η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τριακόσιες τουρκικές λέξεις μας έμειναν Αμανάτι (ενέχυρο, παρακαταθήκη –μεταφορικά έμειναν μόνες- ξέμειναν)



300 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε, καθημερινά χωρίς να το καταλάβουμε!
Μπορεί η ελληνική γλώσσα να χαρακτηρίζεται "πλούσια", όμως στο
λεξιλόγιο του Έλληνα έχουν εισαχθεί αρκετές τούρκικες λέξεις,
αποτέλεσμα των εκατοντάδων χρόνων σκλαβιάς.

Λέξεις όπως: γρουσούζης, τεμπέλης, σακάτης, καρπούζι, τσέπη, καπάκι, παπούτσι,
τσακάλι... Και σίγουρα θα υπάρχουν και αρκετέs ακόμη, πέρα από τις πιο κάτω/.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Επιστροφή του ασώτου;;;;; (επίκαιρη παραβολή)



Σήκωσε την "παντιέρα" του "αντιμνημονιακού" ο Κώστας Μαρκόπουλος, λοιδόρησε συναδέλφους του και πολιτικά κόμματα που υποστήριξαν αυτή την πολιτική κατεύθυνση, έκανε θεατρινισμούς στις παρελάσεις αποχωρώντας από  τους επισήμους επειδή δεν μπορούσε δήθεν να συνυπάρξει με μνημονιακούς και εν τέλει προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά και να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία είπε ναι στο πολυνομοσχέδιο ανοίγοντας την κερκόπορτα της επιστροφής του στο μαντρί…

Έχουμε κατ'επανάληψη εκφράσει την γνώμη μας για το πολιτικό ποιόν του συγκεκριμένου ανδρός και η άποψη μας είναι ξεκάθαρη… 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο Γνωστός Μαρκόπουλος

Επιμένει να υπονοεί ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος ότι ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας έχει ανάλογες ευθύνες με αυτές του Μάκη Ψωμιάδη στο ζήτημα των προστίμων στα βενζινάδικα…Το μόνο που δεν μας έχει πει ακόμα είναι ότι στο κόλπο ήταν και ο δικαστικός που ως προεδρεύων της επιτροπής προστίμων εισηγήθηκε τη διαγραφή τους…. 
Τελικά ο Ευβοιώτης πολιτικός δεν έχει το ακαταλόγιστο σαν το συνάδελφό του Νικολόπουλο απλώς όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να αλλάξει το χαρακτήρα του στην πολιτική…. 

Την αδίκησαν!!!


Πληροφορηθήκαμε την άποψη ότι η Ματίνα Ρέτσα έχει όλες τις προϋποθέσεις να κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως δήμαρχος Αλιβερίου και θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση την αδικεί κατάφορα… 
Πιστεύουμε ότι πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο επόμενο συνέδριο και εν συνεχεία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός…. 
Για να μην πούμε ότι μπορεί να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και να αντικαταστήσει τον Ομπάμα….

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο Τσίπρας ως «φτερό στον άνεμο»


H κύρια απειλή για τις προοπτικές του Tσίπρα είναι η συνολική αίσθηση της «κυβερνητικής» ελαφρότητας του ΣYPIZA. Oμως, έστω και έτσι, δεν αποκλείεται να επικρατήσει, αν θεωρηθεί το «μη χείρον» από το ρεύμα αρνητικών ψηφοφόρων.

Oσοι στέκονται στα όσα λέει ο Aλέξης Tσίπρας, προσπαθώντας να προσδιορίσουν τη στρατηγική του, τελικά σηκώνουν τα χέρια, διότι ο υπό διερεύνηση ηγέτης δεν πατά σε στέρεο έδαφος. Aγεται και φέρεται από πρόσκαιρους ανέμους. Στρατηγικά, λοιπόν, ο Tσίπρας θυμίζει φτερό στον άνεμο! Γι' αυτό η αναζήτηση της όποιας σταθερής πυξίδας του αποτελεί αδιέξοδο βασανιστήριο.

