η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όξω π…. απ’ την παράγκα


Φρικιαστικά τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο Σαραντάχρονος παιδεραστής που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια τα οποία ακολουθούσε από το σχολείο στο σπίτι τους και με το πρόσχημα ότι ήταν αστυνομικός τα ξεμονάχιαζε στο ισόγειο της πολυκατοικίας ικανοποιώντας τις άρρωστες ορέξεις του….
 Σκεφτείτε τώρα εσείς να διαπιστώσετε κάποια στιγμή ότι ψηφίζατε έναν πολιτικό ο οποίος είναι φίλος ενός παιδεραστή και του ζητάει βοήθεια σε προεκλογικές περιόδους, τρώνε και συναγελάζονται παρέα;….
Τι σημασία έχει αν την έχει γλιτώσει φθηνά και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα περιστατικά αυτά;;;;

Οι γυμνοσάλιαγκες της δημοσιογραφίας

Χοντρογυμνοσάλιαγκας
Ποιός φορέας της Εύβοιας κόβει ένα τιμολόγιο το μήνα σε αξιολύπητο «δημοσιογράφο» που υποστήριζε την αντιπολίτευση όσο έπαιρνε διαφήμιση από εκεί και τώρα υποστηρίζει την πλειοψηφία επειδή τα μασάει χοντρά;;;; 
Συνηθισμένο το φαινόμενο αυτής της μορφής χοντροειδέστατης κακοποίησης της αλήθειας από αμόρφωτους και απαίδευτους πληρωμένους κονδηλοφόρους που ούτε από δημοσιογραφία γνωρίζουν ούτε από τήρηση  δεοντολογίας…..

Διαβασμένος ο Λιονάκης

Από τις πιο διαβασμένες και εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις του έκανε στη συνεδρίαση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού ο Γιάννης Λιονάκης που αναφέρθηκε σε ένα προς ένα στα λάθη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας….
 Μη αξιοποίηση των  μομπίλιτυ, έλλειψη αναπτυξιακής πρότασης και στήριξης των επιχειρήσεων , παραπλάνηση στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων, υποβάθμιση του ταμείου αλληλοβοηθείας , και κακές επιλογές κατά παράβαση του καταστατικού αφού εγκρίνονται σημαντικές αποφάσεις από την πενταμελή διοικούσα επιτροπή και όχι από το σώμα του Δ.Σ.

Εύστοχος και ετοιμόλογος

Εξαιρετικός ήταν στην παρουσία του για τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του Επιμελητηρίου Εύβοιας ο σύμβουλος του νέου Επιμελητηρίου Σπύρος Κουτσαύτης. 
Συγκεκριμένος, με βαθιά πολιτική τοποθέτηση, εύστοχα ερωτήματα και παρατηρήσεις, αλλά και ετοιμόλογος απέναντι στον πάντα προκλητικό Παναγιώτη Σίμωση που έχει μπερδέψει τη διευθέτηση της συνεδρίασης .....

Διαγωνισμός για όλα;;;;;

Στην προσπάθειά του να μειώσει την κυρία Βάσω Ρόγκα ο Παναγιώτης Σίμωσης τη χαρακτήρισε συκοφάντη απαντώντας στην κριτική ότι οι επιχορηγήσεις του Επιμελητηρίου δίνονται σε ημετέρους και πρόσθεσε σε έντονο ύφος πως για ότι έχει γίνει στο επιμελητήριο υπάρχει διαγωνισμός….
 Ίσως έχει διαφύγει στην αντιπολίτευση και ο διαγωνισμός που έγινε για την πρόσληψη του νομικού συμβούλου του επιμελητηρίου!!!!!!

Τον είδε…. τον είδε

Είδε ένα δημοσιογράφο –Ο Γιάννης Φρουδαράκης- να μπαίνει σε περιπολικό της αστυνομίας (για κατάθεση μήνυσης) και έβγαλε το συμπέρασμα ότι τον συνέλαβαν… 
Περιχαρής λοιπόν το ανέφερε στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου αναφωνώντας (τον είδα, τον είδα)…. Σα να τον έβλεπε δηλαδή κάποιος να πίνει καφέ με φίλο του στην παραλία και να έλεγε ότι παντρεύτηκε  στη Μύκονο( αυτόν που έπιναν καφέ) με κουμπάρο τον Ψινάκη….

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο υπουργός και η τράπεζα

Ενδιαφέρεται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τις εκλογές στην Τράπεζα Εύβοιας;;;;;
Τουλάχιστον αυτό το μήνυμα πήγε να περάσει η υποψηφιότητα του δάσκαλου Βαγγέλη Σφυράκη υπεύθυνου τύπου της ΝΟΔΕ Εύβοιας και συνεργάτη του Υπουργού…. 
Βεβαίως η υποψηφιότητά του δεν ενεκρίθη τελικά από την εκλογική επιτροπή της Ευβοϊκής Πίστης και έτσι δεν εκτέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος….

