτος αλλάζει ώρα (ήταν 11:00 με 13:00)
Το γνωστό δημοσιογραφικό δίδυμο φιλοδοξεί και τη νέα σεζόν να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης στο τοπικό ραδιόφωνο με σχόλια και ρεπορτάζ από την κεντρική πολιτική σκηνή και την τοπική επικαιρότητα, με ειδήσεις και απόψεις μέσα από το διάλογο των παρουσιαστών της εκπομπής...

 Ραδιοφωνική αποκάλυψη για την τοπική ραδιοφωνία
 είναι φέτος η Νίκη Σμπιλίρη σε μια εκπομπή ποικίλης ύλης που ξεκινά αμέσως μετά και για τρεις ώρες καθημερινά (12:00 με 15:00)....
 Στο ευχάριστο ραδιοφωνικό τρίωρο της Νίκης ο ακροατής
μπορεί να ακούσει ειδήσεις από το κοσμικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, ζώδια απόψεις και ειδήσεις με χιούμορ και ποιότητα....

 Η δυνατή αθλητική ομάδα του ραδιοφώνου μετατίθεται το μεσημέρι με την εκπομπή η "μπάλλα στη σέντρα" με τους Αγη Λαϊνιώτη, Γιώργο Νικολάου Σταύρο Τσούρα, Δημήτρη Παπασυμεών κ.'α. 

Ανταποκριτές από όλο το νομό θα μεταφέρουν το αθλητικό κλίμα και τα αθλητικά δρώμενα...

 Στη Βόρεια Εύβοια  οι Γιάννης Δραπανιώτης, Χρήστος Δήμου, Γιώργος Χατζηραπτάκης.... 

Στη Βοιωτία οι Σύλλας Παύλου και Δημήτρης Υφαντής..

 Στη Νότια Εύβοια οι Γιώργος Σέμπος και  Άγγελος Σμπιλίρης...

"Σωτήρας" και στην εξωτερική πολιτική;;;;;;

Πληροφορηθήκαμε (από τον ίδιο μάλλον ο οποίος έστειλε το σχετικό κείμενο και φώτο σε ευβοϊκό Μπλοκ) ότι ο κύριος
 Παπαγρηγορίου εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνές συνέδριο στο Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα ήταν ο μόνος προσκεκλημένος
από τη χώρα μας.....
 Θα θέλαμε να μας πληροφορήσει ο ίδιος ως τι εκπροσώπησε τη χώρα, με ποια ιδιότητα, από πότε υποκαθιστά 
το υπουργείο εξωτερικών και την ελληνική πρεσβεία και ποιος κάλυψε τα έξοδα ,μετακίνησης και παραμονής του εκεί....

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η «εξέλιξη» των πρωθυπουργών


Το χιούμορ και η δημιουργία επιστρατεύτηκαν στα social media και δημιούργησαν μια ελληνικότατη εκδοχή της θεωρίας της εξέλιξης, με πρωταγωνιστές τους Ελληνες πρωθυπουργούς από το 2004 και μετά και με βάση τις διακοπές τους.

Το φωτογραφικό κολάζ – που αναδεικνύει η Αthens Voice- παρουσιάζει τον Κώστα Καραμανλή με λεζάντα «Ευμάρεια-Διαβεβαιώσεις ότι γυμνάζεται»,
 τον Γιώργο Παπανδρέου με λεζάντα «Χρεοκοπία-Τρέξιμο», 
τον  Αντώνη Σαμαρά με «Φέσι, κολύμπι, βούλιαγμα»
 και τον Αλέξη Τσίπρα ως μελλοντικό πρωθυπουργό με λεζάντα «Ερευνα για φαγώσιμες ρίζες».

Ο Μαραγκός φταίει πάλι;;;;;;

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι διοργανώνεται ταξίδι στην Ιταλία από το Επιμελητήριο.... 
Αναμενόμενο ήταν λοιπόν ο Γιάννης Μαραγκός ως μέλος της διοίκησης να εκδόσει ανακοίνωση και να αναφέρεται στην ελλιπή ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου  για το μομπίλιτυ της Ιταλίας..... 
ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης που εξέδοσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Μαραγκό για παραπληροφόρηση γιατί δεν ψάχνει να βρεί ποιός έδωσε την πληροφορία και το ρεπορταζ στην εφημερίδα και κυνηγά πάλι αντιπολιτευτικούς ανεμόμυλους;;;;;
Μήπως κάποιος μέσα από τη διοίκηση που πολιτεύεται με φωτογραφίες στα Μ.Μ.Ε. και παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά ταξιδάκια –που μόνο εκπαιδευτικά δεν είναι- ως το μεγάλο έργο αναμόρφωσης του νομού;;;;;;;;

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα στον αυτόματο πιλότο!!!


Πήγαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των κατοίκων για τη μεταφορά της λαϊκής της περιοχής Βροντού και πήραν τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα έχει μεταφερθεί….
 Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος πάντως δεν τήρησε τις υποσχέσεις του απέναντι στους κατοίκους και αποδείχτηκε ανακόλουθος και άδικος ως προς την ίση μεταχείριση των κατοίκων….. 
Αρχικώς η λαϊκή της βροντού θα έμενε για έξι μήνες….οι έξι μήνες έγιναν ένας χρόνος και οι δώδεκα μήνες έγιναν δεκατέσσερις καθώς οι κάτοικοι της περιοχής Δέλτα έκαναν ασφαλιστικά μέτρα….   
Μόνο οι κάτοικοι της Βροντού είναι τα κοροΐδα;;;;; Αλήθεια η περιοχή προς τη θάλασσα από την άλλη μεριά της  λεωφόρου Χαϊνά γιατί ήταν τόσο μέσα στις προθεσμίες μεταφοράς και τηρήθηκαν όλα στην εντέλεια;;

Εύβοια μια μικρή Ελλάδα!!!!



Λένε ότι η Εύβοια γεωμορφολογικά μοιάζει με  μικρογραφία της Ελλάδας, με ποτάμια, βουνά, φαράγγια καταρράκτες, ξερό άνυδρο τοπίο στο νότο και κατάφυτο στο βορά….η  στρατηγική της σημασία στο παρελθόν έμεινε στην ιστορία με τη ρήση «ο έχων την Εύβοια κατέχει την Ελλάδα»…. 
Υπάρχουν και πολιτικές ομοιότητες όμως της νήσου Εύβοιας με την υπόλοιπη χώρα…. 
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι από τη μεταπολίτευση και μετά – με ελάχιστες εξαιρέσεις- κυβέρνησαν δύο ονόματα στην Ελλάδα οι Καραμανλής και Παπανδρέου, ενώ στο νομό τα τελευταία είκοσι χρόνια αξιωθήκαμε να έχουμε πέντε- έξι υπουργούς εκ των οποίων οι μισοί είχαν το όνομα Κεδίκογλου….

plaudite cives

Προσοχή μη σχίσετε κανένα καλσόν από την τόση οργάνωση    



Συζητούσαμε με ένα φίλο εκπαιδευτικό και μας έλεγε ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία δεν έχει γίνει η κατανομή των θέσεων των δασκάλων…. Μια διαδικασία που θα έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον δυο μήνες νωρίτερα…. 
Θυμηθήκαμε πάλι τον Συμεών Κεδίκογλου που είπε ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα….

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τα «τρελά» σενάρια του Κλέαρχου που δεν βγαίνουν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα


Διαβάσαμε σε ένα μπλοκ ότι ο Κλέαρχος Περγαντάς δέχεται βολιδοσκοπήσεις για να είναι κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες περιφερειακές  εκλογές και μάλιστα έχει σοβαρές πιθανότητες πανηγυρικής εκλογής και κρατάγαμε το στομάχι μας από τα γέλια…. 
Φαίνεται ότι ο Κλέαρχος κάνει τις ύστατες προσπάθειες να κρατηθεί στην καρέκλα αλλά χρησιμοποιεί μεθόδους του 2010… Τότε που οι φίλοι του δημοσιογράφοι σε επαρχία και Αθήνα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να πάρει το χρίσμα…..
Πάλι θα διαθέσει χρήμα ο Περιφερειάρχης αλλά οι εποχές άλλαξαν και οι ψηφοφόροι γνωρίζουν πλέον τις ελάχιστες δυνατότητές του ως διοικητή της Περιφέρειας!!!!!