Kατ' αρχάς, οι θέσεις Tσίπρα μεταλλάσσονται διαρκώς. Άλλοτε καθορίζονται από το ακροατήριό του. Aλλοτε από εσωκομματικές ισορροπίες. Aλλοτε από τη ροπή για ατάκες της στιγμής. Tις εκλογές του Iουνίου, ο Tσίπρας δεν ήθελε να τις κερδίσει (όπως είχα σημειώσει τότε στην «H» και ανέλυσα αργότερα στο τελευταίο βιβλίο μου). Tώρα μοιάζει να επιδιώκει τη νίκη. Oπλα του είναι η φρεσκάδα και οι επικοινωνιακές ικανότητες. Aδυναμίες του είναι η διάφανη δημαγωγία και ορισμένα ακραία στελέχη του -αν και οι εμπαθείς συγκρίσεις που επιχειρούνται με την άκρα δεξιά, από υστερικούς επικριτές του, είναι φαιδρές.

Γιατί έχουμε ρεκόρ θανάτων στα τροχαία - 54 λεπτά ως το νοσοκομείο και 1,5 ώρα στα επείγοντα



Η μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή τραυματιών από τροχαία στα νοσοκομεία και η μη έγκαιρη αντιμετώπισή τους από τους γιατρούς, έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ασθενών ετησίως.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 1ης Πανελλαδικής Καταγραφής Τραύματος, που παρουσίασε ο καθηγητής Χειρουργικής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, Στυλιανός Κατσαραγάκης, κάθε χρόνο στη χώρα μας σημειώνονται 24.000 ατυχήματα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 2.000, οι τραυματίες αγγίζουν τις 32.000, με την κατάσταση των 7.000 να κρίνεται βαριά. Επίσης, τα μισά ατυχήματα προκαλούνται από άτομα ηλικίας 21-44 ετών και το 68,2% των τραυματιών είναι ηλικίας έως 54 ετών.

Το χειρότερο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν

Παρακολουθούμε τα δημοτικά συμβούλια της Χαλκίδας τουλάχιστον δυο δεκαετίες…. 
Ποτέ δεν υπήρξαν ήρεμες, χωρίς εξάρσεις, συγκρούσεις και αρκετές φορές έξω από τα όρια της κοσμιότητας…. 
Στην πλειονότητά τους όμως αυτές οι συνεδριάσεις είχαν ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που οδηγούσε και σε σύνθεση απόψεων μέσα από τις αντιθέσεις… 
Ακόμα και την εποχή των μεγάλων συγκρούσεων μεταξύ Στέλιου Μαργαρίτη και Γιάννη Σπανού, κοινή συνισταμένη των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων Χαλκίδας ήταν ότι ακούγονταν και αλήθειες κόντρα στο πολιτικό κόστος….
Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι στις συνεδριάσεις του παρόντος δημοτικού συμβουλίου , οι άνθρωποι που επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το λαό του Καλλικρατικού μητροπολιτικού δήμου κάνουν πλειοδοσία στον λαϊκισμό ιδιαιτέρως όταν στις συνεδριάσεις παρευρίσκονται εκπρόσωποι φορέων ,΄΄όπως λόγου χάρη οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας…. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» η βαρύγδουπη πολιτική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Σαφώς πολύ καλύτερος Περιφερειάρχης ο πρώην διορισμένος
Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Αθ. Σκορδάς
που κάθεται δίπλα στον αιρετό Περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά
στην ευρεία σύσκεψη των Καμένων Βούρλων (τα Καμένα Βούρλα
ως τοπωνύμιο)

Από την μακροσκελή και ανούσια επανάληψη των κατά καιρούς δηλώσεων του Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχου Περγαντά περί μεγάλης απορροφητικότητας της Στερεάς και διαφόρων άλλων χωρίς αξία κομπασμών συγκρατήσαμε από την ομιλία του στα Καμένα Βούρλα (για τον σχεδιασμό της πέμπτης προγραμματικής περιόδου ) δυο τρία σημεία που θέλουμε να σχολιάσουμε… (Το υπόλοιπο «σεντόνι» της τοποθέτησής του δεν αξίζει περαιτέρω σχολίου)