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νεότερη Ανάρτηση....(η παλιά έχει κατέβει)


Ο Μιχάλης Τσοκάνης που αυτοχαρακτηρίζεται όπως και πολλοί άλλοι «δημοσιογράφος» προχωρά σε ένα αχαρακτήριστο δημοσίευμα εναντίον του νέου αστυνομικού διευθυντή Βαγγέλη Φλεβάρη επειδή λέει ότι στα νιάτα του ασχολήθηκε με τη μουσική και συγκεκριμένα έπαιζε μπουζούκι….
Δεν γνωρίζουμε πότε ποινικοποιήθηκε η γνώση της μουσικής αλλά το πρόβλημα είναι πως ποτέ δεν θα ποινικοποιηθεί η ανοησία και έτσι προς το παρόν κάποιοι  μπορεί να κοιμούνται ήσυχοι….

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την Ευβοϊκή Τράπεζα (Μόνο στο Evia in)

“Έκλεισαν” οι υποψηφιότητες για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ευβοϊκής πίστης με 18 πρόσωπα να διεκδικούν την είσοδό τους στο εννεαμελές Δ.Σ. του ευβοϊκού τραπεζικού ιδρύματος,

Υπήρξαν και υποψηφιότητες οι οποίες απεκλείσθησαν για τυπικούς λόγους και κολλήματα οφειλών….

Οι υποψήφιοι οριστικά θα είναι:
 Δ. Λιονάκης (αντιπρόεδρος σημερινού Δ.Σ), 
Κ. Χατζηλάμπρου (τηγανόψωμα-Επιμελητηριακός σύμβουλος),
 Σ. Κουτσαύτης (αντιπροσωπεία παγωτών Επιμελητηριακός σύμβουλος) 
Νίκος Γεωργαλάς (επιμελητηριακός Σύμβουλος-Αρτάκη), 
Β. Κούκουζας (βενζινάδικο Βασιλικό Ταμίας επιμελητηρίου), 
κ. Σταθοπούλου (κόρη του αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Γ. Σταθόπουλου), 
Κ.Μπαρούτας (επιμελητηριακός Σύμβουλος) 
Σ. Βότση (βενζινοπώλης από το Αλιβέρι επιμελητηριακή σύμβουλος), 
Δ Παπαγρηγορίου (παν ευβοϊκό Βήμα απερχόμενος πρόεδρος τράπεζας), 
Γ. Πασάς εργολήπτης μέλος του απερχόμενου Διοικητικού συμβουλίου,  
Μ. Παπαμακάριος (πρώην επιμελητηριακός σύμβουλος), 
Βασίλης Βλάχος (μηχανικός-εργολήπτης) 
Α. Κικίδης (Ερέτρια υποψήφιος επιμελητηριακός σύμβουλος),
Γ. Χαλιούλιας
Β. Αγγελής (πρώην επιμελητηριακός σύμβουλος υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού), 
Δ. Γαρέφαλλος
Βασίλης Βεργέτης (Πρώην Επιμελητηριακός σύμβουλος, Μέλος περιφερειακού συμβουλίου) 
Θ. Λεοντής πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ευβοϊκής πίστης……

Μεγάλη ζημιά από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν την Πέμπτη το πρωί στις περιοχές Κανήθου, Δροσιάς, Ξυρόβρυσης,στον οικισμό Οντάθι και γενικότερα σε όλη την περιοχή του νομού που βρίσκεται στην πλευρά της Βοιωτίας από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στα Ναυπηγεία!!!! 
Η Πολύωρη διακοπή ρεύματος προκάλεσε φοβερές ζημιές σε επαγγελματίες και ιδιαίτερα σε όσους είχαν ευπαθή προϊόντα…. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ (ειδοποιήθηκαν και εξειδικευμένοι τεχνίτες από την Αθήνα) απεκατέστησαν γρήγορα την ρευματοδότηση των παραπάνω περιοχών ενώ χρειάστηκε να «κλείσει» και η υψηλή (κρεμαστή) γέφυρα το μεσημέρι της Κυριακής δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην πόλη σε μια μέρα που βουλιάζει από Αθηναίους επισκέπτες…. 
Η Οικονομική ζημιά πάρα πολύ μεγάλη και από ότι ακούστηκε προήλθε από τη γνωστή μάστιγα της εποχής –δηλαδή τις κλοπές από τσιγγάνους που έχουν ρημάξει ότι μεταλλικό βρίσκουν στο δρόμο τους …. 

Βασανίσου....