Τι κρύβεται πίσω από τους «βλαχοδημάρχους»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Σε μείζονα πολιτική μάχη αναδεικνύονται -μετά και την αντιπαράθεση για τους «βλαχοδήμαρχους» του Αλέξη Τσίπρα- οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ιδίως σε περίπτωση που δεν προηγηθούν βουλευτικές κάλπες.
Ο πρώτος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος μια Κυριακή αργότερα, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. 
Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την ψήφο της Κυριακής, αλλά και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες των ευρωεκλογών, αφού θα υπάρξει το τοπικό ενδιαφέρον του β΄ γύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές.

To «πετύχαμε» το πρωτογενές πλεόνασμα;;;;;

Επιτέλους έχουμε ως χώρα πρωτογενές πλεόνασμα αλλά δεν έχουμε ως πολίτες να πληρώσουμε τις δόσεις της εφορίας και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ….. 

Αυτοί οι Βλάχοι όπου τους λάχει!!!!

Το δυσάρεστο δεν είναι αυτό που είπε ο Αλέξης για τους βλαχοδήμαρχους των δυο «πάλαι ποτέ» μεγάλων κομμάτων αλλά το ότι οι βλαχοψηφοφόροι τουλάχιστον του ενός έχουν πάει όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, με την βλαχοαντίληψη ότι θα έρθει στην εξουσία και θα συνεχίσουν την προσωπική πολιτική και το φαγοπότι!!!!!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Φίλος μεν ο Σίμος… Φίλτατος δε, ο νομός

Πριν από δυο δεκαετίες περίπου όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν  κοντά στο φυσικό του τέλος όντας Πρωθυπουργός και με την τότε σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη να πρωθυπουργεύει αντ’ αυτού με μαντζούνια και χαρτορίχτρες, ο Πατέρας του Σίμου Βασίλης Κεδίκογλου είχε στηλιτεύσει την αδυναμία του πρωθυπουργού να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του…. Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το πώς μετέτρεψε τη γνώμη του για έναν πολιτικό ο οποίος τον είχε εμπιστευθεί και τον ανέδειξε χρίζοντας τον υπουργό είχε παραφράσει τη ρήση του Αριστοτέλη « φίλος μεν Πλάτων φιλτάτη δε η αλήθεια»…. (Με τη Φράση αυτή ο Σταγιρίτης φιλόσοφος ήθελε να καταδείξει ότι πάνω από τη φιλία βρίσκεται η αλήθεια και να εκφράσει τη διαφωνία του σε κάποιο ζήτημα με το δάσκαλό του)… ο Βασίλης Κεδίκογλου λοιπόν είχε πει: Φίλος ο Ανδρέας, φιλτέρα η αλήθεια, φιλτάτη η πατρίς…

Επιλεκτική η μνήμη του κυρίου Μαρκόπουλου

Επιστολή στον Περιφερειάρχη για την αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου Μολυβιάτη το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2007 για την ενίσχυση των πυρόπληκτων νομών (Πελοπόννησος και Εύβοια) απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος στην οποία καταγγέλλει την ολιγωρία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου για την διάθεση των χρημάτων στις πληγείσες περιοχές… Ήταν η εποχή που ο κ Μαρκόπουλος συκοφαντούσε δημοσίως και δια του τύπου, τον τότε Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά ότι διασπάθισε τα χρήματα των πυροπλήκτων και ποτέ δεν λογοδότησε στην τυφλή ελληνική δικαιοσύνη ……
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι για τα χρήματα του ταμείου Μολυβιάτη ο κ Μαρκόπουλος επικρίνει και πάλι τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, παραλείποντας να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αφού από το 2007 και μέχρι να εκλεγεί ο Παπανδρέου πρωθυπουργός πέρασαν δυο χρόνια ολιγωρίας της κυβέρνησης Καραμανλή της οποίας ο κ Μαρκόπουλος ήταν υπουργός!!!!

Έχει ομορφύνει η Κατερίνα

Αν πίστευε κανείς τα λόγια των παλαιότερων,θα έλεγε με βεβαιότητα ότι  η Κατερίνα Καλαμακίδη περιμένει κόρη έτσι όπως έχει ομορφύνει και γλυκάνει το πρόσωπό της….
 Ωστόσο περιμένει ένα πανέμορφο αγόρι (αν κρίνουμε από τα γονίδια του μπαμπά και της μαμάς) αφού ο σύντροφός της Γιάννης Λιονάκης φαίνεται ότι έχει τη συνταγή για τους γιους