1)      «Είναι ώρα να σχεδιάσουμε τη δράση μας με ισοτιμία και δικαιοσύνη ανάμεσα στις περιφέρειες» είπε κάποια στιγμή και αναρωτηθήκαμε……
 Πόσο ισότιμη και δίκαια ήταν η τοποθέτησή του στο θέμα του Χωροταξικού σχεδιασμού που καταργούσε το δίπολο Λαμία-Χαλκίδα και ΄ποια ήταν η τοποθέτησή του στο θέμα της υποβάθμισης του ιστορικού ΤΕΙ Ψαχνών;;;;;
Με τον ίδιο τρόπο και με αυτή την προϊστορία θα σχεδιάσει την Πέμπτη προγραμματική περίοδο για την ανάπτυξη της Λαμιοκεντρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;;;;;

Στην Ισπανία είχες πάει πουλάκι μου;;;;

Την Ισπανία είχε επισκεφθεί ένα γνωστό λαμόγιο- υποθέτουμε πάλι τζάμπα με έξοδα των κορόιδων…
Από πού καταλαβαίνουμε τα ταξιδάκια που κάνει;;;;;

Δύο εκδηλώσεις από το ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης

Δύο εκδηλώσεις για τη στήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος Τάσος Γεωργιάδης πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χαλκίδα…. 
Την Παρασκευή 26 το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου θα γίνει το πασχαλιάτικο Bazaar το οποίο θα λειτουργεί Παρασκευή 18: 00 έως 23 :00 και το Σαββατοκύριακο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον εκθεσιακό χώρο του Φρουρίου Κανήθου (δυτικός προμαχώνας) θα γίνει η μεγάλη συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους Ανατολικής Δυτικής Εκκλησίας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Όταν έχεις επιχειρήματα....


Το πρόγραμμά του είναι απλό!!!!

Θέλει να ξαναείναι υποψήφιος;;;;;

Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτός που επελέγη για να προστατεύει τα συμφέροντα του κόσμου, διόριζε το γιο του, υπέγραφε με απευθείας ανάθεση για να παίρνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ (και ψίχουλα οι υπόλοιποι), κάλυπτε τις κομπίνες του «άλλου» επειδή  είχε ανάγκη τη στήριξή του και γνώριζε τις λαμογιές του….
Φυσικά και πρέπει μόλις ολοκληρώσει τη θητεία του όχι μόνο να πάει σπίτι του αλλά και να ελεγχθεί η νομιμότητα των ενεργειών του και κατά πόσο ωφελήθηκε η επιχείρησή του από την ενασχόλησή του με τα κοινά!!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το μήνυμα της ημέρας

Φράουλες από αίμα…Παγκόσμια κατακραυγή για τη Μανωλάδα



Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, η οργή που ξεχειλίζει για όσα έγιναν στη Μανωλάδα, οδήγησαν ακόμη και στη δημιουργία αφισών που καλούν σε μποϊκοτάζ στις φράουλες της περιοχής. Μάλιστα ένα από αυτά έχει και  εκτενές κείμενο στα αγγλικά.
Λιτή αλλά με δυνατή εικόνα είναι η πρώτη αφίσα.

Σοκ στη Νέα Μανωλάδα -Επιστάτες «γάζωσαν» με σφαίρες 28 μετανάστες που ζήτησαν να πληρωθούν


Σκηνές άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όταν μετανάστες από το Μπαγκλαντές και Πακιστάν που εργάζονταν σε θερμοκήπια φράουλας ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Τοτε αντί για να εισπράξουν τα χρήματα τους οι επιστάτες των θερμοκηπίων έβγαλαν καραμπίνες και πυροβόλησαν εναντίον των εργατών σκορπώντας τον τρόπο. Από τις σφαίρες των των τριών επιστατών τραυματίστηκαν 28 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα οκτώ από τους μετανάστες, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η συμπλοκή σημειώθηκε στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, στη Νέα Μανωλάδα μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Υπάρχει ένα στρατηγικό σημείο…..


Οι πολιτικοί φίλοι του Σίμου Κεδίκογλου (Λαλανίτης, Κούκουζας και λοιποί) ακούγεται ότι ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση (δια των εκλογών βεβαίως) στην Ευβοϊκή τράπεζα… 
Μετά την επικράτηση στο Επιμελητήριο έχουν πάρει φόρα  και θα δώσουν τη νέα μάχη τον ερχόμενο Ιούνιο για να εκλεγούν και να μπορέσουν να ελέγξουν και τη συνεταιριστική τράπεζα….