Αυτοί είναι οι 60 Ελληνες βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας [λίστα]


Αρκετοί βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα που μετέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν άδεια οπλοφορίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πρώην υπουργοί και ένας πρώην πρωθυπουργός.
Η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει λίστα με τα ονόματα των βουλευτών που έχουν άδεια οπλοφορίας την οποία έχουν λάβει νόμιμα από την Κρατική Ασφάλεια της Αστυνομίας με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους τους πολίτες.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 19 βουλευτές και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10.
Αναλυτικά η λίστα:

Ανεύθυνοι, ανόητοι και γαϊδούρια (άνευ εισαγωγικών)

Πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι ένας γονιός που το παιδί του έχει αρρωστήσει από την επονομαζόμενη πέμπτη νόσο (ίωση της εποχής με εξανθήματα, πυρετό και πόνο στις αρθρώσεις) και εξακολουθεί και το στέλνει στο σχολείο αλλά και σε άλλες δραστηριότητες;;;;…. 
Και εντάξει στο σχολείο ας υποθέσουμε ότι δεν έχει που να το αφήσει (κάτι που δεν αποτελεί δικαιολογία) στη ζωγραφική και στο χορό θα έπεφτε η ζάχαρη στο νερό αν δεν πήγαινε μια η δύο φορές την εβδομάδα;;;;…. 

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακατεύει την τράπουλα ενδεχόμενη επιστροφή Μαρκόπουλου στη Ν.Δ. (λαϊκιστί: θα γίνει η σφαγή της Τρίπολης)

Ενδεχόμενη επιστροφή Μαρκόπουλου στη Νέα Δημοκρατία περιπλέκει πολύ τα πράγματα ως προς την εκπροσώπηση του νομού στο επόμενο κοινοβούλιο…. 
Ο Ανεξάρτητος βουλευτής είχε καταφέρει να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αν και βρισκόταν έξω από τη σκέπη της Νέας Δημοκρατίας….
Οι έδρες πλέον των βουλευτών είναι συγκεκριμένες βάσει του νέου πολιτικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί στο νομό (και στη χώρα )και η πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα να αποφέρει μία –το πολύ- έδρα για κάθε κομματικό σχηματισμό στην Εύβοια….

Το σχέδιο του Σαμαρά

Διαβάζω διάφορα άρθρα και αναλύσεις επί αναλύσεων για το παιχνίδι που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Σαμαράς, αφού φρόντισε να "επανδρώσει" ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό με γαλάζια κομματικά στελέχη, δίνοντας...ψίχουλα στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη...

Συνοψίζω το απαύγασμα των ποικίλων εκτιμήσεων : -Στόχος του Σαμαρά είναι η μονοκομματική δεξιά κυβέρνηση, καθώς δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας...

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Παιχνίδια εξουσίας στην Τράπεζα Εύβοιας


Αρχές Ιουνίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού συμβουλίου στην συνεταιριστική τράπεζα Εύβοιας και το παραγοντικό σύστημα που θέλει να ελέγξει την ευβοϊκή πίστη προσπαθεί να επιβάλει υποψήφιο της αρεσκείας του παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που το αποτελούν έχουν βλάψει τα μάλα την ιδέα της τράπεζας και  θα έπρεπε, όχι υποψηφιότητα να μην θέσουν εκείνοι  αλλά ούτε έξω από την τράπεζα να περνούν…..

Στημένοι διαγωνισμοί;;;;;


Λάβαμε ένα  e-mail από αναγνώστη μας το οποίο παρόλο που είναι ανώνυμο και αντίκειται στις αρχές μας θα το διερευνήσουμε διότι η ανωνυμία μερικές φορές έχει σοβαρούς λόγους να υφίσταται…. 
Ο "φίλος" του μπλοκ κάνει λόγο για ένα δημοτικό παράγοντα ο οποίος έχει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων , ενώ παράλληλα –σε τέτοιες δύσκολες εποχές- έχει γεμίσει η πόλη του με δημοτικά αυτοκίνητα της ίδιας αντιπροσωπείας….. 
Παράλληλα γίνεται αναφορά και σε προσπάθεια αγοράς πανάκριβων μηχανημάτων, η χρησιμότητα των οποίων τίθεται υπό αμφισβήτηση….