(ξανά)έρχεται η ανάπτυξη

Έ ρε μια δρομάρα!!!....να ήτανε πιλάφι να τη βάζαμε σε πιάτα


Οι χειμαζόμενοι πολίτες μπορούν επιτέλους να αναθαρρήσουν λιγάκι….
Έρχεται η πολυπόθητη ανάπτυξη….
 Όπως μας υπόσχονται τα κυβερνητικά κλιμάκια….
Ξεκινάνε πάλι τα οδικά έργα που είχαν «κολλήσει»…
Τώρα που οι μπουλντόζες και οι μπετονιέρες θα ξεχυθούν ξανά στις πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο, ο κοσμάκης θα σταματήσει να πηγαίνει αργά το μεσημέρι στις λαϊκές αγορές για να παίρνει σάπια φρούτα και λαχανικά τζάμπα… 
Τώρα θα σταματήσει ο κόσμος να δουλεύει σαν σκλάβος (εάν είναι από τους τυχερούς που έχουν δουλειά) για να πληρώσει μόνο τη ΔΕΗ και την εφορία… (Είδατε τι ανάπτυξη έχει έρθει στην Εύβοια από το γεγονός ότι ο Κλέαρχος κομπάζει πως η Περιφέρειά μας είναι πρώτη σε απορροφητικότητα;;;)

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γίνε κι’εσύ πρόεδρος….μπορείς!!!

Τυπικό γραφείο Προέδρου


Όταν οι δουλειές σου δεν πάνε καλά, χρωστάς στις τράπεζες και δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου και να αντιμετωπίσεις τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης…

Υπάρχει λύση….. 

Γίνε Πρόεδρος ενός φορέα, ενός οργανισμού ή ενός ιδρύματος…. 

Θα πληρώνουν τα κοροΐδα οι μέτοχοι, τα μέλη, ο κοσμάκης και θα έχεις δωρεάν τηλέφωνα, δωρεάν μετακινήσεις, «μισθό»,θα κλείνεις «δουλίτσες» για την επιχείρησή σου και θα μπορείς να βολεύεις και τα παιδιά σου…

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τι λες ρε παιδί μου…. Σοβαρώς;;;;;;;

Ε λοιπόν δεν φαντάζεστε ποια παροιμία μας ήρθε στο μυαλό όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στο κατάμεστο σπόρτινγκ τη συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα….

Ευθανασία της ΑΕΚ!


Το χθεσινό γεγονός στο ΟΑΚΑ, μάλλον με ευθανασία της ψυχορραγούσας ΑΕΚ μοιάζει, και συνεπώς, υπόκειται σε πολλές και διφορούμενες εκτιμήσεις.

Η θρυλική ομάδα απ΄ την Πόλη, που συνεπήρε και εξέφρασε, ποδοσφαιρικά, γενιές και γενιές ελληνόπαιδων - κύρια των φτωχογειτονιών - εκτός από το ό,τι βρίσκονταν, από καιρό, σε κώμα, (καταχρεωμένη, τιμωρημένη, παραμυθιασμένη και εξαπατημένη), δεν είχε μπροστά της, καμιά σοβαρή ελπίδα ανάκαμψής της.

Έβαλε λυτούς και δεμένους για την καρέκλα

Λύσσαξε ο υπάλληλος της Νομαρχίας να «πάρει» τη θέση του διευθυντή που χήρεψε και έβαλε λυτούς και δεμένους για να πείσουν τον αντιπεριφερειάρχη…. 
Τι πολιτικές παρεμβάσεις έκανε, τι γνωστούς και φίλους επιστράτευσε αλλά τίποτα….
 Μέχρι και τηλέφωνο τον Κλέαρχο έπαιρνε για να παρέμβει αλλά μάταια…
Ο μεγάλος (όχι ο Κλέαρχος βέβαια) τον ήξερε καλά και γνώριζε τις δυνατότητές του ! 