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κάποτε στην Ελλάδα


“Μεγάλες λέξεις δ λέγαν πι τίποτα κα τς πετοσαν στος χετούς.”
Τάσος Λειβαδίτης, Συμφωνία ρ. 1


  Κάποτε στην Ελλάδα συνυπήρχαν και δημιουργούσαν ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος, ο Αναγνωστάκης, ο Βάρναλης, ο Σκαρίμπας,
ο Σαχτούρης, ο Λειβαδίτης, ο Γκάτσος, ο Ταχτσής, ο Τσίρκας ,
η Σωτηρίου, ο Σαμαράκης, ο Βασιλικός, ο Καμπανέλλης,
ο Πατρίκιος, ο Κεχαϊδης, ο Τσιφόρος, ο Μποστ, ο Ψαθάς,
ο Σακελλάριος, ο Κουν, ο Σολωμός, ο Μινωτής, ο Ροντήρης,
ο Κακογιάννης, ο Κούνδουρος, ο Τζαβέλλας, η Παξινού,
η Μερκούρη, ο Κατράκης, η Βασιλειάδου, ο Αυλωνίτης, ο Βέγγος, ο Χορν, η Λαμπέτη, Ο Τσαρούχης, ο Χατζηκυριάκος-Γκίκας,
ο Μόραλης, ο Βασιλείου… ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης,
ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, η Νίνου, η Μπέλλου, ο Μπιθικώτσης,
ο Καζαντζίδης, ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Ξαρχάκος,
ο Λοϊζος, ο Λεοντής, ο Σαββόπουλος, ο Μαμαγκάκης, ο Χρήστου…

Τι έγραψε η γερμανική εφημερίδα για τον Έλληνα της ...κρίσης

Δεν τους έφτανε μόνο η αποθέωση στον Σαμαρά, πήγαν μέχρι και τον Αγάθωνα!
 Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, με τα καλύτερα λόγια...
Χαρακτηρίζει το τραγούδι «Alcohol is Free» ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο» και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία».

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επιταγή υποταγής


Ζούμε σε μια χώρα που η φαυλότητα έχει εντυπωθεί τόσο βαθιά στο d.n.a μας, που πλέον σαν παχύδερμα δεν μας αγγίζει, δε γράφει μέσα μας, δεν προκαλεί τίποτα πιά...
 Πιο παλιά ήταν συγκαλύμμένη, μακιγιαρισμένη με δάνεια,  μαύρο χρήμα, με ρουσφετάκια, ήταν κάπως μακριά μας, κάναμε ότι δεν τη βλέπαμε. 
Τώρα που τα πάντα αρχίζουν να σχετίζονται με την επιβίωση μας, η φαυλότητα έρχεται και μας δίνει μια μεγαλοπρέπη μπάτσα στα μούτρα, βγάζοντας τη γλώσσα της και περιγελώντας μας. Το νέο “πρόσωπο” της φαυλότητας, είναι η Επιταγή Εισόδου, πρόγραμμα “σωτηρίας” των ανέργων από την φιλάνθρωπη κυβέρνηση, δώρο στο πραγματικά τόσο δα αστείο  ποσοστό 70%  ανέργων κάτω από 30 χρόνων. 

Θέλουν να φιμώσουν τα τοπικά ραδιόφωνα!!!!



Τα τοπικά ραδιόφωνα βάλλονται πανταχόθεν και απειλούνται με κλείσιμο….
 Ο Συνεταιρισμός Δροσιάς προχώρησε μονομερώς σε αύξηση ενοικίου για τα καμαράκια στο όρος χτυπά που βρίσκονται στην κορυφογραμμή του βουνού και θα έπρεπε βάσει νόμου να ανήκουν στο δασαρχείο δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο και όχι σε έναν ιδιώτη…..
Τη στιγμή που όλοι μιλούν λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για μείωση ενοικίων ο συνεταιρισμός προχωρά σε αυξήσεις και τις ζητά εξωδίκως από τα ραδιόφωνα της Χαλκίδας….
 Οργανισμοί που δρουν με την κάλυψη του κράτους όπως η ΑΕΠΙ καταθέτουν μηνύσεις ζητώντας χίλια ευρώ το χρόνο από ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν μήνες να κόψουν τιμολόγιο και αδυνατούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ, τη ΔΕΗ και την εφορία!!! Τι λέει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα;;;;; 
Μήπως ζητά το 2% από τα έσοδα αυτών που κάνουν χρήση των τραγουδιών;;;; 
Πόσα είναι τα έσοδα ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού;;;;

Ακόμα και το ίδιο το Κράτος μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ε.Ε.Τ.Τ. προχωρά σε ανακλήσεις αδειών των λίνκ ζητώντας εξωδίκως τα τέλη συχνοτήτων από το 2010 μέχρι το 2013 (ήτοι τέσσερις χιλιάδες ευρώ) …. 

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σου διόρισα και τη γυναίκα ρε!!!



Απίστευτος καυγάς μεταξύ Σηφουνάκη πρώην υπουργού και Γαληνού των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος καταγράφηκε"εκτός τηλεοπτικού αέρα".....
 "Είσαι καραγκιόζης" ο ένας, "είσαι γελοίος" ο άλλος μέχρι το απείρου κάλλους "σου διόρισα και τη γυναίκα ρέ" που αποκάλυψε μετανιωμένος και συγχυσμένος ο πρώην υπουργός.
 Kαι εμείς που νομίζαμε ότι μόνο ο ΑΣΕΠ διόριζε σε αυτή τη χώρα!!!.... απολαύστε το!!!!

Αυτή είναι ομάδα (όχι η ποδοσφαιρική ντροπή)

Αυτός ο Ολυμπιακός κατάφερε να επανακτήσει το γόητρο της μεγάλης ομάδας που μια μέρα πριν απώλεσε στο ποδόσφαιρο…. Μετά το ξεπούλημα του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδος, ο μπασκετικός θρύλος δίδαξε πως πρέπει να παίζουν οι μεγάλες ομάδες, χωρίς να έχουν ανάγκη τη διαιτησία και εξαφανίζοντας μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις με υπέρογκους προϋπολογισμούς και ρόστερ…. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Άλλη μια Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αυτή η ομάδα είναι η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο λόγος που το άθλημα σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει!!!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Finita la musica passata la festa


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Εύβοιας….. 
Δεκάδες εντάλματα σύλληψης για χρέη προς το δημόσιο έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές και περιμένουν στα συρτάρια την εκτέλεσή τους….
 Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καμιά εκατοστή στη Χαλκίδα, και καμιά τριανταριά στην Αρτάκη….

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το μνημόνιο Δήμου - Επιμελητηρίου

Μνημόνιο συνεργασίας για κοινωνική πολιτική υπέγραψαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης…. 
Δυο τοπικά πολιτικά φαινόμενα που εκλέγονται χωρίς να κάνουν τίποτα….. 
Αυτό με πολιτικούς όρους θα μπορούσε να ονομαστεί και ….

Φωτογραφίες σοκ για τη χρήση ναρκωτικών


Η χρήση ναρκωτικών ουσιών (στην προκειμένη περίπτωση η μεθαμφεταμίνη) μπορεί να καταστρέψει σε σοκαριστικό βαθμό την εικόνα ενός ανθρώπου, ακόμα και σε διάστημα λίγων μηνών.
Στα πλαίσια μιας καμπάνιας στις ΗΠΑ ενάντια στα ναρκωτικά, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ανθρώπων πριν και μετά τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας. 

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Είμαστε πολύ μπροστά!!!

Βούιξε το διαδίκτυο ότι ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Κοτρωνιάς κατέρριψε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο Κοκορέτσι μπαίνοντας στο βιβλίο Γκίνες αφού κατάφερε να «στήσει» μια σούβλα μήκους εκατόν είκοσι μέτρων…. 
Δεν μας είπαν όμως ποιος κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ…. Φυσικά ο Δήμαρχος Χαλκίδας Γιάννης Σπανός ο οποίος πριν  από δεκαπέντε χρόνια –ως πρωτοπόρος πάντα- έστησε μια σούβλα στο πάρκο της "κακής κεφαλής" λίγο μικρότερη από αυτή του Κοτρωνιά…. 

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Και καλός ψάλτης!


Αποκάλυψη ήταν ο Ψάλτης του Αι Γιώργη του Αρμά στον επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής…. 
Για όσους βεβαίως δεν τον είχαν ξανακούσει να ψέλνει….

Ποιο λάδωμα δεν πρέπει να τιμωρείται!!!!!


Όταν λέμε δεν συμφωνούμε με το λάδωμα δεν εννοούμε αυτό βρε όρνια....

Καταδικασμένοι μέχρι τέλους ….να ζήσουμε χωρίς ποιητές και ήρωες!

Κάθε μέρα που περνά σε αυτή την ήττα που ζούμε δεν είναι η ίδια η ήττα που πονά αλλά ότι ξεμακραίνουν όλα. 
Λες και δεν μπήκαμε εμείς σε καράβι αλλά ό,τι μάς έδενε με αυτό το κομμάτι γης έλυσε τους κάβους και μάς άφησε πίσω.
 Στην κουπαστή χωρίς να μάς κουνάνε μαντήλι οι Ποιητές και οι Ήρωες μας κοιτάζουν κατάματα με το βλέμμα του προδωμένου που δεν καθρεπτίζει τίποτε άλλο μέσα του παρά μόνο απογοήτευση....
Λες και μέσα στους αιώνες πόνταραν σε μας για την Αθανασία τους αλλά αποδειχθήκαμε τα πιο κουτσά άλογα του ιπποδρόμου της Ιστορίας.
 Κι όμως εμείς στις παρελάσεις καμαρωτά καλπάζαμε στις επετείους μνήμης Ποιητών και Ηρώων! 