Εύβοια-Φθιώτιδα 0-4

 Επικράτησε της Εύβοιας η Φθιώτιδα και σε επίπεδο εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. αφού από το συνέδριο του κόμματος εξελέγη ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λαμία και όχι ο Γιώργος Μαρίνος από το Αλιβέρι…

Λέτε;;;;;

Παραιτήθηκε από το Επιμελητήριο ο Παντελής Κούκος, παραιτήθηκε από το ΤΕΙ Χαλκίδας, παραιτήθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας….
 Μάλλον δεν διέθετε καθόλου ελεύθερο χρόνο και άφησε  όλες τις θέσεις που κατείχε…. 
Από ότι φαίνεται όμως ξαναβρίσκει το ενδιαφέρον του για αξιώματα αφού επαναδιεκδίκησε τη θέση του προέδρου στο ΣΕΣΜΑ (Σύνδεσμος εταιριών συμβούλων Μάνατζμεντ)…. 
Λέτε να ξαναδιεκδικήσει ρόλο και στην Τράπεζα;;;;;;

Γαβγίζει χωρίς αποτέλεσμα

Από τη μια πλευρά παραδίδει μαθήματα ηθικής από μικροφώνου και από την άλλη έχει κάνει τον εκβιασμό δεύτερη φύση του….
Έκλεισε η κάνουλα της παροχής «διαφημίσεων» όμως και έχει χάσει την ψυχραιμία του ο «δημοσιογράφος» που δεν μπορεί να μπορεί να γράψει σωστά ούτε το ονοματεπώνυμό του…. 

Θα σπάσει ο κρίκος της διαπλοκής…

Έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται ο πολιτικός που διανύει τον τελευταίο γύρο της καριέρας του….
Ταΐζοντας δημοσιογραφικά υποκείμενα….
Στον έναν δίνοντας το έργο της «κάλυψης» των συγκεντρώσεων-συνεδριάσεων και παρέχοντας του ουσιαστικά μια μόνιμη αντιμισθία (ενώ παράλληλα εμφανίζεται αδέκαστος και ανεξάρτητος κριτής), στον άλλον -τον αμόρφωτο και αυτοδίδακτο δημοσιογράφο -στέλνοντάς του δια αντιπροσώπων δώρα γάμου….
Έτσι τους έχει σαν τα κοπρόσκυλα και τους πετάει μεζέδες συχνά πυκνά….
Οι πολίτες όμως αντιλαμβάνονται πλέον και αηδιάζουν….

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δεν πωλήθηκαν οι πέντε μερίδες;;;; (και μια δώρο)

Τι έγινε;;;;;; Τέλος Μαρτίου δεν έληγε η προθεσμία για την αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου στην Ευβοϊκή Πίστη;;;;;

Δόθηκε παράταση και νέα ημερομηνία μέχρι την 31 Μαΐου;;;;;; Τόσο πολύ ο κόσμος γύρισε την πλάτη στη Διοίκηση του Παπαγρηγορίου;;;;;

Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να αντιστραφεί το κλίμα και να προσέλθουν οι επενδυτές- πολίτες να παραγγείλουν  πέντε μερίδες (και μια δώρο)….

Εμείς πιαστήκαμε κορόιδα!

Έχει δίκιο ο Σοϊμπλε που λέει ΌΧΙ στις αξιώσεις της Ελλάδας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου που είχε πάρει η Γερμανία από την Ελλάδα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο….
Εμείς πιαστήκαμε κορόιδα που δεν λέμε όχι στο δάνειο που έχει πάρει η Ελλάδα από την Γερμανία στον τρίτο (οικονομικό) παγκόσμιο πόλεμο!

Μετρημένα «κουκιά» στα συνδικαλιστικά όργανα!!!



Απορούν ορισμένοι που ο Παναγόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΣΕ….
Εδώ ο Σίμωσης επανεξελέγει  πρόεδρος του επιμελητηρίου Εύβοιας και ο Θαλάσσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών!!!!!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σχόλια του κ*λου

Όταν αντί για δημοσιογραφία τα έχεις κάνει SALATA

Δεκαέξι χρόνια πόλεμος!!!


Ο Τράγκας είναι τόσο αντικειμενικός με τη Χρυσή αυγή, όσο ο Πρετεντέρης με το ΣΥΡΙΖΑ και η Ευβοϊκή Γνώμη με το Θανάση Μπουραντά….

Πατέρας εναντίον Παπανδρέου και κόρη εναντίον υιού!!!!

Στο ειδικό δικαστήριο που στήθηκε το 1989 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μετέπειτα πρόεδρος του Συνασπισμού έγινε ευρύτερα γνωστός για τη σκληρή του στάση απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου που δεν είχε προσέλθει αλλά δικάζονταν «ωσεί παρών»…

Σήμερα η τύχη τα έφερε έτσι και στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, Zωή  εγκαλεί το γιο του Ανδρέα  και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εκείνος μάλλον δεν θα προσέλθει προσωπικά στην επιτροπή!!!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Επειδή γνωρίζουμε….

Φωτογραφία χαρισμένη στο ανδρικό κοινό του eviain επειδή γνωρίζουμε ότι….

Τα λαϊκά δικαστήρια του Facebook


Γράφει: Χάρης Μπεκιάρης

Μαθητής επισκέπτεται τη Βουλή στο πλαίσιο της καθιερωμένης σχολικής εκδρομής, γράφει σε χαρτί το εμπνευσμένο «πρώτη μου φορά σε μπ…..λο», το φωτογραφίζει και το ανεβάζει στοFacebook.
 Εντοπίζεται από “high tech” καθηγητές του, που μάλλον τους έχει φίλους στο facebook, ή «καρφώνεται» από συμμαθητές και αποβάλλεται για 5 ημέρες, ενώ συζητείται και πειθαρχική δίωξη των συνοδών.
Αθλήτρια ανεβάζει «ρατσιστικό» ανέκδοτο με κουνούπια του Νείλου και αποκλείεται από Ολυμπιακούς. Και άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, γνωστά ή άγνωστα.
Το αν η πράξη και η κάθε αντίστοιχη πράξη προσβολής θεσμών ή αξιών είναι άξια τιμωρίας και ποιάς, ή όχι, εξαρτάται από 2 πράγματα. Το πρώτο είναι το «πού και πώς» και το δεύτερο το «γιατί και πότε».
Πού και πώς… Η Δημοκρατία λειτουργεί συχνά με όρους Facebook. Πλέον, μπορεί κάποιος να δεχτεί μήνυση, να απολυθεί, να τιμωρηθεί πειθαρχικά, να συλληφθεί, για κάτι που μοιράστηκε με φίλους του στο facebook ή το tweeter…

Τελικά έγινε Μπουρ**λο

Τελικά τι έγινε εκεί στη Βουλή ; Τι είναι ολ΄ αυτά που συμβαίνουν, με τις βρισιές, τα πλακώματα και τις πεζοδρομιακού τύπου αντιπαραθέ-σεις ;

Ωμά, αλλά ρεαλιστικά προσεγγίζοντας το ζήτημα, δεν μπορείς παρά να δώσεις την πρέπουσα απάντηση : κατάντησε μπουρδέλο !

Το 2010 άρχισαν τα φασιστοειδή, κάθε μορφής και υποσυνείδητου, να τα ρίχνουν όλα, στο πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς συλλήβδην, και, να μουτζώνουν το Κοινοβούλιο, αποκαλώντας το, «μπουρδέλο». Μόνο που το πολιτικό μας σύστημα είναι Δημοκρατικό κι η Βουλή είναι ο «ναός» της Δημοκρατίας.

Αν μπορούσες....


Αν μπορούσες να πουλήσεις τις εμπειρίες σoυ, στην τιμή που σου κόστισαν,

Από τους Times του Λονδίνου: Μια καλά σχεδιασμένη Συνταξιοδότηση (Θα μπορούσε να είναι και Ελληνικό!!)


Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150
αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία.

Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ
ευχάριστος υπάλληλος.

Τα τέλη αυτά ήταν: £1 για τα αυτοκίνητα ($ 1,40), £5 για λεωφορεία
(περίπου $ 7).