Το λάδωμα καλά κρατεί

«Πράσινο φως» έδωσε η Βουλή με διακομματική συναίνεση, υιοθετώντας βουλευτική τροπολογία με την οποία δίνεται «άφεση αμαρτιών   στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 για παραβάσεις του νόμου 3870/2010 που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι του 2010 επί υπουργίας Ραγκούση,  περί εκλογικών δαπανών.

Πρόκειται για τροπολογία επτά βουλευτών,  που ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στην κύρωση της από 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και ψηφίστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Γιατί στο ΠΑΣΟΚ δεν χωρούν πια Παπανδρέου και Βενιζέλος - Η αδύνατη συγκατοίκηση


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς η διαμάχη Βενιζέλου - Παπανδρέου οξύνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νυν πρόεδρος του Κινήματος εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του Γιώργου Παπανδρέου από το κόμμα, ενδεχόμενο που θεωρείται αδύνατο από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού ο οποίος θεωρεί το Κίνημα «το δικό του σπίτι», το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του το 1974.

Αφορμή της ρήξης τα άδεια ταμεία
Η κακή σχέση των δύο πολιτικών και η αμοιβαία καχυποψία εντάθηκαν μετά τις διαρροές από την Ιπποκράτους ότι για τη μαύρη τρύπα των 116,5 εκατ. ευρώ ευθύνεται αποκλειστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, οι άλογες δαπάνες του και τα χρυσά ταξίδια του στο εξωτερικό, καθώς και οι υπέρογκες αμοιβές στο πλήθος των συνεργατών του.

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Αισιόδοξος ο Γιάννης για την Ελλάδα (την ώρα που οι Έλληνες στενάζουν από τους φόρους και την ανεργία)


Διαβάσαμε στο eviatop.blogspot.com ότι ο Γιάννης Παπαγρηγορίου πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την  πορεία της οικονομίας και πιστεύει ότι τα δύσκολα τελειώνουν το 2013….. Αναρωτιόμαστε  όμως γιατί να μην είναι αισιόδοξος ο Γιάννης και γιατί να ανησυχεί…. 
Με τη βοήθεια του πατέρα του εκδότη της εφημερίδας παν ευβοϊκό Βήμα μπήκε στο γραφείο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Θεοδώρου και διορίστηκε υπάλληλος της βουλής…. 
Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλο και δημοκρατικό κόμμα και είχε την στήριξη της οικογένειας Παπαγρηγορίου….
Δεν είχε βουλιάξει τη χώρα ούτε έπαιζαν ρόλο οι κατηγορίες περί σκανδάλων και άλλων τινών ευτράπελων….
 Εξάλλου όπως έλεγε και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης …. «όποιος είχε στοιχεία ας πήγαινε στον εισαγγελέα»… 
Εν συνεχεία όταν έχασε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να μη μείνει μετέωρος ο Γιάννης Παπαγρηγορίου πήγε ως συνεργάτης στο Γραφείο άλλου υπουργού…. 
Τι σημασία είχε που ήταν της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Μαρκόπουλος;;;;…. 
Το ΠΑΣΟΚ πια ήταν στην αντιπολίτευση και δεν είχε να προσφέρει κάτι στο Γιάννη…..
Μόλις ο Κώστας Μαρκόπουλος έχασε την υπουργική καρέκλα ο Παπαγρηγορίου υιός πήγε στον Σίμο Κεδίκογλου αλλά εκεί δεν ευδοκίμησε για μεγάλο διάστημα…. 
Αισθανόμενος πάλι μετέωρος αλλά επιθυμών σφόδρα να παραμείνει ως συνεργάτης πολιτικού προσώπου και όχι ως απλός υπάλληλος της βουλής με 16 μισθούς και όλα τα οφίτσια των γνωστών υπαλλήλων χτύπησε την πόρτα του Λαϊκού ορθόδοξου συναγερμού και έγινε συνεργάτης της κοινοβουλευτικής του ομάδας…. 

Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει!!!


Πότε έκλεισε ο παραλιακός δρόμος από την παραλία στις Ροβιές Χαλκίδας προς τις Αλυκές;;;;
 Ποιος δημιούργησε αδιέξοδο στη στροφή Ματσούκα κλείνοντας τον παραθαλάσσιο δρόμο για να τον μετατρέψει σε αυλή του σπιτιού του;;;;;; 
Δεν υπάρχει πολεοδομία και Λιμενικό ταμείο σε αυτή την πόλη;;;;; 
Ποιος είναι ο Ματσούκας που έχει ονομάσει την στροφή έτσι;;;; κάποιος ευεργέτης της Χαλκίδας;;; 
Κάποιος που έχτισε εκεί το σπίτι του και ονόμασε έτσι το σημείο προς τιμήν του;;;; 
Δεν υπάρχει επιτροπή ονοματοθεσίας σε αυτό το Δήμο;;;;;
 ποιος τοποθέτησε εκεί την ταμπέλα του αδιεξόδου;;;;
 Κάποια υπηρεσία ή ένας ιδιώτης;;;; 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο Έλληνας εσταυρωμένος