Μια μέρα, μετά από 35 χρόνια στα οποία ποτέ δεν έλειψε, ούτε για μια
ημέρα, από την εργασία του, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κι όμως υπάρχει ελπίδα (και αέρας κοπανιστός)

Είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που εδώ και τρία χρόνια βλέπω την επιχείρησή μου να καταρρέει…

-Το τελευταίο εξάμηνο δεν έχω κόψει ούτε ένα τιμολόγιο

-Έχω απλήρωτη την εφορία για το προηγούμενο έτος

-Έχω απλήρωτους τρεις λογαριασμούς της ΔΕΗ

-Έχω απλήρωτο το τηλέφωνο

-Απλήρωτα εδώ και δυο χρόνια τα δάνεια στις τράπεζες

-Απλήρωτο εδώ και ενάμιση χρόνο το ΤΕΒΕ

-Είχα κάνει επενδύσεις στην μικρομεσαία μου επιχείρηση μέσω 
δανεισμού 100 χιλιάδων ευρώ η αξία των οποίων σήμερα δεν φτάνει ούτε τις 10!!!

Η αξία της ίδιας της επιχείρησης μου έχει μειωθεί κατά 80% τουλάχιστον αλλά και να προσπαθήσω να την πουλήσω σήμερα σε εξευτελιστική τιμή δεν μπορώ να βρώ αγοραστή

-Ακόμα και αν προχωρήσω σε παύση εργασιών δεν μπορώ ούτε επίδομα από τον ΟΑΕΔ να πάρω αφού έχω οφειλές προς το δημόσιο

-Είμαι εγκλωβισμένος και αναγκασμένος να διατηρώ μια επιχείρηση που κάθε χρόνο με χρεώνει ακόμα περισσότερο σαν ένας βάλτος που τραβάει βαθιά στον πάτο με΄χρι που δεν θα μπορώ να αναπνεύσω άλλο!!!

Όμως….. Δεν χάνω την αισιοδοξία μου γιατί μια καινούργια προοπτική ανάπτυξης δημιουργείται αυτές τις ημέρες στο νομό της Εύβοιας….

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τι σημαίνει Λαμόγιο ως λέξη και ως συμπεριφορά


Η λέξη «λαμόγιο» σημαίνει εξαπατώ κάποιον. Οι φέροντες την ιδιότητα του απατεώνα βρίσκονται παντού, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλα τα επαγγέλματα, μέχρι και στο διαδίκτυο. Και από "λαμόγια" ο χώρος των ιστολογίων έχει να αναδείξει αρκετά (για να μην εξαιρούμε τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε)...
Τα λαμόγια έχουν συνήθως τους "νταβάδες", ενώ ενίοτε προάγονται σε "νταβάδες" λόγω καλών υπηρεσιών ή επιτυχημένων "λαμογιών"...
Στο καθημερινό λεξιλόγιο, η λέξη διαδόθηκε επί κυβερνήσεως Σημίτη. Εφιάλτες καιροσκόποι, μωροφιλόδοξοι, ελαστικής εθνικής συνείδησης, μιζαδόροι, ανεξαρτήτως φύλλου και πολιτικής ταύτισης, τοποθετημένοι σε διοικητικές νευραλγικές θέσεις του δημοσίου κι όχι μόνο, αλλά κυρίως …ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΙ.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Περί δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

Το Άρθρο 5 του κώδικα δεοντολογίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ενώσεων συντακτών αναφέρει:

Η διαφάνεια στις οικονομικές σχέσεις αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αξιοπιστίας, του κύρους και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας του δημοσιογράφου, ο οποίος οφείλει:
 (ε). Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του.

Να μπούνε στη φυλακή οι τσοχατζόπουλοι της διπλανής πόρτας


Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας έχει βουλιάξει…η ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια… 
Πριν από λίγα χρόνια το χρήμα έρεε άφθονο στην αγορά….
Κάποιοι έγιναν πλούσιοι με αέρα… Αγόραζαν ένα οικοπεδάκι για τριάντα χιλιάδες ευρώ….
 Έβαζαν στο κόλπο ένα μηχανικό και ένα άνθρωπο της τράπεζας…. 
Το οικοπεδάκι κοστολογούνταν όχι τριάντα αλλά τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ από το μηχανικό-εμπειρογνώμονα…

Έτσι όπως πάει ο πρόεδρος θα απολύσει και τους Γάλλους

Μετά την φήμη που κυκλοφορεί από το Σωματείο των Τσιμέντων Χαλκίδας ότι σκοπεύουν να διαμηνύσουν στους ιδιοκτήτες πως οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλέψουν και μόνοι τους το εργοστάσιο απαντώντας στον ισχυρισμό των Γάλλων ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη….δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να κοινοποιήσει ο κ.
Κούκουρας και μια απόφαση απόλυσης στους ιδιοκτήτες για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να καταλάβουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό!!!