Ο Έλληνας Εργαζόμενος τα τελευταία ιδιαιτέρως χρόνια ανεβαίνει κάθε μέρα το δικό του Γολγοθά, Σταυρώνεται και ξανασταυρώνεται κάθε εικοσιτετράωρο…. 
Στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο και το ελεύθερο επάγγελμα…. 
Στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στη ΣΈΛΜΑΝ, στα Ναυπηγεία, Στην ελληνική και ευβοϊκή βιομηχανία….. 
Χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση και άξιους εκπροσώπους της (σε πρωτοβάθμιο κυρίως επίπεδο)…. 
Περιστοιχισμένος από Γραμματείς και Φαρισαίους που ενδιαφέρονται μόνο για εκλογική πελατεία και για το προσωπικό τους όφελος… Ξεγελασμένος από φιλόδοξους πολιτικούς παράγοντες που θέλουν να παραστήσουν τους τοπικούς Τσε Γκε Βάρα αδιαφορώντας για την ουσία και τον ίδιο τον εργαζόμενο….

Αδυνατεί να καταλάβει πως χάθηκαν εν μια νυκτί δικαιώματα για τα οποία πάλευαν ολόκληρες γενιές και χύθηκε αίμα για να κατακτηθούν…
Ξεγελασμένος , μέσα στην απόγνωσή του υποστηρίζει νεόκοπους πολιτικούς απατεώνες πιστεύοντας ότι θα τον οδηγήσουν στην προσδοκώμενη ανάσταση…. Για να γλιτώσει από τους κλέφτες στρέφεται προς τους μπράβους τους νταβατζήδες και τους τσαμπουκάδες του κοινού ποινικού δικαίου…
Αλλά το κυριότερο πια….

Περί σφαγής


Κάνει επαφές για το Δήμο

Αυτός δεν είναι "μυστικός δείπνος".... Το τσιμπούσι με τους προδότες είναι


Έχει καταλάβει ο κολαούζος του Περιφερειάρχη στην Εύβοια ότι ο Κλέαρχος πνέει τα πολιτικά του λοίσθια και ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί και άρχισε τις επαφές για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με συναντήσεις στο Ουζερί του Μπαλάνου και αλλού….. 
Ξέχασε και τις τσιπούρες, και τα αλανιάρικα κοκόρια και βάζει πλώρη για το δήμο….
Ύστερα από τόσους μυστικούς (και φανερούς)  δείπνους, ο Ιούδας αποφάσισε να εκδηλωθεί!!!

Δυναμιτάκια γιόκ!


Εκπληκτική δουλειά έχει κάνει φέτος (και ύστερα από πολλά χρόνια) η αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας με τις κροτίδες και τα δυναμιτάκια ενόψει της Ανάστασης….

Έχουμε γυρίσει όλα τα μαγαζιά της Χαλκίδας, όλες τις «τρύπες» και τις άκρες που ξέραμε για να πάρουμε από όλους την ίδια απάντηση του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή…. 
Δυναμιτάκια γιοκ!!!!
 Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και οι έρευνες ενδελεχείς, οπότε οι μαγαζάτορες δεν το διακινδυνεύουν!!!!

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Οι «Αριστεροί» Φασίστες


"Έκραξαν" όποιον δεν τους άρεσε στη συγκέντρωση της πρωτομαγιάς μέλη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ…..
 Τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, τη Μαρία Γιαμά, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τσιμέντου….. 
Πρόκειται για "Χρυσαυγίτες" της Αριστεράς που εισήγαγαν στην πολιτική, τα γιαούρτια, τα λέιζερ στους ομιλητές άλλων κομμάτων και υπήρξαν διοργανωτές των φραστικών επιθέσεων σε όποιον διαφωνούσε πολιτικά με αυτούς…. 

Το Πάθημα δεν του έγινε μάθημα

Με την τράπεζα Εύβοιας θέλει να ασχοληθεί ο Μανώλης Σκουλούδης και ο Σταμάτης Μαυρίκης βάζει πάλι τα δυνατά του εάν κρίνουμε από το σχόλιο σε ευβοϊκό μπλοκ… 
Μόνο που το πάθημα του Μανώλη στο παρελθόν κατά την ενασχόλησή του με τα επιμελητηριακά δρώμενα φαίνεται ότι δεν του έγινε μάθημα καθώς ακούμε για κάτι συμμαχίες με πρόσωπα που δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με την πολιτική!!!!!

Χαμένοι από χέρι είμαστε


Από τη μια μεριά φαίνεται ότι η Εύβοια δεν κέρδισε τίποτα από την υπουργοποίηση του Σίμου Κεδίκογλου, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι έγινε η Ματίνα σύμβουλος επικοινωνίας στην ΕΡΤ και ο Τανισκίδης πολιτικός παράγοντας του νομού…. 
Από την άλλη βλέποντας κάποιος την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται  τον πρώην συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ  Γιάννη  Αδάμ να ξαναέρχεται «στα μέσα και στα έξω» και απογοητεύεται…. 

Το Πασχαλινό Τραπέζι και Άλλα Έθιμα

Τα Πασχαλινά φαγητά στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη προετοιμάζονται εκ των προτέρων, και ευλογούνται από τον παπά προτού τα δοκιμάσει κανείς. Η παράδοση του Πασχαλινού Αμνού εξασφαλίζει αξιοζήλευτη θέση στο Πασχαλινό τραπέζι, αν και σε μερικές χώρες ένα γλύκισμα μπορεί να γίνει το υποκατάστατό του. Στην Πολωνία το αρνί φτιάχνεται από βούτυρο και περιστοιχίζεται από πολυάριθμα πιάτα που περιέχουν ζαμπόν, ψητό μοσχάρι, λουκάνικο και άλλες λιχουδιές. Σαν γενικός κανόνας το τραπέζι διακοσμείται όμορφα με λινό τραπεζομάντιλο, λουλούδια και γιρλάντες. 

Οι Τελετές της Μεγάλης Εβδομάδος


 
Η Μεγάλη Εβδομάδα
είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και ονομάζεται «Μεγάλη», γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο. Γιορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο σε όλη την Ελλάδα τα πανάρχαια έθιμά της αν και με μικρές διαφοροποιήσεις σε κάποιες περιοχές. 

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί διασκευή της εβραϊκής γιορτής «Άζυμα», που διαρκούσε επτά ημέρες και πιστεύεται πως ήταν αγροτική γιορτή. Διατηρούσαν την πίστη πως, όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται η νέα σοδειά δεν πρέπει να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από την παλιά ζύμη. Γι’ αυτό και κρατούσαν μια διακοπή 7 ημερών, όσες δηλαδή και οι ημέρες του Πάσχα. Αυτό μας θυμίζει και τις πληγές που θέριζαν τους Αιγύπτιους όπου, λίγες μέρες πριν από την Έξοδο, ο Μωυσής πρόσταξε στο λαό του: «Επτά ημέρες θα τρώτε άζυμα, από την πρώτη μέρα θα εξαφανίσετε το προζύμι από τα σπίτια σας, διότι όποιος φαει ένζυμα η ψυχή του θα εξολοθρευτεί». 

Πάσχα η μεγάλη Γιορτή των Ελλήνων

Καμία γιορτή στο Χριστιανικό ημερολόγιο δεν είναι πλουσιότερη σε συμβολισμό από το Πάσχα.
 Σε αντίθεση με τη θλίψη και το πένθος που καλύπτουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι ακτίνες του ανατέλλοντος Ηλίου εξαγγέλλουν την Κυριακή του Πάσχα ότι ο Χριστός, Ανέστη.


Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός μέσα στην Ιστορία.
 Είναι αυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία.
 Η «Ανάσταση του Χριστού» συμβολίζει τη θέωση, τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή, συμβολίζει την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης, σημαίνει την ελπίδα για τη δική μας θέωση. Μέσω της Ανάστασης αποκτά άλλο νόημα η Ζωή και ο Θάνατος. Δεν είναι πλέον ο θάνατος το τέλος της παρούσας ζωής, αλλά ο προσωρινός αποχωρισμός της ψυχής από το σώμα, σαν ένας προσωρινός ύπνος. 
Ο Χριστός άνοιξε τις πύλες του Άδη, αναστήθηκε και μαζί Του ανάστησε τον Αδάμ και την Εύα ελευθερώνοντάς τους από την κατάρα του προπατορικού αμαρτήματος. Αναστήθηκε και τη φθορά της φύσης τη μετάλλαξε σε αφθαρσία. 
Μέσω της θυσίας του, στο σταυρό των τεσσάρων στοιχείων που συνθέτουν την ύλη, πήρε πάνω του τις αμαρτίες της ανθρωπότητας και, έδωσε μια ακόμη ευκαιρία για τη σωτηρία του δικού μας πνεύματος. Μέσω του δρόμου της αγάπης και της θυσίας μας έδειξε το δρόμο για την αθανασία, για την ελευθερία του Πνεύματος.