Ορίστε μας…σηκωθήκανε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι…

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

η παρέμβαση που άλλαξε την απόφαση για την ΑΓΕΤ (χααααχχχχχ χχχαααα χααααχ νάσαι καλά μας έκανες και κάναμε καινούργιο στομάχι από τα γέλια)

Τα μάθατε τα νέα; ….Ανακλήθηκε η απόφαση για την χορήγηση της άδειας καύσης RDF από τη Γαλλική Lafarge επειδή ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Βούλγαρης τηλεφώνησε στην εκπομπή του Αϊβαλιώτη στο κανάλι ΑΡΤ !!!!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κουίζ…


Ερώτηση:Πόσα πήρε ο παραμυθάς «δημοσιογράφος» από τον Πρόεδρο του ιδρύματος για να ξεχάσει τις φωνές που έβαζε για τα οικόπεδα της λίμνης;;;;;

Απάντηση: Λίγα λιγότερα από αυτά που του είχε δώσει πολιτικό πρόσωπο ως δώρο γάμου…

Κοίτα ποιος μιλάει

Όταν μας είπαν ότι ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Αδάμ σχεδόν απειλούσε  μέσω ραδιοφώνου ότι αν δεν γίνει αυτό που πρέπει για το τσιμεντάδικο θα μιλήσει ο ίδιος αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε  για το τι έχει να πει…. 
Χωρίς πολύ σκέψη υποθέσαμε ότι θα έχει πολλά να θυμηθεί από τότε που ήταν αντινομάρχης…
 Όπως για παράδειγμα...

Οι "προτεραιότητες" του Σίμου που έμειναν κούφιες υποσχέσεις

Λίγο πριν τις εκλογές –επιδιώκοντας εναγωνίως την πολιτική του επιβίωση- και λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης- επηρεασμένος ακόμη από τη μέθη της απροσδόκητης επιλογής του στη θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου- ο Ευβοέας βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου με συνεντεύξεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. δήλωνε με τυμπανοκρουσίες…. «Τα περιφερειακά Μέσα ενημέρωσης θα είναι η προτεραιότητα μας»… 
Με δηλώσεις του σε διαδικτυακούς τόπους, αλλά και σε τοπικό ραδιόφωνο της Χαλκίδας είχε καταστήσει σαφές ότι τα Περιφερειακά μέσα ενημέρωσης εξασφαλίζουν όρους πολυφωνίας, ενώ δεσμευόταν ότι μετά τις εκλογές δεν θα είναι από αυτούς που  θα αλλάξουν τηλέφωνο και δεν θα μπορούν να τον βρίσκουν οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του…. 
Οι εκλογές έγιναν και ....

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Δ. Γιαννάκος μετά την ανάκληση της απόφασης για το R.D.F.

Την παραίτησή του από την θέση του διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας κατέθεσε σήμερα ο κ. Δημήτρης Γιαννάκος ύστερα από το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την υπογραφή της άδειας για την καύση  του R.D.F. από τη Γαλλική Lafarge και την ανάκληση της άδειας από την πολιτική ηγεσία της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας…. Εξ’όσων γνωρίζουμε πολύ καλώς και από προσωπική εμπειρία, ο κ Δημήτρης Γιαννάκος είναι ένας από τουs πλέον εξαίρετους επιστήμονες του νομού και από τουs πιο ηθικούς υπαλλήλους… Παρά το ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τη θέση του αφού επί σειρά ετών έχει διευθυντική θέση στον ευαίσθητο τομέα της βιομηχανίας είναι τόσο άμεμπτος που δεν έχει ούτε τυπικές σχέσεις με τις μεγάλες βιομηχανίες όπως παρατηρείται σε άλλους νομούς της χώρας….